I to coś chce poparcia polskiego rządu - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 26 lut 2017, 22:01

Ani klamstw ,ani manipulacji.Dzialam tam gdzie moge cos naprawde zmienic i polepszyc.Mam swoja liste priorytetow i udzielanie sie politycznie jest raczej w dalszej,odleglej jej czesci.Co innego baczna obserwacja tego co sie dzieje ,proby przewidzenia dalszych zmian i dzialania w interesie wlasnym i najblizszych jesli tego wymaga sytuacja.Jestem jaka jestem i nie robie z siebie bojowniczki o to czy o tamto - szczegolnie ze bojowosc tychze bojownikow o "sluszna sprawe"zaczyna sie i konczy na pustych slowach i to z regoly w internecie albo kölku wzajemnej adoracji.Pisze co mam ochote,kiedy i jak i przede wszystkim nie potrzebuje pustych hasel kiedy chce cos napisac - tylko po prostu wyrazam SWOJE zdanie.Bo w kocu po to mamy wlasny rozum.
Gość

Napisano: 26 lut 2017, 22:17

[quote="gatsby"]No właśnie "Nie róbcie nic i niczym nie interesujcie się. To my zrobimy wszystko za ciebie." -
obojetnie co powiesz to tak sie dzieje - czy przy tym czy poprzednim rzadzie.Jedynie ze PiSowi udalo sie swoja swobodna"interpretacja" Konstytucji rozbudzic ludzi na tyle ze sie otrzasneli z polspiaczki ostatnich lat i zaczeto bardziej obserwowac co sie na polskiej arenie politycznej dzieje co zmusilo PiS do rzucenia sie nagle do wyjasniania Afer wczesniejszego rzadu co ma ewidentnie odwrocic uwage ludu od wczesniejszych potkniec ktore dzieki takiej a nie innej postawie PO wzbudzily wiekszy rozglos niz PiS sie spodziewal. Stad ta goraczkowa dzialalnosc na rzecz spoleczenstwa w poczatkach tego roku.I teraz mozemy sie spodziewac ze ta polityka bedzie kontynuowana do wyborow.A szaraczki jak ja czy pan mozemy sobie kisty popisac i na demonstracjach pokrzyczec z czego pewne szanse ma jedynie druga z ewentualnosci i to tylko wtey kiedy poza krzykiem zrobilibysmy cos co naprawde wzbudziloby uwage.Inaczej wyglada sytuacja gdy do naprawde duzej ilosci ludzi dotrze co jest grane jak pod koniec poprzedniego roku.Chociarz mnie osobiscie niepokoi czas kiedy i jak to sie stalo bo mi to celowoscia za mocno pachnie i nie moge sie pozbyc przeczucia ze
putinowsy tez zamieszali w tym garnuszku ,ale moze nadwrazliwa jestem.
Gość

Napisano: 26 lut 2017, 23:12

Ok, szanuję pani prawo do własnych poglądów ale zostaję przy swoich. Nie jestem naiwny i nie wierzę w świat idealny. Na dzień dzisiejszy jednak to rządy PiS są najbardziej zbliżone do moich wyobrażeń o dobrym rządzeniu. Natomiast rządy PO/PSL oceniam za tragedię, wręcz dramat i głównie D. Tuska i B. Komorowskiego oskarżam o rozpętanie nienawiści. Nigdy w Polsce nie było tak złych rządów, jak rządy PO/PSL. Nigdy w Polsce nie było tak złej opozycji jaką mamy obecnie. Nigdy po 1990 roku. Pamiętać bowiem należy o Targowicy.
Przykładem tej buty i arogancji PO była dzisiaj postawa rzecznika PO Grabca, który w żywe oczy łgał, że jego partia nie wykorzystała prowokatora Hadacza w swoich spotach. Nawet gdy dziennikarz odtworzył mu ten spot z Youtube on dalej łgał, że nie wykorzystali. Polacy właśnie za tę arogancję i butę władzy podziękowali rządom PO.
Proszę nie twierdzić, że ktokolwiek przebudził się w wyniku aktywności rządu PiS, bo ci ludzie którzy wyszli na ulicę to wyborcy PO i to nie wszyscy. Inspirowane to było przez partyjnych macherów. Jak widać umiera to naturalną śmiercią, bo nawet wyborcy PO dostrzegają (ci myślący samodzielnie), że coś tu nie gra.
Proszę sobie obejrzeć, jak manipuluje się ilością protestujących:

https://niezalezna.pl/94517-wielka-mobil ... siaca-osob

O ile jeszcze w przypadku TK jakoś udało się wytworzyć atmosferę, że dzieje się coś złego to nie sądzę aby w obronie sędziów i prokuratorów udało się zbudować jakąś znaczącą grupę protestujących. Polacy wiele razy doświadczyli bowiem na własnej skórze dobroci wymiaru niesprawiedliwości.
gatsby

