Rozbieżność zatrudnienia z perspektywy KN - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 13    [ Posty: 125 ]

Napisano: 09 wrz 2011, 16:55

Ciekaw jestem co Myślą pracownicy zatrudnieni na KN o tej rozbieżności KN i KP. Jak to postrzegacie, jak się czujecie pracując w innej liczbie godzin i za inne pieniądze niż wasi koledzy w pracy? Jak sobie radzicie z tym?
~ale jaja

Napisano: 09 wrz 2011, 17:59

Mamy to gdzieś:).ważne ile My mamy i co nam zabiorą za dwa lata albo i szybciej.
~KN

Napisano: 09 wrz 2011, 19:40

Jest mi z tym bardzo źle. Prosiłem księgową, żeby nie wypłacała mi podwyżki, lecz przeznaczyła ją dla mniej zarabiających, bym mógł się z nimi zjednoczyć w bulu (pisownia oryginalna ;). Niestety ten okropny minister edukacji dał mi ją rozporządzeniem i musiałem przyjąć. Pieniądze te przeznaczyłem na świece wotywne, które codziennie palę w intencji podwyżek dla kolegów i koleżanek z KP.
A tak serio to nie mam nic przeciwko, żeby WSZYSCY pracownicy PEDAGOGICZNI pracujący w placówkach opiekuńczo-wychowawczych otrzymywali wynagrodzenie i pracowali na podstawie karty nauczyciela.
Poczucie winy powinien mieć ten (...), który wymyślił, że w placówkach opiekuńczo-wychowawczych powinno się pracować na KP. To do geniuszy z MPiPS piszących ustawy i rozporządzenia pracowniczy z KP powinni mieć żal, że tak ich traktują, a nie do nauczycieli z KN, że dostali podwyżki mimo, że więcej zarabiają.

Ale jaja miej żal do swojego ministra, że tak słabo płaci.
~etatysta

Napisano: 09 wrz 2011, 19:56

Adresatem tego pytania powinni być kolejni ministrowie, którzy zafundowali to zróżnicowanie, OP i Dyrektorzy, którzy niewiele robią, aby różnice te zniwelować. Szum, jaki ostatnio powstał po podniesieniu opłat za przedszkola pokazał, jakie niedorzeczności potrafią nam zafundować „wybrańcy narodu”. Wydaje się, że w najbliższym czasie JST zorientują się, co i im wybrańcy zafundowali w ustawie o pieczy zastępczej – szum może być podobny.
A tak szczerze to mogę tylko Wam współczuć i życzyć wytrwałości w tej bardzo trudnej pracy.
~Adam

Napisano: 09 wrz 2011, 22:54

można wymagać wyższego wykształcenia pedagogicznego przy zatrudnieniu w pow i można o nim zapomnieć zmuszając do zatrudnienia nas na kodeksie
~obłuda nie zna granic

Napisano: 10 wrz 2011, 11:16

Etatysta i Adam udzielili wyczerpującej odpowiedzi;)
Nie cierpię na bezsenność z powodu moich zarobków, które nie uważam za szczególnie powalające porównując je np. z zarobkami kierowcy w MPO po szkole zasadniczej.Widocznie tak tam płacą i nie ma powodu żebym miała do kogokolwiek o to żal, ostatecznie mogłam zostać kierowcą a nie wychowawcą :)
Również uważam, że zarobki z KP są o wiele za niskie, ale nie nie zawsze (przynajmniej u mnie) te rozbieżności są tak dramatyczne.
Wszyscy powinniśmy mieć zbliżoną pensję, oczywiście z uwzględnieniem stażu pracy, ale to nie oznacza, że karcianym trzeba zabrać.
~bella

Napisano: 10 wrz 2011, 12:15

bella sorry.......rozbieżności w pensji są nieduże???A czas pracy i cała reszta???
Lepiej popracować 24 godz a nie 40.Lepiej dostac dodoatek motywacyjny, trudnościowy, pracować mniej,mieć dluższy urlop i dodatek do wypoczynku,przy okazji brać socjalny dodatek.
Mniej pracujesz od KP a i tak więcej zarabiasz.widzicie ten absurd????Na szczęście już niedługo.
~O Chizas

Napisano: 10 wrz 2011, 12:25

Miałam na myśli tylko i jedynie rozbieżności płacowe.
Gdyby wszyscy mieli takie warunki to absurdu już by nie było ;) Nie ja to wymyśliłam.Nawet jeśli zabiorą kartę to i tak będą pretensje do byłych karcianych, bo będą mieli wyższe pensje, ale poza tym wreszcie będzie mega sprawiedliwie ;)
~bella

Napisano: 10 wrz 2011, 13:05

~O Chizas: \"Mniej pracujesz od KP a i tak więcej zarabiasz.widzicie ten absurd????Na szczęście już niedługo.\"
Nie toleruję takich szkodników, którzy przyjemność czerpią z tego, że inni będą mieć gorzej. Na szczęście nigdy nie będziesz zarabiał tyle co ja, bo nie pilnujesz swoich spraw, tylko zajmujesz się cudzymi.
~etatysta

Napisano: 10 wrz 2011, 18:12

Tak trochę z innej beczki LIPALI - \"UPADAM\" tak mi się zdaje, że jak w tej piosence to z nami bedzie. Co nas nie zabije to nas wzmocni. Polecam ten utwór rano jako dzwonek w budziku.
~Marcin

Strona 1 z 13    [ Posty: 125 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x