https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynsk ... omosc.html
konkrety
a po od blisko 4 lat kombinuje z bezpośrednią prywatyzacją, czy też pośrednią prywatyzacją poprzez przekazywanie szpitali samorządom do utrzymania (których one i tak nie dadzą rady utrzymać), itd. itd. I jak g... było tak g... jest. 6% z budżetu na SZ - chyba nieźle. Jeśli się nie mylę dotychczas było coś ok. 3.5 % - 4% Jeśli tylko potrafią to efektywnie spożytkować stricte na słuzbę zdrowia to pogratulować pomysłu.
No i z tymi gabinetami w szkołach. Czy tak trudno było do tego dojść, że są tam one potrzebne? Lepiej było orliki budować? Wazniejsze były? W nogę i tak jesteśmy cieniutcy, a jeszcze wyszło z orlikami... jak wyszło. To przynajmniej o zęby i prawidłowa higienę niech się dzieciaki od małego dbać uczą.
A najbardziej cenię sobie pomysł referendum w srapwie ew. prywatyzacji. Nie dlatego, że chcę prywatyzacji, ale dlatego, że ktoś wreszce docenił mnie jako obywatela tego kraju i przyznaje, że m.in. mój głos ma zdecydować o jednej z poważniejszych kwestii społecznych, a nie paru mondrali w gabinetach ministerialnych, czy ławach poselskich.