Jaka powinna być rola kościoła w nowoczesnym państwie? - HYdE PaRK

Strona 6 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 12 lut 2015, 15:29

Raczej wynajęcie opiekunki do swojego dziecka.
Niektóre panie nawet na macierzyński nie chcą iść mimo że mogą bo mają umowę o pracę.
Dziecko jest fajne jak śpi i jest poza domem;)
Takie czasy. U mnie w mieście już trzecie prywatne przedszkole powstaje w którym można zostawić dziecko do godziny 18.00.
W weekendy trafia do babci:)
To uczy malca samodzielności ale jednocześnie zaburza więzi z rodzicielką. Przydałaby się jakaś kampania kościoła na którą kobiety odpowiedzą - niech ksiądz daje mi na życie to wtedy będe z dzieckiem w domu.
Ares

Napisano: 12 lut 2015, 15:36

jedna pani idzie do pracy w korporacji i robi pseudo karierę a druga pani robi karierę opiekując się jej dziećmi :lol:
Ty chyba jesteś naprawdę zza Brynicy. Tam mają takie poglądy :lol:

Kobiety poszły do pracy z musu - pierw wojna a potem nadmierne obciążenie fiskalne państwa (mężczyzna nie był już w stanie sam utrzymać rodziny). A gupie feministki myślą, że to one coś wywalczyły...
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 15:51

Poszły do pracy bo przejrzały na oczy. Wiedziały jak jest na zachodzie. Chciały się realizować, zarabiać, uniezależnić. Wojna swoją drogą ale w przypadku Polski oświecenie przyniósł nowy ustrój w 1989r. Wraz z pomarańczami, czekoladą i colą przybyły do nas filmy, teledyski, pewne wzorce i style. Panie wyjeżdżały też ze wsi do miast by studiować. Potem już zostawały w betonowych dżunglach. Traktory, gumofilce i chlewiki z trzodą zamieniały na kluby, szpilki i biurowce.

W korporacji zarobisz więcej niż jako niania;)
Zbaczasz z tematu bo brakuje ci argumentów?
Ares

Napisano: 12 lut 2015, 15:57

tobie brakuje raczej wiedzy a nie ja zbaczam z tematu.
Poczytaj sobie kiedy kobiety poszły do pracy (nie w Polsce a na zachodzie. W Polsce przez komunizm ten cykl był inny - baby na traktory itp.).

W korporacji może i zarobisz więcej, ale to nie ma nic do rzeczy. Gdyby państwo dało normalnie zarobić (czytaj dało- nie zabierało) mężczyźnie spora grupa kobiet by do pracy nie chciała iść. Problem zresztą widzisz przez bardzo wąskie okulary. Ile kobiet pracuje w korpo a ile zaiwania ze szmatą czy na taśmie. Nie mów mi, że to jest marzenie. Kobiety z pewnością marzą by iść do roboty a nie zajmować się własnym dzieckiem. Upokarzające jest dla niej sprzątanie w domu, nie jest upokarzające sprzątanie w pracy.
Nie wiem w jakim kręgu ty się obracasz i w jakim świecie żyjesz, ale zaczynam ci współczuć.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 16:13

Za sprzątanie w pracy jest kasa.
Ares

Strona 6 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]