mam pytanko do pracowników socjalnych czy pelnia dyzury za wychowawcow nadmieniam ze nie jestem po pedagogice a wladza twierdzi ze zstepowac wychowawce moze dyrektor lub ja zgodnie z rozporzadzeniem nic takiego nie znalazalam! jak to wyglada u Was w praktyce?
ja chociaż jestem zatrudniona jako pracownik socjalny pracuję pół na pół - tydzień jako socjalnik a tydzień jako wychowawca. W praktyce jednak jak wychowawcy nie ma to wchodzę na zastępstwo. W ten sposób przez całe wakacje miałam ok. tygodnia jako pr. socjalny. Prawda jest taka że moja praca leży bo muszę być wychowawcą
Jeżeli pod pojęciem \"specjalisty\" rozumie się pedagoga, psychologa, terapeutę lub pracownika socjalnego, to wtedy zgodnie z § 25 ust. 4 taka osoba może prowadzić zajecia specjalistyczne z grupą do 6 dzieci. W praktyce każde zajecie się dzieckiem w placówce może mieć charakter specjalistyczny. Z drugiej strony, jak specjalista pracujący na rzecz dziecka ma nie miec z nim żadnego kontaktu? To chyba gra nie warta wyprawki. W przypadku dyżurów nocnych pracownik socjalny jest zobligowany do ich pełnienia bezdyskusyjnie (§ 25 ust. 6). Pozdrawiam
ja nie mama żadnych dyżurów za wychowawców a kontakt i pracę z dzieckiem prowadzę podczas swoich dyzurów trzy razy w tygodniu , w tym jeden dyżur w piatek po poudniu, aby spotkać się z wychowankami przebywającymi w ciągu tygodnia w internatach. pozdrawiam
ja nie mama żadnych dyżurów za wychowawców a kontakt i pracę z dzieckiem prowadzę podczas swoich dyzurów trzy razy w tygodniu , w tym jeden dyżur w piatek po południu, aby spotkać się z wychowankami przebywającymi w ciągu tygodnia w internatach. pozdrawiam
hej kobieto! oczywiście, że pracownik socjalny może pełnić funkcję wychowawcy. Ustawa o pracownikach socjalnych + rozporządzenie o placówkach. Tam jest, tylko dobrze się wczytaj!