Napisano: 27 lut 2017, 2:48

To sie wszystko zgadza i tak jak tu möwie ze kazdy rzad pogrwa sobie inna Talia kart.PiS byl pod niezlym obstrzalem bo dostal pod rzady Polske praktycznie zrujnowana jesli chodzi o zspokojenie potrzeb socjalnych i absolutna koniecznoscia w jego wypadku byly stosowne kroki zeby te potrzeby chodzby minimalnie zaspokoic.Ale z pustego sie nie naleje i skads te pieniadze musialy byc wziete i mocno podejrzewam ze w najblizszych latach bolesnie sie Polska przekona skad.Poza tym PiS tez bardzo dzieli spoleczenstwo takimi akcjami jak np.ta ze skotkiem w postaci marszow z parasolkami.Ja mam w kazdym razie oko na ten PiS owski Bucior bo po pierwsze jest u wladzy i z tego tytulu rozumie sie to samo prze sie.A z drugiej strony wziol sie za rzeczy ktore nie byly konieczne a zrobila sie z tego wielka afera i nikt mi nie wmowi ze ci wszyscy spece od opini publicznej tego nie przewidzieli.Mogli nie przewidziec rozmachu jakiego to nabierze, ale samej reakcji???Ze na takie haslo kobiety nie zareaguja?Czy Media?Przeciez to dwie najdrazliwsze i najzybciej reagujace grupy. Komus w tym czasie takie zamieszanie bylo na reke i mnie to mocno niepokoi.Tym bardziej ze zamieszanie powstalo z inicjatywy rzadu.Jaki cel?Mam swoje obawy ale jeszcze nie calkiem precyzyjne.Moze sie zdazyc ze rownie wiele faktorow bedzie sprokurowane przed wyborami w niemczech a to juz mnie mocno dotyczy.
Gość

Napisano: 27 lut 2017, 10:45

Twierdzisz, że skądś PiS będzie musiał wziąć pieniądze na 500+. Wystarczy, że ukróci złodziejstwo i zmieni priorytety. Tylko dzięki uszczelnieniu systemu podatkowego do budżetu państwa wpłynęło mnóstwo dodatkowej kasy. Dzięki pieniądzom, które trafiły do zwykłych ludzi a nie na konta zagraniczne mafiozów wzrasta produkcja i sprzedaż co też generuje kolejne wpływy do budżetu. Nie martw się więc na zapas skąd wziąć kasę.
Gość

Napisano: 27 lut 2017, 10:57

Jakoś nie pamiętam twoich wpisów, gdy faktycznie władza PO rządziła buciorem. Ludzie siedzieli w więzieniach bez wyroków tylko dlatego, że śmieli głośno krytykować PO. Opozycja była totalnie zmarginalizowana. Na ulicę wysyłano prowokatorów. którzy wszczynali burdy i zamieszki tylko po to by społeczeństwu zohydzić polską prawicę. Nie martwiłaś się, że PO rządzi metodami dyktatorskimi. Więc i teraz nie martw się. Tym bardziej jeśli mieszkasz w Niemczech i informacje masz z ich mediów. Mediów, które są wysoce nieobiektywne i wrogo nastawione do Polski, bo w większości są lewackie więc jak mogą dobrze pisać o prawicowych rządach?
Gość

