dodatkowe środki z PFRON - Stare tematy

Strona 5 z 10    [ Posty: 100 ]

Napisano: 28 lip 2015, 14:28

Poprosiłam o wykazanie potrzeb i okazało się, że ma to być przeznaczone na nagrody dla pracowników. małe szanse dla wtz aby to przeszło.
Alka

Napisano: 29 lip 2015, 14:04

Alka pisze:Poprosiłam o wykazanie potrzeb i okazało się, że ma to być przeznaczone na nagrody dla pracowników. małe szanse dla wtz aby to przeszło.
Jeżeli to mozliwe to prosze o projekt takiego pisma na adres : [email protected] . Dziękuję :)
Gość

Napisano: 30 lip 2015, 10:53

pcprkolb ma rację. Wystarczyło zmienić rozporządzenie i zmienić kwotę wypadającą wg algorytmu. Ale co to, to nie. To skutkowałoby na lata następne , a tu chodzi tylko o wybory !!!!!!!!!!! Zresztą wtedy musieliby właściwie oszacować potrzeby, a nie rzucić pieniądze na chybił trafił. Ja mam 100 uczestników wtz w powiecie i gdybym chciała realizować zalecenia ministra i PFRON ( 100zł na każdego od lipca ) to jak łatwo wyliczyć potrzebuję 60.000 zł dostałam 52.000 , co z resztą? Dołoży powiat, który i tak musi jeszcze dołożyć swoje 10% ? Czy ktoś nas pytał czy na to mamy ? Po co ? Lepiej szczuć jednych na drugich. Kochany Pan Minister- chciał dać, wredny powiat - nie dał. Był czas przywyknąć !!!!!
marynia

Napisano: 31 lip 2015, 14:42

nie musisz dawać od lipca ...daj na ostatni kwartał ;) wilk syty i owca cała :)
edgar

Napisano: 03 sie 2015, 12:52

edgar pisze:nie musisz dawać od lipca ...daj na ostatni kwartał ;) wilk syty i owca cała :)
A ja przedstawię wszystko Radzie i niech sobie temat sama mieli. Nie czuję się kompetentna do tego aby taką decyzję podejmować.
Gość

Napisano: 04 sie 2015, 11:34

Ja dałam na Zarząd, zdecydowali żeby dać na zadania pozostałe min. bariery i ortopedyczny. Powiat nie ma na wkład własny, a poza tym są większe potrzeby niż wtz. Teraz tylko czekam na Radę. Myślę że podtrzymają decyzję Zarządu
gran

Napisano: 07 sie 2015, 10:47

Słuchajcie! to są jakieś jaja po prostu i jedno wielkie zamieszanie... Dzisiaj dzwoniliśmy do PFRON Warszawa i powiedzieli nam że absolutnie tych pieniędzy nie można przekazać na WTZ-y! Naruszy to dyscyplinę budżetową, obowiązujące przepisy nie zezwalają na dodatkowe przekazanie środków dla warsztatów ot tak i kropka.
Gav

Napisano: 07 sie 2015, 10:58

a ja jak dzwoniłem do warszawy to mówili że jak najbardziej na wtz-y można byle dołożyć od siebie te 10%
pcprkolb

Napisano: 07 sie 2015, 12:47

dziwne, dzisiaj dosłownie dzwoniliśmy do działu w którym się rozliczamy ze sprawozdań i powiedzieli że absolutnie nie można, bo nie będzie zachowana dyscyplina budżetowa i td. Mogli by się zdecydować na jedna wersję...:/
Gav

Napisano: 07 sie 2015, 13:06

Oczywiście, że nie możemy dać kasy wtz-om gdyż nie ma do tego żadnych podstaw. Obowiązuje nas algorytm. Decyzja nadesłana z PFRON wskazuje kwotę na wtz i nie może być ona inna. Zabawne jest to, że P. minister wysyła dziwaczny list jakby sam nie znał prawa.
Gość

Strona 5 z 10    [ Posty: 100 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x