kontrola pracy specjalistów w domach dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 23 sie 2011, 19:21

Witam!Mam pytanie,czy u was ostatnio w placówce odbyła się kontrola z Urzędu Wojewódzkiego pod kątem oceny pracy specjalistów (psycholog,pedagog,terapeuta)?Jeśli tak,to na co głównie zwracali uwagę?A czy jest wśród was ktoś,kto pracuje na etacie pedagoga i pisał już może roczne plany pracy dla dzieci uczęszczających na zajęcia terapeutyczne??
Pozdrawiam serdecznie!
~Martuśka

Napisano: 23 sie 2011, 23:26

O jakie województwo chodzi?
~jolka

Napisano: 23 sie 2011, 23:28

dolnośląskie
~Martuśka

Napisano: 24 sie 2011, 2:04

Pisałem i realizowałem. Nigdy nie było kontroli pracy specjalistów, bo nie ma tam osób przygotowanych merytorycznie, kompetentnych. Mogą sprawdzić ilość, o jakości to nie w tym resorcie :0.
~*****

Napisano: 24 sie 2011, 19:11

Hmmm to skąd ta kontrola u nas???
~Martuśka

Napisano: 25 sie 2011, 2:14

Zadbaj o statystyki. Rubryki \"co?\" i \"po co?\" trzeba wypełniać, ale sukces statystyczny to podstawa. Takie są moje doświadczenia pod egidą MPiPS.
~*****

Napisano: 25 sie 2011, 15:16

ja ze świetokrzyskiego i kontrolujący skupiaja sie u specjalistów na kartach zajęć specjalistycznych... zagladaja tez do planów pracy (miesięcznych) specjalistów - i co jeszcze...no maja tam chyba specjaliści jakieś arkusze obserwacyjne - czy cos w tym stylu
~monika

Napisano: 25 sie 2011, 17:08

Witam.Obiecałam sobie,że już nie będę pisała na forum.Teraz uznałam,że powinnam.Polecam wejść na stronę rzecznika praw dziecka w zakładkę rzecznik i wystąpienia generalne.Znajdziecie tam odpowiedź i ciekawą lekturę.Tyle w temacie.Pozdrawiam.
~Hanka

Napisano: 31 sie 2011, 23:00

Martuśka ! - i jak przebiegła kontrola ?
~jolka

Napisano: 31 sie 2011, 23:15

super :) pytali się gł. zajęcia,jakie przeprowadzam z dzieciakami i diagnozy...Zajęcia przeprowadzam zarówno te profilaktyczne jak i korekcyjno- kompensacyjne,więc na to dokumentacje miałam :) jedyne co muszę nadgonić,to diagnozy pedagogiczne,bo nie miałam wszystkich wychowanków :) ogólnie bardzo miłe panie mi się trafiły na kontroli,więc nie czułam stresu i buzia mi się nie zamykała :) miło wspominam :)
~Martuśka

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x