co z prac. socjalnymi od stycznia 2012? - Stare tematy

Strona 1 z 7    [ Posty: 65 ]

Napisano: 19 sie 2011, 14:45

pracownicy socjalni z PCPRów jak widzicie siebie po wejściu w życie nowej ustawy o pieczy zastępczej. Jaka nasza rola, czy w ogóle będą istnieć nasze stanowiska?
~?????

Napisano: 19 sie 2011, 16:45

tak będą istnieć do pracy biurowej.....
~Iza

Napisano: 20 sie 2011, 1:13

Taka jak dotychczas wystawianie decyzji, przyznawanie pomocy i jeszcze setki innych bzdur nałożonych nową ustawą. Nie liczył bym na to że będzie mniej pracy :(
~Grzegorz

Napisano: 20 sie 2011, 15:02

a u mnie chca mnie zwolnic od stycznia bo powiedzieli ze juz nie bedzie rodzin zastepczych w PCPR i nie maja co ze mna zrobic a ja nie zgadzam sie przeciez ktos bedzie musial zajmowac sie praca administracyjna
~aneta

Napisano: 20 sie 2011, 19:54

a czemu nie chcecie zostać asystentami rodziny albo koordynatorami albo organizatorami pieczy zastępczej?
~ale jaja

Napisano: 22 sie 2011, 9:35

aneta to w sposób bardzo zlosliwy chcą cię zwolnić bo wszystkie rodziny zostają w pcprach
~Iza

Napisano: 22 sie 2011, 13:41

Ja stoję przed dylematem, bo prawdopodobnie będziemy mogli wybrać pozostanie w obecnym dziale, który będzie pewnie tylko i wyłącznie działem administracyjnym, z pewną stałą pracą, ale bez pracy z ludźmi w terenie i uprawnień pracownika socjalnego, czy też zostać koordynatorem jako pracownikiem na umowę zlecenie w zadaniowym systemie pracy. Wyzwaniem byłby koordynator, ale rozsądek i potrzeba stałości wskazuje na pracę inspektora.
~Ann

Napisano: 22 sie 2011, 14:57

będą robić wywiady u osób usamodzielnianych i ewentualnie u biologicznych celem ustalenia odpłatności
~pcpr

Napisano: 22 sie 2011, 15:03

o czym wy w ogóle mówicie? no przecież koordynator ma badać tylko sytuację dzieci w rodzinach zastępczych, a nie zajmować się całą rodziną, my nadal będziemy przeprowadzać wywiady raz na pół roku i to samo co do tej pory
~m-

Napisano: 22 sie 2011, 15:03

Do pcpr - a skąd to wiesz. MOże był ktoś na szkoleniu z ustawy, to niech się wypowie. Bo narazie to jest takie gdybanie.
~PCPR

Strona 1 z 7    [ Posty: 65 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x