Edukacja seksualna w Polsce - HYdE PaRK

Strona 5 z 23    [ Posty: 221 ]

Napisano: 07 sty 2015, 16:23

gwoli uściślenia:
nie jestem również zwolennikiem, że szkoła winna być świecka w stylu francuskim na przykład.

Emilia dzięki za zaufanie do mnie jako do wychowawcy, ale niestety proces wychowania dziecka jest mocno skomplikowany

Ares czy ja zmuszam dziecko betonowego do uczęszczania na lekce religii?
A czy betonowy chce zmusić moje dziecko na lekcje wychowania seksualnego?
Kto w związku z powyższym nie szanuje i nie akceptuje poglądów innych?

Betonowy ty nie wiesz o czym piszesz. Wpisz w wujka google termin: teologia.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2015, 16:27

Amiszom też się bardzo dobrze żyje i nie mają takich problemów jak inni.
betonowy

Napisano: 07 sty 2015, 16:34

i nie mam prawa im tego zabronić.
Oczywiście ty uważasz inaczej. Ty wiesz lepiej jak ludzie powinni żyć. Co jest dla nich dobre a co złe.
Tacy jak ty byli już na tym świecie: m.in. Adolf H. i Józef S.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2015, 16:45

I do dzisiaj mają swoich wiernych wyznawców. Putin go naśladuje i ma już poparcie 103 %. Hitler miał bardzo duże sukcesy gospodarcze. Zlikwidował bezrobocie, wybudował autostrady, wyciągnął kraj z kryzysu. Tylko potem zbytnio się zagalopował. Chciał wybudować autostrady w całej Europie. Ambitnie, ale za daleko. Chciał dać pracę wszystkim Europejczykom i połowie Azjatów. Kto wie, gdyby nie nasi odważni przywódcy, którzy mu tak dzielnie czoła stawili to może dziś cała Europa wschodnia mówiłaby po polsku?
betonowy

Napisano: 07 sty 2015, 16:50

Ludzie lubią twardą wyrazistą władzę. Czują się wtedy bezpiecznie. Lubią, gdy ktoś im zapewni pracę, dom, transport. I nie chcą wiele w zamian. Wystarczy im stałość i pewność jutra. Patrz przykład Białorusi. Demonstracja opozycji po wyborach 300-500 osób. Raptem godzina pałowania i już cztery lata jest spokój. Gdyby było im wszystkim źle to roznieśliby władzę w trzy dni.
betonowy

Napisano: 07 sty 2015, 17:29

Dzisiaj nie da się wychowywać w zgodzie z religią i dekalogiem. Dzieciaki izolowane i wychowywane przez religijnych radykałów są (po wypuszczeniu na wolność) dzikie, niedostosowane, naiwne, słabe, wyśmiewane. Zamykanie się na nowoczesnośc i postęp jest tylko i wyłącznie krzywdzeniem młodego człowieka. Jeżeli ktoś dzisiaj piętnuje związki partnerskie, rozwodników, aborcję, dezim, in vitro, seks przed ślubem jest głupi i zacofany. Nie ma dla niego miejsca we współczesnym świecie.
To że gdzies tam do głosu doszły partie prawicowe nie znaczy że świat zmierza ku tradycji i Bogu.

Europa odchodzi od kościoła i zabobonów. Laicyzuje się.
Proces nie do zatrzymania. Także w Polsce ma to miejsce tyle że niestety postępuje wolniej. Pokolenie z rocznika 70 i wcześniejszych musi naturalnie wymrzeć. Wtedy laicyzacja przyspieszy. Takich jak Terlikowski czy Pospieszalski będzie coraz mniej. Kościół już dziś ma coraz mniejszy autorytet i coraz trudniej mu manipulować ludźmi. Do tego mamy mniej powołań i mniej wiernych na mszach. Niech żyje nauka! Niech żyje postęp!
Kościół przetrwa jeśli się dostosuje. Jest potrzebny i jest dla niego miejsce ale nie w pierwszym szeregu zaraz obok władzy.
Ares

Napisano: 07 sty 2015, 17:55

do Ares.

Jak będziesz miał czas " to może po kościele porozmawiamy " ;) Wieczorem . Co ty na to ?? Jak film? Podobał się.?
Emilie

Napisano: 07 sty 2015, 18:03

Mów do mnie jak Emilka. Nie będe zgadywał znowu kto do mnie pisze.

Dzisiaj jest dla kogoś ważny dzień? Co to za dzień i dlaczego ważny?
Ares

Napisano: 07 sty 2015, 18:42

Mało wiedzy oddala od Boga. Dużo wiedzy sprowadza do Niego z powrotem.
Ludwik Pastuer
hb nvgb

Napisano: 07 sty 2015, 18:53

"Naj­po­ważniej­szym spo­sobem zdep­ra­wowa­nia młodzieńca jest nau­czyć go wyżej ce­nić tych, którzy myślą tak jak on, niż tych, którzy mają od­mien­ne poglądy".
Fryderyk Nietzsche.
Ares

Strona 5 z 23    [ Posty: 221 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x