Elmer proszę Cię o Twoje zdanie - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 13 cze 2014, 14:01

to fakt..... każdy sam bierze na klatę skutki swojej decyzji....
Rajski

Napisano: 13 cze 2014, 14:25

eeeeee na klatę. Kierownik to podpisuje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2014, 14:30

Dziękuję :cry:
Anett07

Napisano: 13 cze 2014, 14:36

Nie ma się czym martwić... trzeba robić swoje i tyle.... a reszta sama się wyjaśni i wyprostuje!!!
Rajski

Napisano: 13 cze 2014, 14:40

Ja się nie martwię, ja nie wiem co zrobić :x
Anett07

Napisano: 13 cze 2014, 14:43

To dziwne, bo akurat w tym przypadku wątpliwości (jeżeli chodzi o przepisy) żadnych nie ma... sprawa jest czysta jak łza... Takie sprawy to pestka... najgorzej jak przepisy nie mówią co robić.... to jest problem...
Rajski

Napisano: 13 cze 2014, 16:08

ewitak pisze:Na szkoleniu Wardach powiedział że w takich przypadkach należy odmówić !!!!
Mazurkiewicz też jest tego zdania- tak mówił na szkoleniu 03-06-2014r. w Łodzi
Decyzje wygasły czyli na nowo ustalamy prawo a na 31-12-2012r. żonie na męża nie przysługiwało,
JAK NA DZIEŃ 31.12.2012 ŚWIADCZENIE NIE PRZYSŁUGIWAŁO TO DLACZEGO JE WYPŁACAŁAŚ?
Rumburak
Praktykant
Od: 27 maja 2014, 12:41
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2014, 17:12

Rajski pisze:Elmer, chyba nie chcesz mi powiedzieć, że uwierzyłeś Panu M, że to są prawa nabyte?? i że zdo to świadczenia rodzinne??
Wyrok Trybunału Konstytucyjnego w sprawie K 27/13 z dnia 5 grudnia 2013 Przywrócenie stanu zgodnego z konstytucją wymaga więc w tym wypadku interwencji ustawodawcy, który powinien wprowadzić stosowne korekty np. do ustawy o świadczeniach rodzinnych, w celu wyeliminowania niezgodności mającej źródło w art. 11 ust. 1 i 3 ustawy zmieniającej. https://www.obserwatorkonstytucyjny.pl/t ... udnia-2013 Rządowy projekt ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów

projekt dotyczy przywrócenia prawa do świadczenia pielęgnacyjnego osobom, które świadczenie to utraciły od dnia 1 lipca 2013 r. oraz określenia warunków nabywania i zasad ustalania oraz przyznawania tych zasiłków https://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/Przebi ... sp?nr=2252 .
Gość -A

Napisano: 13 cze 2014, 17:44

Gościu... ja to wszystko rozumiem... z chęcią dawałbym każdemu zdo bo też uważam, że to nie uczciwe i niesprawiedliwe..... Skoro jednak dzwonie do UW, pytam co i jak, to z władzą nie dyskutuję.... Przyjadą na kontrolę, trafisz na desperata, który stwierdzi że wyroki sądów wiążą tylko w tej konkretnej sprawie, w której sąd miał sposobność się wypowiedzieć i leżysz bracie robiąc pod siebie... do zwrotu 180 tysiów dla gminy (10 świadczeniobiorców razy 3 lata) i basta.. Myślisz, że ktoś będzie się z tobą wymieniał poglądami tak jak my tutaj?? ktoś będzie pytał czy to sprawiedliwe?? wójt dostanie gorączki, szefowa wywali cię na zbity pysk i tyle będzie naszego mądrowania się....

przepis jest jasny i czytelny.... interpretować to mogą sobie sądy a nie kierownicy ośrodka.... gdyby ministerstwo chciało to by to już 4 lata temu zmienili... widocznie nie chcą bo to się opłaca....
Rajski

Napisano: 13 cze 2014, 19:25

Rajski pisze:Gościu... ja to wszystko rozumiem... z chęcią dawałbym każdemu zdo bo też uważam, że to nie uczciwe i niesprawiedliwe..... Skoro jednak dzwonie do UW, pytam co i jak, to z władzą nie dyskutuję.... Przyjadą na kontrolę, trafisz na desperata, który stwierdzi że wyroki sądów wiążą tylko w tej konkretnej sprawie, w której sąd miał sposobność się wypowiedzieć i leżysz bracie robiąc pod siebie... do zwrotu 180 tysiów dla gminy (10 świadczeniobiorców razy 3 lata) i basta.. Myślisz, że ktoś będzie się z tobą wymieniał poglądami tak jak my tutaj?? ktoś będzie pytał czy to sprawiedliwe?? wójt dostanie gorączki, szefowa wywali cię na zbity pysk i tyle będzie naszego mądrowania się....

przepis jest jasny i czytelny.... interpretować to mogą sobie sądy a nie kierownicy ośrodka.... gdyby ministerstwo chciało to by to już 4 lata temu zmienili... widocznie nie chcą bo to się opłaca....

I to jest niestety cała prawda o pracownikach świadczeń rodzinnych. Te całe dyskusje, próby przekonania do używania mózgu. Po co to wszystko? Tylko sranie w majtki ze strachu. eech
kun

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x