Grafiki pracy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 29 wrz 2008, 23:51

W mojej placówce grafiki wychowawców podawane są z dwutygodniowym wyprzedzeniem na kolejne dwa tygodnie. Jak to jest u Was ?
~aneta

Napisano: 30 wrz 2008, 16:56

Ja mam stały plan, zmieniają się tylko nazwiska przy kolejnych tygodniach. Wiadomo, jak będę pracować np. przez cały październik. Oczywiście plan się czasami zmienia ze względu na urlopy lub L-4 - ale to samo życie !!! pozdrawiam
~jolka

Napisano: 30 wrz 2008, 20:21

Bardzo Ci zazdroszczę, o czymś takim próbowaliśmy rozmawiać ale zrozumienia ze strony mojego kierownictwa nie było. Nie muszę mówić jak wygląda moje życie prywatne - wszystko podporządkowane pracy koszmar.
Pozdrawiam
~aneta

Napisano: 03 paź 2008, 16:45

cały rok pracowałam nad idealnym grafikiem, ale w końcu udało się, jest powtarzalny co cztery tygodnie, wychowawcy są zadowoleni.
~aagosia

Napisano: 04 paź 2008, 20:02

grafik w mojej placówce jest na cały rok, więc problemu nie ma, wychowawcy wiedzą - czy w święta pracuje czy też nie, itp.
pozdrawiam!
~Beata

Napisano: 05 paź 2008, 16:16

u nas jest plan pisany na szybko i na jeden tydzień. dziś nie wiem jak bedę pracować w przyszły poniedziałek.
~ola

Napisano: 10 paź 2008, 13:57

chciałabym wiedzić jak grafik może być stały, jeśli w każdym miesiącu jest inna ilość dni wolnych? Jak to rozwiazałaś? U nas jest grafik układany na jeden miesiąc. Jeśli możecie to powiedzcie jaki macie okres rozliczeniowy - miesięczny czy kilku tygodniowy.
~andzia

Napisano: 11 paź 2008, 13:12

do andzi: oczywiście, że grafik może być stały. Ilość dni do przepracowania w miesiącu oraz nominalna liczba godzin nie mają z grafikiem zbyt wiele wspólnego. Liczbę godzin do pensji oblicza się wg ewidencji czasu pracy a nie grafiku. Jest to konieczne i logiczne, ponieważ miesiąc z reguły nie zaczyna sie w poniedziałek i nie kończy w niedzielę. U mnie jest miesięczny okres rozliczeniowy i to się sprawdza. Jeżeli wychowawca przekroczy nominalny czas pracy w danym miesiącu, wtedy ma płacone nadgodziny, a jeżeli nie - brakuje mu np. kilka godzin do nominału danego miesiąca - to wtedy sama mu te godziny dopisuje do wymaganej liczby godzin. Jest to forma rekompensaty za: zebranie, dokumentację, itp.
~jolka

Napisano: 11 paź 2008, 22:27

podajcie swoje maile, to wyślę Wam wzór grafiku, gdzie jest 12 wychowawców, pracują na \"12\", czyli: 6.00-18.00, 18.00-6.00, wolne, wolne (i od nowa)!! okres rozliczeniowy: 3-miesięczny
oczywiście - jeśli chcecie! jak zaczynałam tworzyć grafik nie miałam nikogo, kto by mi pomógł.
Ale jeśli już mam, to sie z Wami podzielę!
~Beata

Napisano: 12 paź 2008, 12:24

do Beaty: chętnie zapoznam się z twoim grafikiem. Oto mój mail: [email protected]
~jolka

Strona 1 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x