Czy Mucha chlapnęła o czym \"bzyczy\" PO? - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 lut 2011, 14:25

\"Platforma ma problem z \"jedynką\" w Lublinie. Ten przywilej miała dostać Joanna Mucha. Władze partii obawiają się jednak, że jej ostatnie wypowiedzi mogą zostać wykorzystane w kampanii. W ten sposób Julia Pitera odniosła się do wypowiedzi Joanny Muchy dla partyjnego pisma Platformy \"POgłos\". Chodzi o skandaliczne wypowiedzi Muchy na temat służby zdrowia. Posłanka stwierdziła m.in., że starsi ludzie chodzą do lekarza dla rozrywki.

Mucha pytała w partyjnym piśmie: \"jaki jest sens wykonywania takiej operacji (biodra) u 85-latka, który nie chodzi i nie będzie chodzić, bo się nie zrehabilituje\"? Mówiła także, że starsi ludzie są \"przyzwyczajeni do traktowania wizyt u lekarza co dwa tygodnie jako rozrywki\". Co na to Mucha? Przeprasza za \"swoje niechlujstwo językowe\".

Skandaliczne wypowiedzi Muchy były szeroko komentowane. Przewodniczący klubu PiS Mariusz Błaszczak zarzucił posłance naruszenie zasad etyki poselskiej poprzez \"zakwestionowanie konstytucyjnego prawa obywateli do dostępu do darmowej służby zdrowia. W odpowiedzi była eurodeputowana Hanna Foltyn-Kubicka napisała do posłanki Platformy list otwarty, który zakończyła słowami: \"chciałabym Pani zadedykować frazę \"... a życie ... A życie jest chwilką tylko!”. Tym zdaniem chcę Czcigodnej Pani uzmysłowić, że Szanowna Pani również się zestarzeje, szybciej niż się to wydaje\". W przesłanym liście do posłanki PO podpisała się, jako \"emerytka\". Foltyn-Kubicka zaznaczyła, że na wypowiedź Muchy reaguje z opóźnieniem z powodu pobytu w szpitalu po skomplikowanym złamaniu uda. ...\"
~z netu

Napisano: 13 lut 2011, 20:04

cala platforma jest skandaliczna, a polaczki po wysłuchaniu mediow Poskakuja z biedy!!
~ojoj

Napisano: 13 lut 2011, 21:00

\"Bronek robi się coraz bardziej buńczuczny. Życzył mi, żebym kiedyś osiągnął w polityce zagranicznej tyle co on. A jemu udało się np. zdobyć \"koronę Himalajów\"! Papież, prezydent USA, prezydent Rosji, a teraz Angela i Nicolas z Paryża. Wszystkim zależało, żeby się z nim spotkać. Bronek świetnie czuje się w roli lwa salonowego. Śmiał się nawet z gaf, jakie się przytrafiły Nicolasowi. Francuski gość przyjechał do Wilanowa bez parasola, no i w czasie powitania z niezbyt wesołą miną musiał stać i moknąć. Jeszcze zabawniej było na przyjęciu w pałacu. \"Kiedy tylko usiadłem, to Nicolas, nie czekając na Angelę, też usiadł! Zupełnie jakby bał się, że krzesła też dla niego zabraknie!\" - żartował w swoim stylu Bronek.\"
~z netu

Napisano: 13 lut 2011, 23:57

\"Minister Sikorski lekceważąco stwierdził, że »opuszczenie« Platformy przez Marcina Mellera, redaktora naczelnego »Playboya«, nie jest dotkliwe. Pal licho Mellera i Platformę. Ale jak mąż stanu tej rangi mógł tak potraktować króliczki?\" - ironizuje na swoim blogu w Onet.pl Marek Siwiec.

List otwarty, w którym odwołuje swoje poparcie dla Platformy, napisał naczelny \"Playboya\" Marcin Meller. \"Moja cierpliwość się wyczerpała. Nawet straszak w postaci powrotu PiS-u do władzy już na mnie nie działa. (...) minister Grabarczyk za totalny bajzel na kolei dostaje w nagrodę kwiaty. Minister Klich nie ponosi odpowiedzialności za Smoleńsk, (...) opowiadając o zielonej wyspie, wchodzicie na moją emeryturę\" - punktuje Meller.
~z netu

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x