dodatkowe środki z PFRON - Stare tematy

Strona 3 z 10    [ Posty: 100 ]

Napisano: 16 lip 2015, 10:25

Ciekawe, czy traktować to jako konieczność, czy tylko dobrą wolę, ze akurat powiat przekaże część kasy na WTZ?
PCPR

Napisano: 16 lip 2015, 10:51

PCPR pisze:

Ciekawe, czy traktować to jako konieczność, czy tylko dobrą wolę, ze akurat powiat przekaże część kasy na WTZ?
Właśnie cały czas o tym myślę. Skoro dodatkowe środki trafiły także do powiatów gdzie nie ma WTZ to znaczy, że są one przeznaczone także na inne zadania.
Gość

Napisano: 16 lip 2015, 12:55

Te środki tak naprawdę są tylko na inne zadania bo w tabeli PFRON wtz mają środki na tym samym poziomie. Rada Powiatu może dać część na wtz ale trzeba pamiętać, że jeszcze musi ze swojego budżetu dołożyć 10%. Naobiecywali wtz-tom a tak naprawdę tylko narobili bałaganu
Gość

Napisano: 17 lip 2015, 8:41

Ładny prezent dzięki. Z dodatkowej kasy 70 tys. , po odjęciu wtz zostaje nam 13 tys. Hurraaaa. No i jeszcze powiat musi swoje 10 % dorzucić. Zaiste hojny ten minister. :shock:
Meba

Napisano: 17 lip 2015, 8:55

nie ma wyjścia Minister prosi - trzeba dać :)
edgar

Napisano: 17 lip 2015, 9:59

Poza tym - jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby wtz zrezygnowały bez walki z tej kasy na rzecz protez, pieluch, aparatów itd.
Meba

Napisano: 17 lip 2015, 12:07

Nasze WTZ już powiedziały, że "należy się im".
PCPR

Napisano: 17 lip 2015, 13:21

Spokojnie, bo póki co to rada powiatu w formie uchwały określa zadania, na które przeznacza środki Funduszu przekazane powiatowi na realizację zadań.
Skoro minister prosi tzn. że nic innego nie może zrobić, a pod drugie szybko zapomniał o kontroli NIK-u, która bardzo źle oceniła sprawowanie kontroli przez ministra nad rehabilitacją społeczną w wtz.
vito

Napisano: 20 lip 2015, 10:20

Pozdrawiam wszystkich. Mnie irytuje ta cała sprawa: to zwykły bałagan i nic więcej. Dla mnie nie ma podstaw do tego aby zwiększać warsztatom środki i tak naprawdę, przy tych brakach jakie są, nie ma tez uzasadnienia. Rozmawiałam z PFRON w Warszawie: to co dostaliśmy z podziałem środków jest ostateczne, zatem sam list ministra nie jest podstawa do czegokolwiek. W ogóle uważam to za jakieś około prawne działania i mało poważne jak na takie gremium. Powinno się poprosić ministra aby nas o nic nie prosił tylko zmienił rozporządzenia i dał pieniądze wtz zgodnie z prawem. Doceniam prace wtz ale potrzeby w środowisku są ogromne i mało prawdopodobne aby rady powiatów przyjęły jako podstawę INTENCYJNY list P. ministra. Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie?
Gość

Strona 3 z 10    [ Posty: 100 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x