Cofnięcie zezwolenia - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 cze 2009, 13:13

Potrzebuję podpowiedzi kogoś doświadczonego w temacie cofnięcia zezwolenia na sprzedaż alkoholu. Jesteśmy po dwóch konrtolach sklepu. Za każdym razem w środku i wokół niego pełno miejscowych pijaczków z buteleczkemi w dłoni. Rozmowa ,,ostrzegawcza\'\' z właścicielem niczego nie daje. Mówi, że panuje nad sytuacją, a tak nie jest. Mieszkańcy wsi anonimowo zgłaszają, że sklepowa sprzedaje alkohol małoletnim. Jak do tego podejść? Zakładamy, że właściciel odwoła się od decyzji o cofnięciu koncesji, a w SKO będą rozpatrywać sprawę w oparciu o dowody. Czy protokół z kontroli wystarczy? Co jeszcze z ramienia urzędu można zrobić ?
~marek

Napisano: 08 cze 2009, 19:07

Sprawa dla mnie jest oczywista, ale dużo pisania. Proszę o kontakt: 0601-645-467

Pozdrawiam
~Waldek

Napisano: 15 cze 2009, 18:37

Poproś policję o to by w okresie intensywnego pobytu stałych bywalców sklepu, którzy piją w sklepie lub w jego obrębie odwiedziła ten punkt i wystawiła kilka mandatów. Będziesz miał dokument z policji, że sklepowy nie przestrzega zakazu picia w obrębie sklepu, pijący będzie miał mandat, karę sklepowy jak dobrowolnie ich nie usunie, czyli nauczkę, a policja wykaże się w terenie.
~Jasiek

Napisano: 16 cze 2009, 12:47

na początek właśnie tak zrobiłem- wysłałem pismo do policji, żeby mieli ,,oko\'\' na ten sklep, a o wynikach obserwacji nas poinformowali.
~marek

Napisano: 23 cze 2009, 1:01

akurat jestem w podobnej sytuacji...prokuratura wystąpiła z wnioskiem w cofniecie zezwolen na sprzedaz alkoholu w sklepie gdzie sprzedano alkohol nieletniemu (o zgrozo!) załączając akt oskarzenia z policji...

po pierwsze musze wszcząć postepowanie w sprawie cofniecia zezwolen...bo chociaz sprzedano piwo, zgodnie z uchwala NSA z 2007 trzeba bedzie cofnac wszystkie zezwolenia...

no i tez troche jestem zagubiona, bo robie to pierwszy raz...nie chcialam bym sprawy rozlozyc, bo jak zanm zycie to beda sie poxniej odwolywac, a sprawa bedzie sie ciagnela...

mam nadzieje, ze znajda sie osoby, ktore beda chcialy na ten temat pogadac i podzielic sie doswiadczeniem...:-)

ladybird (*_*)...

ladybird
Praktykant
Od: 13 lut 2007, 22:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem