co z prac. socjalnymi od stycznia 2012? - Stare tematy

Strona 7 z 7    [ Posty: 65 ]

Napisano: 15 wrz 2011, 11:59

A i jeszcze do grażynki - sprawdziłam teraz te założenia, czyli uzasadnienia Ministerstwa są z 25.06.2010 r - projekt ustawy od tego czasu zmienił się chyba z 3 razy jak nie więcej.

Jak myślicie, kto nam może w Miastach zabronić przyjąć uchwały rady miejskiej, które by mówiły, że żeby odstąpić od odpłatności od rodziców naturalnych to musi być zrobiony wywiad. Myślę, że to prawo miejskie i mamy do tego prawo - a jest to pomysł na pozostawienie pracowników socjalnych w PCPR-ach, no i jeszcze jest sprawa nienależnie pobranych świadczeń
~iwa

Napisano: 16 wrz 2011, 22:01

generalnie każdy jes tą ustawą załamany
praktyka mówi co innego niż wymysły \"twórców\" szkoda, że nie pisali tego pracownicy PCPR
nie widze tam wielu rzeczy które w mojej ocenie sa istotne
dotychczas pracownik socjalny był fachowcem i był podstawą a teraz opinie o rodzinie ma pisać kto?
~a.a

Napisano: 14 paź 2011, 9:21

Nowe informacje w tym temacie warte przeczytania

https://wartowiedziec.org/index.php/pomo ... na-pytanie
~iwa

Napisano: 19 paź 2011, 22:42

u nas klamka zapadła. część pracowników socjalnych przechodzi na koordynatorów, część na pr. administracyjnych i asystentów, jeden pracownik socjalny zostaje.
~moni

Napisano: 20 paź 2011, 10:52

nas na początku chciano zwolnić:) zatem zażądałam podstawy prawnej, okazało się, że będziemy przekształceni. W PCPR będą koordynatorzy (droga awansu wewnętrznego) zastąpią pracowników socjalnych, jeden pracownik socjalny (do zespołu orzekającego o niepełnospr. i zadań specjalnych) i jeden administracyjny. Asystenci pr. socjalnej to degradacja, pozatym to stanowisko jest w GOPS, MOPS. Przykre jest to, że nas przekształcono w pracowników samorządowych i naszego interesu już nikt nie będzie pilnował... życie. Pozdrawiam
~Ewa

Strona 7 z 7    [ Posty: 65 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x