Napisano: 27 sie 2015, 9:14
Nie mam nic przeciwko emigrantom, imigrantom, łysym, rudym, grubym i debilom. Lubię poznawać różne punkty widzenia choć nie muszę się z nimi zawsze zgadzać. Polska od wieków była wymarzonym domem dla wszelkich uchodźców, innowierców. Niestety część z nich mimo długiego, czasami wielowiekowego pobytu w naszej ojczyźnie nadal ją traktuje nie jak swój dom, ale miejsce, które można grabić, łupić i drenować z wszelkich dóbr materialnych i niematerialnych. Nigdy się nie asymiluje,wciąż okazuje wrogość , nienawiść , Polacy mimo to wciąż okazują miłosierdzie i solidarność. Toleruję również to, że agnoc we wpisach emilki znajduje wartość dodaną i bliżej nieokreśloną inspirację. Zaznaczę jednak, że to nie jest litewskie spojrzenie na polską rzeczywistość , to jest spojrzenie emilki. Nie wiem kim jest, natomiast wiem, że jest osobą wirtualną, która obraża Polskę i Polaków. Z mojej strony nie ma zgody i tolerancji na takie zachowanie. Jednak nie znajdziesz u mnie grama nienawiści wobec osoby.
Omawiany przypadek zainspirował mnie tylko do tych wpisów, do niczego więcej, na pewno nie poznawczo. Jestem tylko czytelnikiem tego forum i widzę podobieństwo pomiędzy zachowaniem podopiecznych OPSów i emilki. Jedni i ta druga gryzą rękę, która ich karmi i podcinają gałąź na której siedzą.
Pomimo przykrości, które mi sprawiasz swoimi wpisami życzę Ci, żebyś w Polsce znalazła to czego szukasz, a czego nie znalazłaś w Twojej ojczyźnie, a Polacy obdarzali Cię wszelkim dobrem, na które z pewnością zasługujesz.