Jakie dokumenty okazać przy korzystaniu ze zniżek - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 paź 2018, 10:18

Jakie dokumenty dodatkowe należy pokazać przy okazywaniu Karty Dużej Rodziny? Chodzi mi konkretnie o małe dzieci - takie które nie uczęszczają do szkoły i nie posiadają legitymacji uczniowskiej ani dowodu osobistego. Ostatnio Pani zwróciła mi uwagę, że na basenie dla jej kilkuletniego dziecka Pani nie chciała naliczyć zniżek ponieważ nie posiadała innego dokumentu potwierdzającego wiek dziecka. Podobno Pani z kasy poprosiła o dowód rodzica - choć nie wiem czego konkretnie na nim szukała. Czy jeśli jest małe dziecko to sama Karta Dużej Rodziny okazywana przy Kasie nie wystarczy? czy musi być dodatkowy inny dokument? Np akt urodzenia? I czy ewentualnie kopia wystarczy? Proszę o odpowiedź. :?:
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 01 paź 2018, 12:47

bywa że kasjerka na basenie jest z ambicjami Prezesa w PZPNie :lol: trzeba kobitkę koniecznie uświadomić, ze KDR z aktualną data ważności jest sam w sobie wystarczającym dokumentem, ale być może chodzi o sprawdzenie, czy ktoś nie pożycza karty KDR np. innemu dziecku do tego nie uprawnionemu, a tu kasjerka może chciała się upewnić, czy dane na KDR zgadzają się z danymi na innym jakimkolwiek dokumencie, z drugiej strony basen ma prawo weryfikować takie niejasności.
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 02 paź 2018, 12:12

Właśnie zaczynam się zastanawiać sama nad tym. Pani prosiła o interwencje na basenie gdyż to nie pierwszy raz. Przyznam że dla mnie to trochę dziwne bo jeśli pójdzie dziecko w wieku powiedzmy 5 lat z babcia na basen i okażą Kartę to Pani nie przyzna im zniżek bo nie ma dokumentu tożsamości? O babci dowód przecież też nie poprosi bo co będzie weryfikować... Czy jest jej wnuczką? Jeśli okaże się aktem urodzenia - a będzie wówczas z babcią to i tak chyba nie ma to sensu ponieważ i tak nie będzie mogła sprawdzić czy np dane rodziców się zgadzają... Rozumiem,że chodzi o to aby Karta nie wpadła w niepowołane ręce ale znowu bez przesady.... To nie pierwszy raz kiedy rodzic zgłasza że muszą okazać dodatkowy dokument dla małego dziecka. Czy gdzieś jest to konkretnie opisane? Przyznam szczerze, że brakuje mi pomysłu rozwiązać ten konflikt :roll:
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 03 paź 2018, 8:41

Może pogadać z dyrektorem pływalni, u mnie w gminie nikt na basenie nie jest tak nadgorliwy ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x