Wydanie duplikatu karty dużej rodziny. - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 wrz 2018, 10:31

Witam.
Prowadzę KDR w małej gminie. W dniu dzisiejszym pani zgłosiła, że mąż zgubił kartę KDR wydaną w 2015 r. Wdałam wniosek o ponowne złożenie na daną osobę zaznaczam że chodzi o kartę tradycyjną.Wiem że będzie opłata 9,40 czy biorę jakieś dodatkowe oświadczenia, nie miałam takiego przypadku i nie chcę zrobić jakiegoś błędu.
Z góry dziękuję.
Aga20
Praktykant
Od: 26 lip 2018, 8:57
Zajmuję się: praca w OPS- na stanowisku specjalista pracy socjalnej.

Napisano: 26 wrz 2018, 12:20

My mamy przygotowane oświadczenia, na których zaznaczają ze np. Kartę zgubili.
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 26 wrz 2018, 13:44

Jeżeli osoba zadeklarowała, że zgubiła kartę to proszę w zakładce "Zarządzanie kartami" podaną kartę unieważnić z powodu "Konieczność wydania nowej karty". Następnie proszę wprowadzić nowy wniosek dla tej jednej osoby i wybrać na nim "Wnoszę o wydanie duplikatu karty". Osoba będzie musiała uiścić opłatę 9.40zł jeżeli z jej winy następuje wydanie karty. Proszę tej osobie również zaproponować, że przy okazji może zaznaczyć, że chce kartę elektroniczną. Jeżeli zrobi to na tym samym wniosku to nie poniesie żadnej dodatkowej opłaty (wystarczy postawić krzyżyk przy obu formach karty). Jeżeli nie zrobi tego teraz tylko np. za rok to będzie musiała zapłacić za kartę elektroniczną.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 26 wrz 2018, 13:53

pytanko mam: Za zgubienie trzech kart opłąte trzeba wnosic na jednym druku w kasie gminy?
kowal82
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 12:52
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x