Głodni Cyganie ? - HYdE PaRK

Strona 7 z 8    [ Posty: 74 ]

Napisano: 26 sie 2015, 19:03

Gdyby nie tyłek i biust twojej babci a potem mamusi, to ciebie by dziecko nie było. Wtedy nie musiałbym się za ciebie wstydzić.
Widzisz, ciebie nie chciał żaden Litwin, marzyłaś o Polaku, mówiłem ci, to pany, a nie chamy. Nie słuchałaś mnie, a tym językiem tylko się pogrążasz.
dziadek

Napisano: 26 sie 2015, 19:45

emilko - albo ja jako pedagog - bądź też co tam jeszcze - twoja dewiza to dewiza kalego "kali ukraść dobrze kaluemu ukraść - no qrwa źle" a tak to już za dwa dni piątek, przytulisz jak pisałaś flaszeczkę czerwonego wina, albo i dwie oraz jedynego, który został ci jeszcze do przytulenia tj pies i dotrwasz w swoim stuporze do poniedziałku i a potem z nową werwą wyżyjesz się za ten zły polski świat na swoich pracownikach w swoim prowincjonalnym opeesiku- ale mimo wszystko bądź zdrowa
do emilki

Napisano: 26 sie 2015, 20:25

Gdyby nie tyłek i biust twojej babci a potem mamusi Ciebie nie byłoby na świecie"

Bardzo prymitywny sposób tłumaczenia powodu przyjścia na świat. Myślę że obnażający Twoją godność i obrażający Twoją mamę. Ja tłumaczę powód mojego przyjścia na świat uczuciem rodziców.. Tobie współczuję poziomu rozumowania;(
Ale to właśnie Wy..cała składnia. Jak jeden...
Zofia jako kobieta ( wstyd) , komentująca słowa Aresa, które ja tłumaczę patologią myślenia i wyobrażenia i które absolutnie nie zasługują na dyskurs z mojego punktu widzenia, jako kobiety. Ja sobie nie pozwolę na ustosunkowywanie się do tego zdarzenia..To jest poza mną. Nie ten poziom proszę Państwa . Twoje słowa dziadku wypowiedziane w kontekście j/w, to wszystko jedno i to samo. Macie nad czym pomyśleć..Degeneracja. Gdzie wy pracujecie, z kim i jak wy funkcjonujecie towarzysko na co dzień?
]Alkohol i wulgarne kawały przy swoich kobietach a te bezrozumne wtórują jak Zofia i się śmieją, zamiast odejść? no może ..o polityce co nie co powiecie ..na podstawie tego co ksiądz mówił na kazaniu albo dziennikarz w TVN. Na drugi dzień wrzucicie linki z kompa i się wyzywacie..
No przepraszam ale takie mam zdanie..
Tracę czas teraz na Was a mam pisanie dokumentów. No ale żal Was..żal tak nic nie tłumaczyć..;);)
Emilka.

Napisano: 26 sie 2015, 20:58

Oj dziecinko co mam Ci powiedziec. Nie chcialam abys doznala wstrzasu bo wychowalas sie na historyjkach o kapuscie i bocianie ale prawda jest taka ze dziadek polecial na moja pupe i stad wziela sie mamusia... :)
Babcia

Napisano: 26 sie 2015, 21:08

zawstydziłam się babciu ..nieziemsko i zdziwiłam :oops: ta moja dziecięca naiwność :o

ps. babciu dobry kawał dla dziadka i reszty CHŁOPÓW j/w do piwa.;)
Emilka.

Napisano: 26 sie 2015, 21:10

Jeszcze niedawno powoływałaś się na mnie jako na autorytet, a teraz się mnie wstydzisz? Dziadka się wstydzisz? Twój dziadek degenerat? W ten sposób nie ukryjesz swego niewiadomego pochodzenia.
dziadek

Napisano: 26 sie 2015, 21:30

No to co dziadku ?? Wolałbyś żebym cię nazwała menelem wysokiej klasy?? no chyba nie. W życiu bym tak nie powiedziała.
Emilka.

Napisano: 26 sie 2015, 22:04

Wartość dodana wpisów Emilki. Większość, niemal wszystkie wpisy Emilki są OK.! Tą wartością dodaną jest litewskie spojrzenie na polską rzeczywistość w obszarze pomagania i szerszym obszarze polskiej egzystencji. Inspirujące są dla mnie wpisy Emilki, która patrzy na ten świat przez pryzmat dwóch kultur/światów – szczególnie ciekawy kontekst/doświadczenie. Kilka lat temu dane mi było poznać równie egzotyczną osobę – niegdyś mieszkańca Sri Lanki – wolontariusza, który uczył bezpłatnie języka angielskiego w Ośrodku Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy. Ten sympatyczny wolontariusz został wychowany przez swoich rodziców w świecie dwóch kultur/wyznań. Tato reprezentował Islam, mama Chrześcijaństwo.

PS. Od bardzo wielu tygodni Nick „Emilka” nie jest banowany na forum OPS.pl
angoc

Napisano: 26 sie 2015, 22:54

Dostałam Grand !!!
No i czy ta Polska nie jest cudowna
Ja naprawdę kocham Polskę i Polaków, pojmuję inaczej pewne sprawy - ale powód Pan wytłumaczył..

ps. Proszę trzymać kciuki angoc.! Zdaję na studia doktoranckie we wrześniu.
Dziękuję.
Emilka.

Napisano: 27 sie 2015, 7:46

czyli kochasz Polskę jak osiągasz z niej korzyści. Ciekawa "miłość".
Tylko szkoda, że gardzisz jej mieszkańcami.
Współczuję osobą, które są zmuszeni z tobą pracować. Nie potrafisz słuchać, nie potrafisz rozmawiać, uprzedzasz się, masz manię wyższości, lubisz gardzić innymi, patrzeć na nich z góry, nie potrafisz odczytać, zrozumieć przekazu. Winisz wszystkich tylko nie siebie, winnych znajdujesz nie tam gdzie są, ale wydaje ci się gdzie są. Jesteś ofiarą własnych teorii spiskowych, leków i uprzedzeń. Nie widzisz rzeczywistości taką jaka jest, ale chcesz ją widzieć tak chciałabyś by była. Jeżeli masz pokazane czarno na białym, że rzeczywistość mija się z twoim obrazem to winny jest ten kto ci to pokazał.
Naprawdę współczuję.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 7 z 8    [ Posty: 74 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x