"Kuba Wojewódzki bardzo ostro o show-biznesie. Dostało się Rozenek-Majdan, Pirógowi i... Agnieszce Woźniak-Starak
Kuba Wojewódzki udzielił wywiadu magazynowi "Playboy". Dziennikarz ostro wypowiedział się na temat osób z show-biznesu. Szczególnie mocno dostało się Małgorzacie Rozenek-Majdan....
Kuba Wojewódzki uwielbia prowokować, wywoływać zamieszanie i wkładać kij w mrowisko. Robi to w swoim programie w TVN czy cotygodniowym felietonie w "Polityce". Teraz poszedł krok dalej i w rozmowie z "Playboyem" dość brutalnie rozprawia się z Małgorzatą Rozenek, Agnieszką Szulim i Michałem Pirogiem.
Wywiad już narobił sporego zamieszania i wywołał ostrą reakcję "znajomych" Wojewódzkiego z TVN. Najbardziej oburzyła się Małgorzata Rozenek-Majdan, która na Instagramie już zapowiedziała proces. O co poszło? Wojewódzki mówiąc o swojej dziewczynie Renacie Kaczoruk, dosadnie powiedział, co myśli o parze Rozenek - Majdan, z którą modelka bierze udział w programie "Azja Express".
Kuba Wojewódzki o Małgorzacie Rozenek i Radku Majdanie
"Będę ją bronił przed ludźmi, którzy grają nie fair, a przebierają się w strój drużyny reprezentanta moralności. Małgosia i Radek są tego przykładem. Grają nieczysto. A ja w obronie najbliższych też potrafię faulować. Jeśli ich tonacja względem Renaty i jej tak zwanego skandalicznego zachowania się nie zmieni, to ja też zmienię ton. I wtedy Radkowi może opaść szczęka do murawy. Bo można sobie sfałszować twarz ale przeszłości się nie da. Koleżanka Rozenek weszła do show biznesu jak do agencji towarzyskiej. Rozp..., na szczęście chwilowo, małżeństwo Karolinie Ferenstein. Ale na tym nie poprzestała. Zrobiła sobie listę… I ta osoba chce mi mówić o etyce, moralności i elegancji w zachowaniu? Stare grzechy rzucają długie cienie. Doda opowiadała mi o podsłuchu jaki zamontowała w samochodzie Radka, żeby sobie posłuchać jak ją romantycznie zdradza. I on mi chce mówić o elegancji. Kiepski bramkarz nie podskoczy do poziomu profesjonalnego sędziego" - powiedział Wojewódzki?"
c.d. kultury
teraz PO FRANCUSKU
"Internauci komentują wypowiedź wiceszefa MON. #widelec króluje w sieci
Polscy internauci wzięli na celownik wiceszefa MON, Bartosza Kownackiego. Wszystko za sprawą jego wypowiedzi w TVN24 na temat Francuzów. Poszło o status polskiej delegacji na targach przemysłu zbrojeniowego w Paryżu."
"Organizatorzy Euronaval 2016 uznali, że status polskich delegacji nie będzie już oficjalny. Decyzja zapadła po zakończeniu negocjacji ws. śmigłowców wielozadaniowych Caracal.
Przypomnijmy, Kownacki pytany, czy ta decyzja - po zakończeniu negocjacji ws. śmigłowców wielozadaniowych Caracal - oznacza wojnę dyplomatyczną na linii Paryż-Warszawa, odparł: "To jest raczej kompromitacja i pokaz klasy Francuzów niż jakakolwiek wojna dyplomatyczna. To strona francuska dawno temu zapraszała nas oficjalnie, teraz nas wyprasza" - powiedział wiceminister.
Według niego można było znaleźć inną, dyplomatyczną formę odpowiedzi. "Ale to są ludzie, którzy uczyli się od nas jeść widelcem parę wieków temu. Więc być może w taki sposób teraz się zachowują" - dodał Kownacki."