dps pilnie pomocy!!!! - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 14 lut 2006, 14:32

Drogi pracowniku socjalny:
jak uważasz? Czy mogę umieścić tego człowieka w dps. Bo on faktycznie wymaga opieki, jego dzieci mieszkają w innej miejscowości. Zastępczo opłatę wnosiłaby gmina. A sprawa odpłatnosci zstępnych trafiłaby do sądu. Przeciez nie mozemy zostawić go samego sobie.
~alik

Napisano: 14 lut 2006, 17:31

Oczywiście, możesz!!! ale to, że dzieci mieszkaja w innej miejscowości nie ma znaczenia, nie zwalnia ich to z odpowiedzialności i opieki nad tym człowiekiem. Spójrz również w Kodeks Rodzinny i opiekuńczy.
Alik: sa jeszcze oddziały dla przewlekle chorych, tam mozna umieścić człowieka na okres 6 miesięcy pod warunkiem że jest to ta jednostka chorobowa, która będzie go kwalifikowała do umieszczenia na tym oddziale.
~Pracownik socjalny

Napisano: 14 lut 2006, 17:44

Dzięki za pomoc! wystawiłam już decyzję kierującą do dps.
~alik

Napisano: 22 lis 2008, 1:02

chodzi mi o informacje jak gdzie mam zglosic ze jest zaniedbywany czlowiek po udarach mozgu on ma niecale 30 lat mieszka z rodzicami ale oni wogole o niego nie dbaja robi pod siebie nie bardzo kontaktuje .praconik socjalny nic z tym nie robi nadmienie takze ze rodzice naduzywaja alkoholu .umiescili go teraz w piwnicy gdzie znajduje sie kuchnia i jest tam teraz bardzo zimno . to sie dzieje w BiaLymstoku .zrobcie cos z tym podaje adres tej rodziny ul.Pomiarowa 3/1 Białystok ten chlopak nazywa sie Mariusz Kolosa i naprawde potrzebuje pomocy lekarskiej ,psychologicznej i farmakologicznej i cieplego kata w dps
~irena

Napisano: 09 gru 2008, 10:35

mam problem samotny człoiwiek przekazał całośc gospodarstwo notarialnie dalszej rodzinie, umową o dożywocie w której powołano między innymi art.908 KC.
Obecnie złożył wniosek do GOPS o umieszczenie go w DPS
i opłacać ma gmina jegop pobyt.

proszę o pomoc co w tym wypadku ma zrobić gops.
~AniaB

Napisano: 09 gru 2008, 10:36

mam problem samotny człowiek przekazał całośc gospodarstwo notarialnie dalszej rodzinie, umową o dożywocie w której powołano między innymi art.908 KC.
Obecnie złożył wniosek do GOPS o umieszczenie go w DPS
i opłacać ma gmina jego pobyt w dps-ie.

proszę o pomoc co w tym wypadku ma zrobić gops.
~AniaB

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x