Napisano: 27 lut 2017, 11:29

[quote="Gość"]Jakoś nie pamiętam twoich wpisów, gdy faktycznie władza PO rządziła buciorem.
Nie pamietasz bo gdy to sie dzialo mialam najpierw jedno dziecko u ktorego stwierdzono powazne opoznienie w mowie,potem drugie i oboje wychowuje kompletnie sama.Wiec wtedy wazniejsze byly dla mnie wizyty u psychologa,logopedy,rozne testy i wychowywanie dzieci.I jak mowie kompletnie to mam na mysli dokladnie to - zadnych babci,cioci,kolezanek ani nikogo innego dzieki komu mozna by bylo zlapac oddech - wtedy nie ma czasu na klikanie na Forum.A trzeba jeszcze te rodzine utrzymac.Teraz jak juz wszystko w miare mam poukladane moge "udzielac sie" spolecznie.Dziecko wszystkie opoznienia nadrobilo i jest nawet w szkole w czolowce.Fakt -takie cos duzo kosztuje ale daje wiare w wlasne sily i osad.A rzad i zmiany... zawsze sie znajduja jakos tacy aktywisci ktozy w ten sposob albo naprawde chca cos zmienic, albo po prostu poczuc wazniejsi.A czasami jedno i drugie.Jesli ktos ma akurat takie potrzeby-swietnie.Ja po prostu mam inne.Poza tym wychodze z zalozenia ze my prosci ludzie z regoly widzimy to co sie nam chce pokazac a nie co i kto naprawde zrobil,zadecydowal itp.To juz inna historia.Nie lubie inwestowac wlasnej energii w tak chwiejna strukture jaka jest polityka. Za maly dostep tu tak naprawde aktualnych i pewnych danych.Jedyne w miare pewne to skutek koncowy.
Gość

Napisano: 27 lut 2017, 11:34

Gość pisze:Twierdzisz, że skądś PiS będzie musiał wziąć pieniądze na 500+. Wystarczy, że ukróci złodziejstwo i zmieni priorytety. Tylko dzięki uszczelnieniu systemu podatkowego do budżetu państwa wpłynęło mnóstwo dodatkowej kasy. Dzięki pieniądzom, które trafiły do zwykłych ludzi a nie na konta zagraniczne mafiozów wzrasta produkcja i sprzedaż co też generuje kolejne wpływy do budżetu. Nie martw się więc na zapas skąd wziąć kasę.
Taka jest aktualna wersja na uzytek terazniejszy . . . za kilka lat wybuchna owe Afery - to jedno jedt pewne - wystarczy ponowna zmiana rzadu a ze to predzej czy pozniej nastapi -to jest na 100%pewne.Nie zebym byla za lub przeciw.Tym bardziej ze mnie to bezposrednio prawie nie dotyczy.
Gość

Napisano: 27 lut 2017, 21:26

Jakaś śmieszna pani próbuje nam tu czadzić, że niby jest apolityczna i nie jest za żadną opcją ale zupełnie przypadkiem i naprawdę całkiem bezinteresownie straszy pisiorami gniotącymi buciorami. Nie zwracała uwagi wcześniej na zamordyzm popaprańców bo gdyż zajęta była obsprawianiem potomstwa na obczyźnie w zupełnej samotności. Niestety żaden German nie okazał się jednak prawdziwym przyjacielem. A teraz gdy odstawiła dzieci od piersi zapragnęła bezinteresownie straszyć pisiorami obiektywnej pani z zagranicy. Zajęta chowem potomstwa nie ma żadnej wiedzy, jak to było za komuny tj. III RP ale wie, że było lepiej a teraz na pewno jest gorzej bo widzi, że gdy POlszewicy robią jakąś zadymę to Pisiory na pewno coś knują i jest to tylko zasłona dymna. Tak więc sprytne Pisiory podpuszczają POlszewików by ci robili zadymy a wtedy Pisory robią co chcą w buciorach.
Łaskawa pani proszę nam uczciwie powiedzieć mężulek stracił posadę czy tylko wpływy a może obniżą mu emeryturkę i bieda w oczy zagląda bo jak tu wyżyć za 10 tysięcy?
Ja sem z usa

Napisano: 28 lut 2017, 0:03

A pan czytac potrafi?Chyba jednak niespecjalnie.Drobne klopoy z koncentracja?Niech sie Pan nie martwi - nad tym mozna popryacowac.Niektozy ludzie musza teksty czasem i piec razy przeczytac zanim zrozumieja-prosze sobie dac tyle czasu - ile Pan potrzebuje - a dopier wtedy komentarz napisac - wtedy bedzie mial on moze nie tylko szczatkowy sens.Powodzenie :lol:
Gość

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x