Homoseksualizm to choroba - HYdE PaRK

Strona 5 z 8    [ Posty: 73 ]

Napisano: 08 lis 2016, 11:50

Homofobia? - bedę wyrozumiała dla pana i zdefiniuję to pojęcie jako lęk "przed człowiekiem...'
ad. w będę wyrozumiała dla Pana i podam definicję " to lęk przed człowiekiem.."
ad. 2 - jest ponad sto definicji zdrowia, tyleż samo wobec tego choroby, nie wiem jakie pan chce; biologiczne ujęcie, funkcjonalne, funkcjonalno- biologiczne. Ja podam Panu fajny artykuł, proszę przeczytać, zanim odpowiem Panu wprost. Dlaczego ? Ponieważ jeśli Pan tego nie zrobi, "przegra" pan ze mną w tej rozmowie.
https://psjd.icm.edu.pl/psjd/element/bwm ... horoby.pdf
[Anioł*]

Napisano: 08 lis 2016, 11:55

co do pojęcia choroby? Nie podam, inaczej przegrałaby pan tę rozmowę nokautem.
[Anioł*]

Napisano: 08 lis 2016, 12:06

"co do pojęcia choroby? Nie podam, inaczej przegrałaby pan tę rozmowę nokautem."
raczej nie.
Za wikipedią: Choroba – jedno z podstawowych pojęć medycznych; ogólne określenie każdego odstępstwa od pełni zdrowia organizmu. Zdefiniowanie stanu chorobowego jest tak samo trudne, jak sprecyzowanie stanu pełni zdrowia.

Jeżeli za pełnię zdrowia uznajemy zdolność (gotowość) do rozmnażania to trudno nie uznać blokady psychicznej (niechęci, braku pociągu) do kontaktów z przedstawicielem innej płci za objaw zdrowia :D .

Homofobia? Ja się nie lękam homoseksualistów. Najwyżej niektórymi się brzydzę. Brzydzę się również niektórymi hetero. Nie jest to związane z ich preferencjami, tylko z zachowaniem.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 12:16

bardzo inteligentnie, ale proszę przeczytać artykuł. Wrócimy do rozmowy po lekturze. Proszę wspomnieć o Kuhnie, ja się domyślę wówczas,że pan przeczytał.Zoabczy pan,że inaczej, na spokojnie spojrzy pan na problem.
[Anioł*]

Napisano: 08 lis 2016, 12:36

Osobiście mam w nosie, że jakiś facet nie zwymiotuje całując drugiego faceta (ja bym zwymiotował), mam w nosie że śpią ze sobą, żyją ze sobą. Ale wszyscy widzą, że terroryzują nas by zwalczać wolność słowa i prawo do swobodnego wyrażania swoich sądów. Uważam, że najwyższa pora aby polski rząd nareszcie wprowadził do polskiego porządku prawnego termin chrystianofobii i równie surowo karał za otwartą i nieprzejednaną wrogość środowisk homoseksualnych wobec katolików. Codziennie jesteśmy świadkami brutalnych napaści słownych na osoby wierzące bez żadnych konsekwencji dla ich autorów. Jeśli naprawdę chodzi o tolerancję i zwalczanie nienawiści to karani muszą być wszyscy bez wyjątku. Zapewniam cię Anioł, że sądy będą miały o wiele więcej pracy a wyroki powinny zapadać o wiele sroższe bo kaliber nienawiści po tej drugiej stronie jest znacznie większy. Termin homofobia został wprowadzony do obrotu w przestrzeni społecznej wyłącznie po to, by stanowił bat na tych niepokornych, którzy nigdy w życiu nie zaakceptują homoseksualizmu, jako czegoś co jest normalne. Na tych którzy nie przekreślając osoby, nie akceptują jej zachowania przeczącego naturze. To jest faktyczny aparat terroru.
Gość

Napisano: 08 lis 2016, 12:44

cenzurę chcesz zwalczać cenzurą?
Nic dobrego to nie wróży ....
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 12:47

dlaczego ja nie mogę mieć takiego podpisu na ikonce, jak ma elmer czy anioł? Anioł ma praktykant a elmer administrator. Ja też bym chciał coś mieć np. czeladnik. Jak to zrobić?
gościu

Napisano: 08 lis 2016, 13:04

dobre z tym czeladnikiem. :) Proszę pogadać z elmerem, to jest FIGURA na forum-administrator, warto z nim trzymać sztamę. Mnie się nie udało, jestem zwykłym praktykantem, proszę mi nie zazdrościć,stopnia wyżej tutaj się nie dorobię za nic ;)
[Anioł*]

Napisano: 08 lis 2016, 13:06

trzeba się zarejestrować i postawić flaszkę :twisted:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 13:15

nie słuchaj go. On kłamie. Zarejestrowałam się i flaszkę postawiłam. Nic z tego.
[Anioł*]

Strona 5 z 8    [ Posty: 73 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x