Głosuję na PiS cz.III - HYdE PaRK

Strona 34 z 40    [ Posty: 400 ]

Napisano: 14 lut 2013, 20:28

ja pomimo wszystko jak widzisz jestem szczęsliwa~~oko bo to co najbardziej w zyciu się liczy mam w zasięgu reki, moje zycie to nie twoja sprawa i potrafię sobie z nim radzic bo jak widzisz ja jestem czlowiekiem i mam z ludzźmi do czynienia, a Bóg jest na pierwszym miejscu tak, ze priorytety poukladane wlasciwie:)

zacznij od siebie oko to bedziemy mogli porozmawiac bo nie wszystko zloto co się świeci:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 14 lut 2013, 20:33

To na co zwraca uwagę Dzibar jest prawdziwą diagnozą problemów grupy zawodowej pracowników socjalnych: nadmierne obciążenie pracą, permanentny stres wpływa na pogorszenie jakości pomagania oraz odbija się na stanie zdrowia osób wykonujących ten zawód w Polsce.

1. Nie przestrzeganie ustawowego standardu 1/2000 ale egzekwowanie pracy ponad siły

2. BRAK REGULACJI PRAWNYCH w związku z coraz częstszym zwalnianiem starszych pracownikow socjalnych ( zamiatanie pod dywan kwestii pracowników socjalnych, którzy potrzebują urlopów zdrowotnych dla podratowania zdrowia). Zapis na temat płatnego urlopu zdrowotnego miał się znaleźć w ustawie o zawodzie pracownika socjalnego. Takie urlopy mają m.in. zawodowi kuratorzy sądowi.

~dociekliwy

Napisano: 14 lut 2013, 21:06

i to jest ludobójstwo?
czy problemy i to od lat? nie wyłączając lat 2005-2007, rządy PIS
~oko

Napisano: 14 lut 2013, 21:23

013-02-14 14:05
Re: WOTUM NIEUFNOŚCI dla rządu PO
wysłane przez dzibar dnia 2013-02-14 14:05:10

dzibar

nowy
To jest twoja prawda jaką z przymrużeniem oka sobie tutaj zamiast przedstawienia argumentow prefabrykujesz, ja zamieszczam konkretne fakty i one jeasno przedstawiaja przyczynę wotum nieufnosci dla rządu PO
+ dodaj odpowiedź

2013-02-14 14:18
Re: WOTUM NIEUFNOŚCI dla rządu PO
wysłane przez ~ja 2 - do powyżej dnia 2013-02-14 14:18:49

~ja 2 - do powyżej

To sa dzibar argumenty

\"Lato 2007. Jest wyjątkowo zimno i mokro. Pielęgniarki ustawiają pod gabinetem premiera Jarosława Kaczyńskiego namiotowe białe miasteczko. Są zdesperowane. Pokazują paski wypłaty. 1200zł.
Jak za to przeżyć cały miesiąc, jak nakarmić głodne dzieci.
Kaczyński nie ustępuje. Etatowi zapluwacze na forach jak bronbar czy transept dwoją się i troją i wspierają swojego Zbawa .\" Pigułom\" w głowach się poprzewracało- to najczęstszy komentarz. Kilka pielęgniarek wdarło się do gabinetu Kaczyńskiego. Więc naprędce w konspiracji instaluje się zagłuszarki telefonów. Jak nie skontaktują się z dziećmi to zmiękną. Inne głodują w namiotach. Podjeżdżają karetki i sanitariusze wynoszą te co zasłabły. Kaczyński dalej nie ustępuje. Wysyła szturmowy oddział policji. W pełnym rynsztunku. Długie pały, na głowach przyłbice. Przecież IV RP
nie ma pieniędzy na służbę zdrowia. Kasa jest potrzebna na alkohol w kancelarii brata, na nowe teczki w IPN, na budowę świątyni opatrzności, na odwierty wielebnego i do napełniania walizek agentów CBA .
Nadchodzi jesień.
Masowe ewakuacje zadłużonych szpitali. Chorzy w stanie krytycznym są przenoszeni do tych, co na razie jeszcze jakoś funkcjonują. Kaczyński w strachu. Może stracić budżetową kasę na finansowanie swojej koterii. To 60 mln zł. Ładna sumka i szkoda by to przepadło. Więc kapituluje. Nowe wybory. Naród wykopuje IV RP na śmietnik. Wszystko wraca do normy.\"

