Czy tak wygląda PRAWDA o NASZYM zawodzie ? - HYdE PaRK

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 20 mar 2008, 0:23

no Anula, jak Ty jesteś młoda i niedoświadczona....to skarbie w tym cały Twój urok; ja , gulgot styrany mopsem, chętnie Ci wskażę drogowskazy życiowe na przyszłość.
~gulgot

Napisano: 08 kwie 2008, 23:00

Gdyby pracownicy socjalni przestrzegali kpa to żadna osoba starsza nie otrzymałaby pomocy w formie usług wcześniej, jak po wydaniu decyzji i odczekaniu 14 dni do chwili jej uprawomocnienia. Prcownicy socjalni nie są urzędnikami w ścisłym rozumieniu tego słowa, mają po 80 kilka środowisk i w nich po 150 osób. I przyznaję, że sprawy formalne schodzą na dalszy plan-ale dobro naszych klientów nie. Czy zgadzasz się z tym, czy nie ale wchodzimy do środowisk do których ty nigdy byś bez zaciśniętego nosa i w skafandrze nie wszedł.
I pewnie... najbardziej się liczy dla ciebie wielkość zasiłków. Najlepiej dać rybę, po co czas tracić na wskazanie klientowi jak dojść do wędki. I jeszcze jedno dzieci naszych klientów jadą co roku na kolonie, ferie i zielone-szkoły a tymczasem dzieci z rodzin nie korzystających jadą na kolonie.
Mimo wszystko pozdrawiam.

~ups

Napisano: 09 kwie 2008, 11:53

\"te z OPS mają tak poważne braki w rozumieniu ustawy, że lektura skłania do jednego wniosku: autor nie widział ustawy kpa a jedynie słyszal że jest....\" pisał fan mops inaczej

musze się z tym zgodzic, bo niestety u mnie tak jest... zaczęłam sie przeciw temu buntowac, pisac decyzje z podstawami prawnymi takimi, jakie byc powinny itd. i juz podpadłam starszym kolezankom.. i staraj się tu człowieku.

po co?
~młoda ops

Napisano: 10 kwie 2008, 22:45

Młoda ops kpa to nie tylko artykuły, które można zastosować w sentencji pisanych przez ciebie decyzji. spojrzyj trochę szerzej to całe postępowanie dowodowe. Spróbuj tak zrobić we wszystkich sprawach, czyli dokładnie stosować kpa -bo to wtedy będzie świadczyło o twojej wiedzy i rzetelnym wykonywaniu zawodu.
~ups

Napisano: 12 paź 2008, 13:52

Opiekunki starszych osób same wymagają opieki
https://www.ops.pl/forum.php?cmd=show&id ... #205505854
~pracownik socjalny

Napisano: 09 cze 2010, 17:00

Każdy pracujący w Warszawie i zajmujący się usługami wie, że firma obsługująca tu OPSy jest praktycznie monopolistą i dlatego żaden OPS im nie podskoczy i nawet jak nie świadczą usług zgodnie z zakresem to nikt nic z tym nie zrobi bo są najtańsi. Jeśli chodzi o metody pracy małżeństwa K to znają je wszyscy. Zwłaszcza młode, atrakcyjne panie :-)
~Maria

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x