co wy na to - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 wrz 2008, 17:28

mam pytanko do pracowników socjalnych czy pelnia dyzury za wychowawcow nadmieniam ze nie jestem po pedagogice a wladza twierdzi ze zstepowac wychowawce moze dyrektor lub ja zgodnie z rozporzadzeniem nic takiego nie znalazalam! jak to wyglada u Was w praktyce?
~Netka

Napisano: 10 wrz 2008, 12:22

u nas pracownik socjalny nie pracuje z dziecmi. nieraz przychodzi na nocny dyzur który pełni z wychowawcą, wtedy ma czas na tzw. papierki.
~ala

Napisano: 11 wrz 2008, 14:11

ja chociaż jestem zatrudniona jako pracownik socjalny pracuję pół na pół - tydzień jako socjalnik a tydzień jako wychowawca. W praktyce jednak jak wychowawcy nie ma to wchodzę na zastępstwo. W ten sposób przez całe wakacje miałam ok. tygodnia jako pr. socjalny. Prawda jest taka że moja praca leży bo muszę być wychowawcą :(
~szkoda gadać

Napisano: 11 wrz 2008, 18:38

Dokładnie tak jest u mnie. Na pracę socjalną nie ma czasu, a do tego nienormowany czas pracy, bo trzeba wchodzić na zastępstwa.
~Mona

Napisano: 12 wrz 2008, 16:42

Jeżeli pod pojęciem \"specjalisty\" rozumie się pedagoga, psychologa, terapeutę lub pracownika socjalnego, to wtedy zgodnie z § 25 ust. 4 taka osoba może prowadzić zajecia specjalistyczne z grupą do 6 dzieci. W praktyce każde zajecie się dzieckiem w placówce może mieć charakter specjalistyczny. Z drugiej strony, jak specjalista pracujący na rzecz dziecka ma nie miec z nim żadnego kontaktu? To chyba gra nie warta wyprawki. W przypadku dyżurów nocnych pracownik socjalny jest zobligowany do ich pełnienia bezdyskusyjnie (§ 25 ust. 6). Pozdrawiam
~jolka

Napisano: 16 wrz 2008, 14:40

ja nie mama żadnych dyżurów za wychowawców a kontakt i pracę z dzieckiem prowadzę podczas swoich dyzurów trzy razy w tygodniu , w tym jeden dyżur w piatek po poudniu, aby spotkać się z wychowankami przebywającymi w ciągu tygodnia w internatach. pozdrawiam
~mm

Napisano: 16 wrz 2008, 14:40

ja nie mama żadnych dyżurów za wychowawców a kontakt i pracę z dzieckiem prowadzę podczas swoich dyzurów trzy razy w tygodniu , w tym jeden dyżur w piatek po południu, aby spotkać się z wychowankami przebywającymi w ciągu tygodnia w internatach. pozdrawiam
~mm

Napisano: 16 paź 2008, 22:12

hej kobieto! oczywiście, że pracownik socjalny może pełnić funkcję wychowawcy. Ustawa o pracownikach socjalnych + rozporządzenie o placówkach. Tam jest, tylko dobrze się wczytaj!
~Beata

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x