po przeanalizowaniu ustawy o pomocy społecznej, ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, odpowiedzi mpips jakoby pow nie były samorzadowymi jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej stwierdzam, że jest to zwykła ściema! ministerstwo w odpowiedzi zamieszczonej przez marte nie powołuje się na żaden konkretny art. ustawy, wyjaśnienia są zdawkowe i przeczące aktualnym informacjom zamieszczanym na stronie ministerstwa, ja jestem umówiona z prawnikiem pracującym w naszym starostwie- mam nadzieje, że spojrzy na tę sprawę obiektywnie i naprowadzi na konkretne działania.
ludzie walczcie o swoje, powiedzieli wam, że się nie należy więc odpuszczacie?
dodatek dla pracowników socjalnych
Re: dodatek dla pracowników socjalnych
ewa 100 brawo. U nas w związku z tym, że ps nie pracował ponad powłowę czasu pracy w terenie nie otrzymywał dodatku. Placówka w małym misteczku, dzieciaki z róznych miejsc. Fizycznie nie do wykonania 1/2 czasu w terenie.
50% czasu w terenie to też zapis różnie interpretowany przez dyrektorów, dlaczego ciągle wielkość wypłat w budżetówce regulowana jest sympatią i antypatią przełożonych albo \"szerokimi plecami\" niektórych pracowników:(
Mam pytanie. W którym akcie prawnym widniej zapis, że dodatek w kwocie 250,00 zł dla pracowników socjalnych przysługuje tylko i wyłącznie, gdy praca w terenie wykonywana jest codziennie przynajmniej przez 50% czasu pracy.
Przeszukałam wiele interpretacji prawnych, ustawę, zarządzenia i nie znalazłam nic na ten temat. Być może nie dokładnie analizowałam dokumenty prawne.
Pomóżcie proszę.
Elżbieta
Przeszukałam wiele interpretacji prawnych, ustawę, zarządzenia i nie znalazłam nic na ten temat. Być może nie dokładnie analizowałam dokumenty prawne.
Pomóżcie proszę.
Elżbieta
Ja pytałam w WPS-ie i panie powiedziały, ze nie ma czegoś takiego jak 50% czasu w terenie, niemniej jednak ja dodatku od stycznia nie dostaje, więc już nie drążę tego tematu
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pracowniki socjalny pracujący na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej nie przeprowadza wywiadów środowiskowych i dlatego nie dostaje dodatku. ale nikt nie wziął pod uwagę faktu że ci pracownicy też chodzą w teren i zbierają informację.
Oprócz dodatek dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Wywiad z Polkowskim
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne
POSTULATY DO RZĄDU
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Chylę czoła przed wychowawcami.
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka
umieszczenie dziecka w DPS
rozmowa o systemie
postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
premie
Pytanie do psychologów dot. diagnozy psychologicznej dziecka
Pytanie o asystenta rodzinnego