ktoś tu wspomniał o pokorze... zrozumieniu dla innych... nawet o wierze...
Jakoś nikomu nie przychodzi do głowy, że ja też mógłbym tego oczekiwać.
Pelagia faktycznie popisała się szacunkiem do innych pisząc, że \"można jej naskoczyć\".
Ja nie wyśmiewam choroby p. Senyszyn, tylko bawi mnie barwa jej głosu, a że wynika ona z choroby to zupełenie inna sprawa. Każda choroba jest cierpieniem. To chyba zrozumiałe. Jeśli widzę chorą osobę, a mam możliwość żeby jej pomóc, to to robię i nie zastanawiam się z jakiego jest ugrupowania, czy jaki ma światopogląd.
Pojęcie oszołom też wskazuje jednoznacznie na \"szacunek\" do człowieka. Faktycznie. Jakoś dziwnie \"tylko w moich wypowiedziach\" nie ma szacunku... Obłuda, aż w oczy szczypie. Akurat o szacunku do człowieka to chyba przedstawiciele sld mogą najmniej powiedzieć.
Kurczę, im naprawdę za to chyba płacą? Jak grochem o ścianę. W odpowiedzi żadnych argumentów tylko trzepanie piany, jakieś zarzuty, pretensje do wszystkich wokół, ale żadnych konkretów, żadnych argumentów. Wzniosłe słowa wplatane w gadkę, z której nic nie wynika.
Coś w sensie: \"odnieśliśmy ogromny sukces, bo dziś świeci słońce i jest ładna pogoda, a że jesteśmy światli i reprezentujemy wysoki poziom moralny i intelektualny to jutro będzie padał deszcz. Nie przeszkodzi nam to jednak w naszych wzniosłych zamiarach, a nasi ukryci wrogowie, których jest pełno wokół będą musieli się mieć na baczności, bo my stoimy na straży i będziemy walczyć\" Normalnie śmiech na sali.
Normalnie muszą jakieś szkolenia przechodzić z wodolejstwa.
Łukasz Ciebie bawi barwa głosu P.Senyszyn i robisz szopki, a jak np. ktoś będzie się nabijał z ciebie lub Twojej rodziny to co? Wtedy będzie bark etki, poziom kultury 0 itp?
Pani Senyszyn chyba świadomie często prowokuje, i drażni ale niewielu dzisiejszych polityków jej dorównuje poziomem. Może działa na wielu jak płachta na byka, ale pogardliwe wyrażenie się o jej osobie świadczy nie o niej, ale o wypowiadającym się na jej temat. Może warto wrzucić w gugle jej nazwisko i poczytać na temat jej osiągnięć i tego kim jest w społeczństwie - ale taki Łukasz tego nie zrobi, bo mu za to nie płacą. Co najwyżej ponownie opluje.
Uważam, że wypowiedź Łukasza na temat barwy głosu Pani Joanny Senyszyn, wypowiedź która tak mocno poruszyła miłośników lewicowego spojrzenia na kwestie świata tego jest znacznie mniej kontrowersyjna od drwiny Pani Kazimiery Szczuki, która lat temu kilka publicznie szydziła z młodej kobiety z niepełnosprawnością, organizującej podwórkowe Koła Różańcowe.
Jeśli o merytorykę chodzi, to kto jest autorytetem dla sympatyzujących dziś z myślą lewicową w Polsce? Marks, Engels, Lenin, Stalin, Dzierżyński, Guevara chyba nie są już autorytetami dla Państwa? Bardziej Komunistami czy bardziej Socjalistami Państwo jesteście? A jeśli socjalistami to czy bardziej patriotami czy internacjonalistami?
zmieniłem sobie nicka - Łukasz. Taki mi się spodobał i będę go sobie teraz używał. Piszę o tym od razu, żeby potem nie było, że się ukrywam. Zawsze pisałem pod własnym imieniem, a teraz sobie wykombinowałem sobie taki nick w ramach ćwiczeń logopedycznych. A przy okazji coś w nim jest, co mi się podoba i już.