i to
~ja 2 - dla przypomnienie

ze strony pis- najkrótsza recenzja rządu pisuludków z ich strony

\" Rząd (2005-2007)

Po zwycięstwie Prawa i Sprawiedliwości w wyborach parlamentarnych 27.09.2005 r. prezes partii Jarosław Kaczyński wyznaczył na premiera Kazimierza Marcinkiewicza, który 19.10.2005 r. został desygnowany na tę funkcję przez ówczesnego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, a 31.10.2005 r. zaprzysiężony na Prezesa Rady Ministrów wraz z nowopowołanym rządem. 10.11.2005 r. gabinet Kazimierza Marcinkiewicza otrzymał od Sejmu wotum zaufania. Treść expose Kazimierza Marcinkiewicza

Na początku był to rząd mniejszościowy. Jednak po podpisaniu 27.04.2006 r. przez Prawo i Sprawiedliwość, Samoobronę oraz Narodowe Koło Parlamentarne, a następnie 5.05.2006 r. przez Ligę Polskich Rodzin umowy koalicyjnej utworzona została większościowa koalicja rządowa. Treść umowy koalicyjnej

10.07.2006 r. Kazimierz Marcinkiewicz podał się do dymisji. Tego samego dnia Prezydent RP Lech Kaczyński desygnował na premiera Jarosława Kaczyńskiego, który wraz ze swoim gabinetem został zaprzysiężony 14.07.2006 r. Nowy premier otrzymał wotum zaufania od Sejmu 19.07.2006 r. Treść expose Jarosława Kaczyńskiego

21.09.2006 r. Jarosław Kaczyński po spotkaniu z komitetem politycznym zwrócił się do prezydenta o odwołanie Andrzeja Leppera ze stanowiska wicepremiera i Ministra Rolnictwa. Następnego dnia Lech Kaczyński odwołał Leppera z rządu.

16.10.2006 r. prezes Prawa i Sprawiedliwości oraz liderzy Ligi Polskich Rodzin i Samoobrony podpisali nowa umowę koalicyjną Treść umowy koalicyjnej

11.08.2007 r. Rada Polityczna Prawa i Sprawiedliwości wyraziła zgodę na podjęcie działań zmierzających do przedterminowych wyborów. 13.08.2007 r. Prezydent Lech Kaczyński na wniosek Prezesa Rady Ministrów odwołał z rządu ministów rekomendowanych przed Ligę Polskich Rodzin oraz Samoobronę.

5.11.2007 r. po wyborach parlamentarnych Jarosław Kaczyński podał rząd do dymisji. Została ona przyjęta. Gabinet Jarosława Kaczyńskiego pełnił swoje obowiązki do 16.11.2007 r. - do momentu zaprzysiężenia nowego rządu.\"

OSZAŁAMIAJĄCE TO BYŁY DZIAŁANIA RZĄDU

no niech dzibar udowodni że takie pisuludki z takimi pisuosiągnięciami mogą rządzić 38 milionowym NARODEM .

TO TERAZ MASZ OKAZJĘ UDOWODNIĆ - ZRÓB TO!!!!

i jeszcze to

~Adam

PiS po dwóch latach skapitulował. A PO już rządzi drugą kadencję i nadal przoduje w większości sondażach.

