JS - masz świętą rację! z czystej przyzwoitości nie powinni się tu rozpisywać że \"należy się\"! ja też płacę podatki a rodzica bym nie oddała do placówki, jeżeli zmusiłoby mnie do tego jednak życie (nie zakładam takiej opcji) to sama bym płaciła częsciowo za pobyt. Wstyd za nich!
Moja mama jest w DPS-ie Pani z Ośrodka Pomocy Społecznej przeprowadziła ze mną wywiad, poprosiłą o zaświadczenia o zarobkach( moich i męża).Pytanie moje jest takie: czy mój mąż jest obowiązany przedstawić zaświadczenie o zarobkach, przecież to jest dla niego obca osoba.
Mój mąż odmawia dostarczenia zaświadczenia o dochodach do Ośrodka Pomocy Społecznej twierdząc,że odpłatność za pobyt w DPS- ie to on może ponosić za swoją mamę,a nie za teściową.Czy ma rację?????Błagam odpowiedźcie?
Jutro mam być w Ośrodku Pomocy Społecznej celem ustalenia \" naszych dochodów\" (zaświadczenie moje o zarobkach, mego męża, zaświadczenie że nie posiadamy pola).Czy OPs nie bierze pod uwagę, że ja co miesiąc muszę uiscić opłatę do SpółdzielniMieszkaniowej,do Zecu za ogrzewanie,światło,gaz.Jak ubiegać się o całkowite zwolnienie z odpłatności za pobyt mamy w DPS-ie.Co mówi art.64