Femi czy komu i tak nistki - HYdE PaRK

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 20 lip 2010, 20:13

Z decyzji Trybunału Konstytucyjnego, który uznał, że przywileje emerytalne kobiet w Polsce (prawo do wcześniejszego przejścia na emeryturę) są zgodne z Konstytucją, najbardziej niezadowolone były... feministki. \"Cała nadzieja kobiet w Unii\", \"dyskryminacja trwa\", \"to zły dzień dla kobiet\" - komentowały zwolenniczki odebrania kobietom ich praw. Polskie feministki liczą już tylko na wsparcie koleżanek z Unii Europejskiej? Tymczasem kuriozalne zachowania działaczek feministycznych znane są już na całym świecie... Kilka lat temu Bank Centralny Korei Południowej poinformował, że chce \"promować równość płci i udział kobiet w społeczeństwie\". W tym celu bankowcy podjęli decyzję o umieszczeniu, po raz pierwszy w historii, wizerunku kobiety na jednym z nowych południowokoreańskich banknotów. Na banknocie o nominale 50 tys. wonów miała się znaleźć podobizna Szin Saimdang, matki filozofa Yi I, nazywanego też \"Konfucjuszem Korei\". Przeciwko tej decyzji zaprotestowały... feministki. Gloryfikowanie żyjącej w XVI wieku Szin Saimdang, znanej Koreańczykom jako \"mądra matka\", mogłoby - według feministek - utwierdzać \"stereotyp, według którego kobieta powinna spełniać się w domu i całkowicie poświęcić się edukacji dzieci\". Teza o wrogości feministek wobec kobiet potwierdza się na wszystkich kontynentach...
~ala

Napisano: 10 sie 2010, 22:58

ala
Twój nick wskazuje, że jesteś kobietą. Gratuluję zdrowego rozsądku i normalnego podejścia do życia.
Pozdrawiam
~Łukasz

Napisano: 11 sie 2010, 0:12

Gdy przychodzi czas emerytury wiele kobiet nadal chce pracowac. Z tego co wiem w Polsce feministki chciały, aby zachować wiek emerytalny dla tych, ktore chcą już odejść na emeryturę i przyznać możliwość pracy dłużej.
Korea - ala (?) napisała, co wiedziala, a tak na prawdę nie wiadomo o co chodzi. Poza tym jest to wpis typu - dzibar
~!!!

Napisano: 11 sie 2010, 10:26

słyszałem niezły dowcip nt feministek,

co je różni od lesbijek?

feministki twierdzą, że kobieta powinna być górą, a lesbijki - że także na dole
~Łukasz

Napisano: 11 sie 2010, 10:30

Baaardzo śmieszne i na temat!?
~!!!

Napisano: 11 sie 2010, 11:13

Łukaszu genialne i na bardzo wysokim poziomie pracownika socjalnego. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~+/-

Napisano: 11 sie 2010, 14:59

no, to może być dobre zagadnienie na jakiś kurs albo szkolenie. Czym mierzy się poziom (jak rozumiem pracy, czy może postawy) pracownika socjalnego, i w odniesieniu do czego jest on mierzony. Zapewniam, że przy argumentacji co do wartości tego dowcipu nie byłbym mniej powierzchowny niż feministki argumentujące swoje niezadowolenie z przywilejów emerytalnych dla kobiet zgodnych z Konstytucją.
To tyle
~Łukasz

Napisano: 11 sie 2010, 16:02

najpierw zrób specjalizację a potem pomyśl o określaniu poziomu np. etyki pracownika socjalnego dowcipami głoszonymi publicznie.

Nie każdy ma twoje poczucie humoru a czytają to także klienci ps.

I pytanie ilu Łukaszów pracuje w
i tu cytat

\" 2010-08-11 08:23
Re: specjalizacja I stopnia
wysłane przez ~Łukasz dnia 2010-08-11 08:23:34

~Łukasz

żadna - Działoszyce\"
?

Może ktoś podzieli Twój poziom dowcipów głoszonych na forum?
~+/-

Napisano: 11 sie 2010, 18:27

Najpierw postawy, a potem praca. Metody badania postaw - sprawdź sobie w metodologii badań.
Niewłaściwe postawy = brak zatrudnienia, zwolnienie z pracy w kontakcie z ludźmi. To tyle
~Do Łukasza

Napisano: 11 sie 2010, 21:09

Ktoś o wielkiej odwadze cywilnej pod nazwą \"Do Łukasza\" pozwala sobie podważać moją postawę. Ciekawe jakim prawem? I nie pytam wcale z jakąs złością, bardziej ze zdziwieniem. Kim ten ktoś jest, żeby drugiemu sugerowac postawę życiową czy zawodową? Metodologię badań miałem jakies 10 lat temu. Co do tych niewłaściwych postaw skutkujących brakiem zatrudnienia - jaką postawę winna przyjąć \"kobieta, która prowadzi się lekko jak mercedes\", żeby nie stracić pracy. Bzdurne argumenty. A kto określa co jest właściwą postawą, a co nie?

specjalizację już mam, po prostu myślę o innej jeszcze. Wszystko na temat
~Łukasz

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x