do pieczy zastępczej przechodzą też kontynuujący naukę z RZ i POW. W jaki sposób będą przeprowadzane wywiady środowiskowe u nich, jeśli nie będzie pracowników socjalnych w zespole pieczy zastępczej???
jak już piszecie jakieś rewelacjie to podajcie żródlo informacji ! np. wiem od koleżanki , albo z jakiegoś szkolenia itd. ! a nie z d....y wzięte teorie i gdybania co będzie.paranoja. takie interpretacje przepisów są tyle warte co opinia Pana Mietka spod budki z piwem.
Spotkanie odbyło się w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej 13.09.2011r. godz.11, ul. Nowogradzka dla 3 województwm.in. mazowieckiego, było tam 150 osób - kierowników PCPR, starostowie, pracownicy socjalni, dyrektorzy RDDz. itp. prowadzili je kierownicy poszczególnych departamentów, może jestem przewrażliwiona ale nie lubię posługiwać się nazwiskami na forum
Takie samo spotkanie ma się odbyć w Opolu 12 października dla 3 województw - już o tym gdzieś pisałam - ja jestem z śląskiego, maja tam być jeszcze z dolnośląskiego i opolskiego. Więc może się tam spotkamy droga przedmówczyni/ przedmówco
Czytam chyba z 6 raz ustawę i znajduje w niej coraz więcej nonsensów i niedomówień. W ogóle nie mam wizji pracy z tą ustawą, ale pocieszam się, że nie ja jedna. Koleżanka z innego Miasta powiedziała mi, że ich radczyni powiedziała, że czytając tę ustawę płacze nad nią, bo nie wie co autor ma na myśli.