bezdomny

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~asia

bezdomny

Post autor: ~asia »

na terenie mojej gminy jest osoba bezdomna, ma rodzicóe, którzy mieszkają 100 km od naszej gminy. czy pisać do nich pismo z prośbą........... no właśnie co do nich napisać ? jak mu mogę pomóc? zaznaczam, zxe nie mamy lokali socjalnych
~mych

Re: bezdomny

Post autor: ~mych »

do schroniska, jak nie wyraża zgody to oświadczenie, że pozostaje w jakimś tam lokalu na własna odpowiedzialność, lub bilet w 1 stronę!!!
~alicja

Post autor: ~alicja »

możesz go skierować do najbliższego schroniska dla bezdomnych
~AgnieszkaK

Post autor: ~AgnieszkaK »

możesz zwrócić się do Ośrodka, na terenie gminy w której mieszkają rodzice tego faceta, z prośba o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego u tych Państwa.
A skierować można Klienta do noclegowni , schroniska...
~magda

Post autor: ~magda »

ten wywiad już mam zrobiony, gdyż udzielałam mu juz pomocy finansowej ale tylko raz potem wcale do nas nie przychodził i jak mnie widzi to ucieka. W wywiadzie rodzice napisali, że nic nie wiedzą o losie syna i nie chcą wiedzieć, gdyż on nie kontaktuje się z nimi.
tak pomyślałam o tym piśmie do rodziców, ale czy to byłoby zgodne z prawem?
megan
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: megan »

świata nie zbawisz, chcesz pisać list odwoływać się do sumienia rodziców, bynajmniej nie rób tego z pieczątkami
ODPOWIEDZ