dodatek dla pracowników socjalnych
Re: dodatek dla pracowników socjalnych
A ja jestem tylko matką niepełnosprawnego dziecka i dostaję 153 zł. A wy krzyczycie o 250zł?
To już wiem dlaczego niepełnosprawne dzieci nie mają podwyżek! Super!
To już wiem dlaczego niepełnosprawne dzieci nie mają podwyżek! Super!
Tyle piszecie o tym dodatku a tak naprawdę nic z tego nie rozumiem. Ja też pracuję w placówce i od stycznia wstrzymali mi dodatek. Czy słusznie ? nie wiem. Wiem tylko, że w innych placówkach mają. Więc jak to jest?
Ale żeby zaspokoić swoją ciekawość, napisałam zapytanie do Ministra polityki społecznej. Okaże się kto ma rację. Uzasadnienie dyrektora mi nie wystarcza.
W nowej ustawie nie ma nic o wstrzymaniu dodatku.
Ale żeby zaspokoić swoją ciekawość, napisałam zapytanie do Ministra polityki społecznej. Okaże się kto ma rację. Uzasadnienie dyrektora mi nie wystarcza.
W nowej ustawie nie ma nic o wstrzymaniu dodatku.
Już wszystko wiem na ten temat! również pisałam do Ministerstwa i odpisali, ze NIE NALEŻY się dodatek, ponieważ placówki nie sa już jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej! oczywiście nie ma przeszkód, aby dyrektor placówki ustalił taki dodatek i płacił z własnego budżetu. U mnie niestety to nie przeszło:(
marta możesz mi podać wzór twojego pisma? jestem w takiej samej sytuacji i zamierzam porozmawiać z dyrem, ale najpierw chcę tez to mieć na piśmie
U mnie nie ma na to pieniędzy,poza tym od stycznia się nie należy.
U mnie nie ma na to pieniędzy,poza tym od stycznia się nie należy.
u mnie jak pan dyrektor - zanim został dyrektorem- był pracownikiem socjalnym i dobrym znajomym pani dyrektor, to chętnie zabiegał o taki dodatek, a teraz jak role się zmieniły, to swojej pracownicy nie chce wypłacać, chociaż to tylko 250zł...ot i cała filozofia
zostając dyrektorem szybko się zapomina jak to jest marnie zarabiać
zostając dyrektorem szybko się zapomina jak to jest marnie zarabiać
Oprócz dodatek dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Wywiad z Polkowskim
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne
POSTULATY DO RZĄDU
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Chylę czoła przed wychowawcami.
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka
umieszczenie dziecka w DPS
rozmowa o systemie
postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
premie
Pytanie do psychologów dot. diagnozy psychologicznej dziecka
Pytanie o asystenta rodzinnego