Grupa robocz postanowiła zaprosić na posiedzenie... - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 06 cze 2012, 15:45

...dorosłe dzieci ofiary przemocy.Dzieci te sa usamodzielnione i zamieszkują oddzielnie.Ich brat znęca sie nad matką.Kto ma wysłać zaproszenie do nich i kto podpisać?Czy przewodniczący ZI,czy lider grupy roboczej?
~kuban

Napisano: 06 cze 2012, 16:38

ktokolwiek :) jesli będą chciały współpracować to przyjdą.
U nas takie pisma podpisuje przewodniczący
~anna

Napisano: 08 cze 2012, 16:00

Ja myślę,że ta matkę trzeba zapytać o zgodę na rozmowę w jej sprawie z pozostałymi dziećmi.
~Zofija

Napisano: 08 cze 2012, 17:13

przecież to dorosłe osoby - powinny zdecydowac same. Matka może nie chcieć ich angażować, ale jeżeli mają cos do powiedzenia, są lub byli świadkami przemocy i mogą coś wnieśc do sprawy to jak nabardziej nalezy ich zaprosić.
~anna

Napisano: 11 cze 2012, 14:30

miałam taka sama sprawę - zaprosiłam dzieci dorosłe, ale bez osoby podejżanej o stosowanie przemocy oczywiście. Podpisali mi oswiadczenie o poufności danych i uczestniczyli w spotkaniu .
zaproszenie w zwiazku z realizacja zadan związanych z p/działaniem przemocy w rodzinie wynikających z ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o p/działaniu przemocy w rodzinie - mam nadzieję że dobrze to zrobiłam
i podpis przewodniczącego
~Ania

Napisano: 11 cze 2012, 16:08

Oni też muszą podpisać oświadczenie o poufności?
~Zofija

Napisano: 12 cze 2012, 12:07

wydaje mi sie że tak, ponieważ nie są członkami zespołu, nie są sprawcami przemocy ani ofiarą.
lepiej wziąść
~Ania

Napisano: 13 cze 2012, 22:15

E tam!Oświadczenia podpisują tylko osoby pracujące w ZI lub GR...
~mietka

Napisano: 13 cze 2012, 22:32

Ale jaja! Ofiara przemocy podpisuje oświadczenie o poufności!
To od razu lepiej ja uprzedzić o odpowiedzialnmości karnej za składanie fałszywych zeznań (art. 203 kk). A sprawcę w try miga wsadzić za kratki: za to, że stosuje przemoc i mąci! A co? Z byka go! Mogą polscy kibole \"ruskich\" po meczu Polska-Rosja to i GRUPA POD ROBOCZYM(wezwaniem) tyż!
Ludzie, czy wy wiecie co to znaczy Państwo Prawa?
Grupa robocza to wydział dochodzeniowo-śledczy bylejakiej powiatowej komendy policji? A może od razu wydział karny sądu rejonowego? Nie wiedziałem.... Przepraszam.
Już pędzę nadrobić zaległości z wiedzy... prawniczej.

PS. Aniu. Nie pisze się \"wziąść\" tylko \"wziąć\". To tak pro forma.
~Jerry

Napisano: 14 cze 2012, 22:16

Oj Jerry! Przeczytaj uważnie.Dyskutują o tym,czy zaproszone na GR dorosłe dzieci mają podpisać oświadczenia, a nie sprawca...A nie podpisują ani jedni ani drudzy przecież.Masz rację,GR trochę wygląda na wydział dochodz.-śledczy.
~mietka

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x