Musisz zaczekać na wybory. Ludzie boją się PiS-u. Nie chcą państwa policyjno-kościelnego.

i przegrane w sądzie o kłamstwo - wyrok dla jaruszka prawomocny

dalej mi się nie chce bo i tak wklejke zrobisz a nie argumenty dzidar no comment
+ dodaj odpowiedź
~ja 2 może tu odpowiesz

Napisano: 16 lut 2013, 11:53

\"Sondaż: PO i PiS idą łeb w łeb. PSL poza sejmem?
TVP Info | dodane 2013-02-15 (20:37)
Gdyby wybory parlamentarne odbywały się dzisiaj, na PO głosowałoby 35 proc., a na PiS - 34 proc. Polaków - wynika z sondażu TNS Polska dla programu \"Forum\" w TVP Info.\"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2013, 12:15

i znowu g.ó.w.n.o zamiast odpowiedzi
~z sieci

Napisano: 18 lut 2013, 12:46

\"kto szuka ten znajdzie\":)

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html
to są bardzo ważne słowa i żałuje bardzo ( jako obywatel Polski i wyborca, że zamiast ponad podziałami korelacje miedzy teorią a praktyką wprawić w czyn i wesprzeć PiS ( z ktorego sie wywodzicie i razem tę teprię wdrażać to byłby pierwszy krok do uzdrawiania atmosfery i zasobów ludzkich w Polsce)
Wiadomo, że \"niezgoda rujnuje, a zgoda buduje\"

\"Paweł Kowal, zapytany jak ocenia propozycje PiS dotyczące rodziny (zachęcie Polaków do posiadania dzieci - red.) powiedział: \"słabo mi się już robi kiedy patrzę jak wszyscy papugują program PJN\". - Obecnie Polska jest na 211 miejscu na świecie jeśli chodzi o liczbę urodzeń. Jako partia Polska Jest Najważniejsza wprowadziliśmy ten temat do debaty publicznej już w 2011 r. Wówczas jednak PiS mówiło, że \"demografia nikogo nie interesuje\" - powiedział.

\"Państwo nie może zastępować rodziny i ograniczać jej praw\"

- Cieszy mnie, że wreszcie Jarosław Kaczyński oraz środowisko PiS-u dostrzegły, że przyszłością Polski są rodziny i nie stać nas na nieprowadzenie polityki rodzinnej. W odróżnieniu od PiS-u, my wiemy jakimi sposobami można osiągnąć ten cel – Fundacja Energia dla Europy pracuje nad kolejnym raportem w tej sprawie. Państwo nie może zastępować rodziny i ograniczać jej praw. Wydawanie odpowiednich środków finansowych przez samą rodzinę jest efektywniejsze niż robienie tego przy udziale kolejnych szczebli urzędniczych - dodał.

Podkreślił, że \"to samo sto złotych, wydane według decyzji rodziny będzie lepiej użyte niż jeśli będzie przepuszczane przez pięć urzędów i poprzedzane wypełnianiem druczków\". - Udogodnienia podatkowe muszą być skierowane do rodziny. Także dzieci powinny być uwzględnione w rozliczeniu podatkowym, bo ma w tym interes całe społeczeństwo, także ci, którzy dzieci nie mają, a może oni najbardziej, bo ktoś musi płacić składkę na ich emerytury. Elementami polityki rodzinnej powinny być system wsparcia dla matek powracających do pracy po urodzeniu dziecka oraz system wyrównywania szans edukacyjnych, czyli bon edukacyjny na dodatkowe lekcje języka, muzykę itd. - podkreślił Kowal.\"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 18 lut 2013, 13:21

twoje dzibarowate pisuwklejki i bleblanie nie przedstawiają DLA NIKOGO ŻADNEJ WARTOŚCI

~podobno....

Napisano: 18 lut 2013, 16:20

Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 18 lut 2013, 16:32

no ludobójstwo jak nic
~ula

Strona 34 z 40    [ Posty: 400 ]