Homoseksualizm to choroba - HYdE PaRK

Strona 7 z 8    [ Posty: 73 ]

Napisano: 09 lis 2016, 12:14

to co przedstawiłem to dowód na to, że pojawiają się w debacie publicznej głosy za legalizacją zoofilii (ba jest nawet w niektórych krajach legalna), pedofilii (tu też można zresztą wskazać pewne kraje gdzie jest dopuszczana).

"Ale nie zwalczy się tego zjawiska głosząc teorie z palca wyssane, prześladowaniem owych osobników,( bo to mocno zaburzeni ludzie, uporczywie trzymający się swych zachowań) co podjęciem próby wymuszenia, mało tego -bezwzględnego domagania się podjęcia działań karnych wobec nich - tu: pedofilia i podobne( prawo,ostre sankcje, leczenie w instytucjach zamkniętych, izolacja)"
1. które teorie są wyssane z palca?;
2. kto wzywa do prześladowania?
3. nie bardzo rozumiem, jesteś przeciwna karana pedofilii?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2016, 16:43

[Anioł*] pisze:Jest 22.00, proszę się położyć i wyspać. Podejrzewam,że wymieszał pan Finlandię, którą elmer otrzymał w podziękowaniu razem z tą pożałowaną z paliwa rakietowego.Skutki są tragiczne.
położyć się? sam nigdy nie kładę się, z panią mógłbym, na tym paliwie rakietowym wylecielibyśmy na orbitę
Gość

Napisano: 09 lis 2016, 16:48

po paliwie rakietowym głowa dwa dni boli (wiem z doświadczenia)
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2016, 16:50

ja piję tylko bimber ze sprawdzonego źródła i wtedy głowa nie boli
Gość

Napisano: 09 lis 2016, 16:56

daje krzepę, krasi lica nasza łącka śliwowica :lol:
Gość

Napisano: 09 lis 2016, 23:40

Elmer pisze:to co przedstawiłem to dowód na to, że pojawiają się w debacie publicznej głosy za legalizacją zoofilii (ba jest nawet w niektórych krajach legalna), pedofilii (tu też można zresztą wskazać pewne kraje gdzie jest dopuszczana).

"Ale nie zwalczy się tego zjawiska głosząc teorie z palca wyssane, prześladowaniem owych osobników,( bo to mocno zaburzeni ludzie, uporczywie trzymający się swych zachowań) co podjęciem próby wymuszenia, mało tego -bezwzględnego domagania się podjęcia działań karnych wobec nich - tu: pedofilia i podobne( prawo,ostre sankcje, leczenie w instytucjach zamkniętych, izolacja)"
1. które teorie są wyssane z palca?;
2. kto wzywa do prześladowania?
3. nie bardzo rozumiem, jesteś przeciwna karana pedofilii?
Skoro mowa o zaburzeniach to przy okazji ja zadaję Panu pytanie. Czy Pan ma zaburzenia percepcyjne dzisiaj? w efekcie czego nie rozumie co mówię? Dlaczego nie czyta Pan uważnie tego co piszę? no słucham? no tak, nie uważa. Wyjaśnię raz jeszcze..
ad.1. Teorie wyssane z palca to te głoszone przez Pana, mówiące o tym, że pedofilia, zoofilia i inne dewiacje seksualne mogą być uznane, czytaj sklasyfikowane jako rodzaj odmiennej acz uznanej w jakiś sposób za normę społeczną orentacji seksualnej. Pedofilia( weźmy tę dewację) jest niczym innym jak przemocą, czyli jest ofiara i jest sprawca, czego o homoseksualiźmie powiedzieć już nie można ( tutaj przymusu nie ma, raczej obopulne zadowolenie:). Ja wiem,że historia zna, wcale nie tak rzadkie przypadki nadużycia nauki, która tłumaczyła i uzasadniała poronione pomysły, ale nie wydaje mi się, aby dzisiaj było to możliwe.
ad.2. To szereg ciężkach obelg oscylujących bezpośrednio w człowieka, oceniajacych człowieka jako podmiot a nie jego zachowanie. Mam na myśli homoseksualistów ( motyw przewodni postu). Proszę pomyśleć z jakim problemem zmagają się rodzice, krewni tych osób? Proszę zadać sobie pytanie, co Pan by czuł, co by zrobił, gdzie szukał prawdy, gdyby problem dotyczył jego synów?
ad.3. Proszę mnie nie obrażać takim pytaniem. Nie Panie elmer! przywiązałabym im czerwone kokardki, kupiła baloniki, jakieś zwierzątka, pupilki i kazała świetnie się bawić. Wolny żart z Pana strony...
[Anioł*]

Napisano: 09 lis 2016, 23:55

moja uwaga: pan pytał w pkt.3 o pedofilię, nie śmiałam przywoływać przykładu dzieci. Intencja moja jest jasna. Zero litości dla zachowania.
[Anioł*]

Napisano: 10 lis 2016, 0:13

no proszę, kryterium zadowolenia się pojawiło:

"... czego o homoseksualiźmie powiedzieć już nie można ( tutaj przymusu nie ma, raczej obopulne zadowolenie:). ..."

chyba nie kumam dlaczego jednak alkoholizm uważa się za chorobę. Jest obopólne a nawet grupowe zadowolenie. Nikt nikogo nie zmusza, pełna dobrowolność a jednak jakieś ćwoki wmawiają tym szczęśliwym ludziom że niby są chorzy. Narkomani to samo.

Panienko chodź walniemy lepiej samolotówy i odlecimy gdzieś razem ;)
Gość

Napisano: 10 lis 2016, 1:38

aniołku widze jak lecisz na elmera to ja spadam . Mamusia gadała nie pchaj sie między zakąske a zagryche, czy jakoś tak.
Gość

Napisano: 10 lis 2016, 9:17

1. to nie są teorie wyssane z palca, chyba koleżanka nie czytala linków ani nie słyszała o partii pedofilów w Holandii. Rozumiem, że może źródła nie te, to proponuję wybiórczą:
https://wyborcza.pl/1,76842,9957822,Hola ... filow.html

2. gdzie te moje obelgi? Proszę o cytaty.

3. wyciągnąłem wniosek z tego co sama napisałaś: "Ale nie zwalczy się tego zjawiska głosząc teorie z palca wyssane, prześladowaniem owych osobników,( bo to mocno zaburzeni ludzie, uporczywie trzymający się swych zachowań) co podjęciem próby wymuszenia, mało tego -bezwzględnego domagania się podjęcia działań karnych wobec nich - tu: pedofilia i podobne( prawo,ostre sankcje, leczenie w instytucjach zamkniętych, izolacja)"

Twoje zarzuty są bezpodstawne

PS. Gościu możesz spokojnie smalić cholewki do Anioła. Kiedyś miała awatar ze swoim zdjęciem - kompletnie nie jest w moim typie - wychudzona lalka z japońskiej bajki. Poza tym szybko byśmy się pozabijali.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 7 z 8    [ Posty: 73 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem