DYSKRYMINACJA HETERO! - HYdE PaRK

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 22 lut 2017, 1:59

A co do wypadkow - nie uwazam to za norme, tylko za zjawisko powszechne.Wypadki sie zdazaja bo czlowiek to nie maszyna i jak dlugo ludzie pojazdami kieruja to i wypadki beda sie zdarzaly.To jest normalne tak jak to ze codziennie ktos tam ,gdzies tam zlamal reke,noge lub kark. -Staram sie widziec rzeczy jakimi sa po prostu - jak ktos pluje to na pewno nie powiem ze pada...
Gość

Napisano: 22 lut 2017, 10:27

"Staram sie widziec rzeczy jakimi sa po prostu - jak ktos pluje to na pewno nie powiem ze pada..."

Obawiam się, że jeśli tylko zaczęto by wmawiać ludziom, że jak ktoś pluje to znaczy, że pada to takie osoby, jak pani z całą pewnością zaczną przytakiwać i żarliwie udowadniać że to norma.

Niech pani nie bredzi, że trzynastolatka sama sobie załatwiła pracę.
Gość

Napisano: 22 lut 2017, 11:45

A niech pan sobie wyobrazi ze zalatwila!Chodzila do domu Kultury czasem po lekcjach-to cos tam potworzyli, to Judo pocwiczyla,lub z drewna stworzyla np.fajna skrzynke(z pomoca prowadzacego zajecia ale zawsze) - poszla do sklepiku w ktorym jakies tam Batony itp sprzedaja,spytala i sie zgodzili - co sroda idzie i sprzedaje mlodziezy od 18tej do 21.00 lub 21.30. Potem ja przyezdzam i odbieram- Na koniec miesiaca ma te swoje 60 czasami 75€- a jak w lecie robia dodatkowo Festyny z grami dla dzieci - to jej jeszcze jednirazowo 50€ wleci.Fakt ze pieniadze na konto z reguly z dwumiesiecznym poslizgiem od Kassy Hamburg przychodzi - ale jak sie bedzie o powazna prace lub praktyke starala - to juz cos w tym zyciorysie bedzie miala.Swoim kontem pod moja opieka operuje i wie o ronych tego typu rzeczach wiecej jak ja majac lat 25 - wiec mozna. Dodatkowo czasami koledzy lub kolezanki zamawiaja u niej rysunki takie jak w Mangach bo to jej Hobby i jest w tym bardzo dobra. Nasze dzieci sa zdolniejsze niz myslimy - jesli pokierujemy i stopniowo dajemy rozwijac skrzydla(jesli jest taka mozliwosc - ja chodzac do pierwszej klasy technikum w Szczawnie Zdroj nalazlam dorywcza prace w ksiegarni, a potem tez sprzatalam u takiej staruszki-a mieszkalam nie w domu tylko w internacie i tez wszystko sama - mialam wtedy jakies 15 lat-oczywiscie w Polsce to bylo "na czarno") - to wejscie w doroslosc nie musi wiazac sie z niepewnoscia i nie wiadomo jakim stresem.
Gość

Napisano: 22 lut 2017, 12:07

Obawiam się, że jeśli tylko zaczęto by wmawiać ludziom, że jak ktoś pluje to znaczy, że pada to takie osoby, jak pani z całą pewnością zaczną przytakiwać i żarliwie udowadniać że to norma.

To niech pan sobie uwaza- ja majac juz 12 lat potrafilam godzine z jedna z najsurowszych wtedy nauczycielek (od geografi) dyskutowac(osoby chodzace wtedy ze mna do klasy do dzis mi to pamietaja) i jej udowadniac ze na gornym slasku nie ma zanieczyszczenia bo tam dwa lata miedzkalam i nie widzialam - bylam wtedy swiecie przekonana o swojej racji. Po latach - gdy juz pracowalam - spotkalam ja na ulicy - przeprosilam i poszlysmy na kawe. Ale jak mialam 12 lat to jej sie jakos nie udalo mnie przekonac.Z wiekiem troche zlagodnialam pod tym wzgledem- ale chyba niewiele.Wiec gadaj sobie pan co uwaza a ja wiem swoje i jak dlugo moje dzialania przynosza dobre skotki - tak dlugo bede robila co ja uwazam za sluszne. Poslucham - owszem - bo inni wiedza wiele innych niz ja rzeczy i to ciekawych lub przydatnych.Ale to moja sprawa co z tego wykorzystam a co nie.A czy to sie komus podoba czy tez nie - nie moj problem!
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem