JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 04 wrz 2011, 18:31

ja pracuję 40 godz tygodniowo z dzieciakami i słabnę jak jeszcze dla pań z kontroli, bo innego sensu nie widzę mam ganiać dzieciaka, by podpisał mi pobranie mydła, długopisu itd..
a teraz jeszcze z nowości sanepid zalecił nam wprowadzenie procedury postępowania na okoliczność powrotu dziecka z urlopowania / pooglądać, łaszki wyprać, wszystko opisać - włoski, paznokcie, zasinienia, zadrapania, dziary jeśli się pojawiły/
szok!!!
do tego jeszcze w międzyczasie mam 15 dzieciaków, którym robię zakupy, gotuję, prasuję, piorę, sprzątam, z którymi odrabiam lekcje i do których łażę /na dyżurze/do szkoły i lekarza, więc jeśli ktoś mi pisze o KN to szlag mnie trafia dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bo od 22 zaczyna nam się prasowanie - taniej, bo taryfa nocna!!
~nie jest dobrze

Napisano: 04 wrz 2011, 19:35

Marcinie pracuje z KP i mam miesięcznie 4godz na rzecz dziecka a nie tygodniowo!!!najczęsciej jest tak ze robie papiery na nocce a w grupie mamy 13 osób a nie 10:(
~zosia

Napisano: 04 wrz 2011, 22:09

ja nic nie mam luzu,w planie 40 godz
~nie jest dobrze

Napisano: 07 wrz 2011, 18:46

Koleżanko! Nie rób ludzi w balona.W innym wątku piszesz,że jesteś zadowolona z pracy a w tym narzekasz.
~Leon

Napisano: 07 wrz 2011, 20:15

Leonku :) nigdy w życiu, papierów są całe stosy, bezsensownych zresztą i roboty kupa, ale swoją pracę lubię!!!!,
a biadolenia KN po prostu nie trawię.
~nie jest dobrze

Napisano: 25 cze 2016, 21:21

cześć wszystkim. Mam prośbę... czy ktoś może pokazać mi, udostępnić przykładowy plan pracy z dzieckiem. Zaczynam pracę w placówce op wych i chciałbym to zrobić solidnie. Pozdrawiam.
robert

Napisano: 07 lip 2016, 8:35

Witam.
Nie ma przykładowego planu, nie ma załącznika prawnego stanowiącego wwzór. Forma może być dowolona, aczkolwiek obowiązują schematy, przyjęte miejscowo formy.
Ty masz dziecko nakarmić ubrać, zadbać o zdrowie, o naukę, o to żeby z rodziną miało kontakt.
Szczegółowo mogą cię naprawadzic wytyczne do wypełniania kart pobytu. I planuj...........
Celem głównym jest powrót dziecka do rodziny, ale pamiętaj że od 2011 pow nie ma legitymacji do prowadzenia działań na rzecz powrotu dziecka do rodziny, ani pracy z rodziła. To kompetencje asystenta rodziny. I to we współpracy z nim powinien taki plan powstać.
Jak dobrze maja lekarze, że nie muszą robić planów wobec pacjenta
A plan to działanie określone w czasie, przewidziane do wykonania czynności i sfinansowanie tegoż.
Najlepiej wychodzi wsparcie i pomoc psychologiczna, opieka, wdrażanie, takie rzeczy które trudno dotknąć, ale wskazują na twoje ogromne zaangażowanie
mmariusz

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x