co z prac. socjalnymi od stycznia 2012? - Stare tematy

Strona 6 z 7    [ Posty: 65 ]

Napisano: 14 wrz 2011, 14:04

do pieczy zastępczej przechodzą też kontynuujący naukę z RZ i POW. W jaki sposób będą przeprowadzane wywiady środowiskowe u nich, jeśli nie będzie pracowników socjalnych w zespole pieczy zastępczej???
~*

Napisano: 14 wrz 2011, 14:06

rodzice biologiczni przechodzą do pracy w ops-ach. kontynuujacy nauke zosataja w pcpr-ch.
~laura

Napisano: 14 wrz 2011, 14:09

a odpłatność u rodziców dzieci umieszczonych w RZ i POW? to zostaje w pcpr-ach, decyzję wydaje Starosta (art. 194 ustawy o pieczy zastępczej)
~*

Napisano: 14 wrz 2011, 14:27

tak, w pcppr-ach., ale tylko na podstawie oświadczeń, które powinnismy dostac od asystentów rodziny; zgranie wszystkiego bedzie trudne
~laura

Napisano: 14 wrz 2011, 14:30

a gdzie ta konferencja niby była? skąd masz takie informacje, bo w internecie nic nie mogę znaleźć ???
~dolny śląski MOPS

Napisano: 14 wrz 2011, 14:35

jak już piszecie jakieś rewelacjie to podajcie żródlo informacji ! np. wiem od koleżanki , albo z jakiegoś szkolenia itd. ! a nie z d....y wzięte teorie i gdybania co będzie.paranoja. takie interpretacje przepisów są tyle warte co opinia Pana Mietka spod budki z piwem.
~dolny śląski MOPS

Napisano: 14 wrz 2011, 14:50

Spotkanie odbyło się w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej 13.09.2011r. godz.11, ul. Nowogradzka dla 3 województwm.in. mazowieckiego, było tam 150 osób - kierowników PCPR, starostowie, pracownicy socjalni, dyrektorzy RDDz. itp. prowadzili je kierownicy poszczególnych departamentów, może jestem przewrażliwiona ale nie lubię posługiwać się nazwiskami na forum
~grażyna

Napisano: 14 wrz 2011, 15:36

Grażynko nie w tm rzecz, po prostu wtedy łatwiej jest cokolwiek wyszukać, popytać itd. ;-)
~dolny śląski PCPR

Napisano: 15 wrz 2011, 11:43

Takie samo spotkanie ma się odbyć w Opolu 12 października dla 3 województw - już o tym gdzieś pisałam - ja jestem z śląskiego, maja tam być jeszcze z dolnośląskiego i opolskiego. Więc może się tam spotkamy droga przedmówczyni/ przedmówco ;-)

Czytam chyba z 6 raz ustawę i znajduje w niej coraz więcej nonsensów i niedomówień. W ogóle nie mam wizji pracy z tą ustawą, ale pocieszam się, że nie ja jedna. Koleżanka z innego Miasta powiedziała mi, że ich radczyni powiedziała, że czytając tę ustawę płacze nad nią, bo nie wie co autor ma na myśli.

Zapisałam się na szkolenie organizowane przez Związek Powiatów Polskich. Przesyłam wam link
https://wartowiedziec.org/index.php/pomo ... oc-spoeczn

Liczę, że tam będą kompetentne osoby i coś w końcu mi sie rozjaśni
~iwa

Napisano: 15 wrz 2011, 11:49

super iwa, dzięki
~dolny śląski PCPR

Strona 6 z 7    [ Posty: 65 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x