JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY
Re: JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY
ja pracuję 40 godz tygodniowo z dzieciakami i słabnę jak jeszcze dla pań z kontroli, bo innego sensu nie widzę mam ganiać dzieciaka, by podpisał mi pobranie mydła, długopisu itd..
a teraz jeszcze z nowości sanepid zalecił nam wprowadzenie procedury postępowania na okoliczność powrotu dziecka z urlopowania / pooglądać, łaszki wyprać, wszystko opisać - włoski, paznokcie, zasinienia, zadrapania, dziary jeśli się pojawiły/
szok!!!
do tego jeszcze w międzyczasie mam 15 dzieciaków, którym robię zakupy, gotuję, prasuję, piorę, sprzątam, z którymi odrabiam lekcje i do których łażę /na dyżurze/do szkoły i lekarza, więc jeśli ktoś mi pisze o KN to szlag mnie trafia dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bo od 22 zaczyna nam się prasowanie - taniej, bo taryfa nocna!!
a teraz jeszcze z nowości sanepid zalecił nam wprowadzenie procedury postępowania na okoliczność powrotu dziecka z urlopowania / pooglądać, łaszki wyprać, wszystko opisać - włoski, paznokcie, zasinienia, zadrapania, dziary jeśli się pojawiły/
szok!!!
do tego jeszcze w międzyczasie mam 15 dzieciaków, którym robię zakupy, gotuję, prasuję, piorę, sprzątam, z którymi odrabiam lekcje i do których łażę /na dyżurze/do szkoły i lekarza, więc jeśli ktoś mi pisze o KN to szlag mnie trafia dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bo od 22 zaczyna nam się prasowanie - taniej, bo taryfa nocna!!
Marcinie pracuje z KP i mam miesięcznie 4godz na rzecz dziecka a nie tygodniowo!!!najczęsciej jest tak ze robie papiery na nocce a w grupie mamy 13 osób a nie 10:(
ja nic nie mam luzu,w planie 40 godz
Koleżanko! Nie rób ludzi w balona.W innym wątku piszesz,że jesteś zadowolona z pracy a w tym narzekasz.
Leonku
nigdy w życiu, papierów są całe stosy, bezsensownych zresztą i roboty kupa, ale swoją pracę lubię!!!!,
a biadolenia KN po prostu nie trawię.

a biadolenia KN po prostu nie trawię.
cześć wszystkim. Mam prośbę... czy ktoś może pokazać mi, udostępnić przykładowy plan pracy z dzieckiem. Zaczynam pracę w placówce op wych i chciałbym to zrobić solidnie. Pozdrawiam.
Witam.
Nie ma przykładowego planu, nie ma załącznika prawnego stanowiącego wwzór. Forma może być dowolona, aczkolwiek obowiązują schematy, przyjęte miejscowo formy.
Ty masz dziecko nakarmić ubrać, zadbać o zdrowie, o naukę, o to żeby z rodziną miało kontakt.
Szczegółowo mogą cię naprawadzic wytyczne do wypełniania kart pobytu. I planuj...........
Celem głównym jest powrót dziecka do rodziny, ale pamiętaj że od 2011 pow nie ma legitymacji do prowadzenia działań na rzecz powrotu dziecka do rodziny, ani pracy z rodziła. To kompetencje asystenta rodziny. I to we współpracy z nim powinien taki plan powstać.
Jak dobrze maja lekarze, że nie muszą robić planów wobec pacjenta
A plan to działanie określone w czasie, przewidziane do wykonania czynności i sfinansowanie tegoż.
Najlepiej wychodzi wsparcie i pomoc psychologiczna, opieka, wdrażanie, takie rzeczy które trudno dotknąć, ale wskazują na twoje ogromne zaangażowanie
Nie ma przykładowego planu, nie ma załącznika prawnego stanowiącego wwzór. Forma może być dowolona, aczkolwiek obowiązują schematy, przyjęte miejscowo formy.
Ty masz dziecko nakarmić ubrać, zadbać o zdrowie, o naukę, o to żeby z rodziną miało kontakt.
Szczegółowo mogą cię naprawadzic wytyczne do wypełniania kart pobytu. I planuj...........
Celem głównym jest powrót dziecka do rodziny, ale pamiętaj że od 2011 pow nie ma legitymacji do prowadzenia działań na rzecz powrotu dziecka do rodziny, ani pracy z rodziła. To kompetencje asystenta rodziny. I to we współpracy z nim powinien taki plan powstać.
Jak dobrze maja lekarze, że nie muszą robić planów wobec pacjenta
A plan to działanie określone w czasie, przewidziane do wykonania czynności i sfinansowanie tegoż.
Najlepiej wychodzi wsparcie i pomoc psychologiczna, opieka, wdrażanie, takie rzeczy które trudno dotknąć, ale wskazują na twoje ogromne zaangażowanie
Oprócz JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Rozbieżność zatrudnienia z perspektywy KN
Konferencja
Podwyżki dla KN od września
Jakie domumenty musi prowadzić pracownik socjalny w placówce opiekunczo - wychowawczej
co może pracownik socjalny?
Chciałabym założyć Rodzinny Dom Dziecka
SZKOLENIA
Błąd pracownika! Pilne
Jak rozmawiać z rodzicami, jakie dokumenty?
pod kogo podlegać będą placówki wsparcia dziennego
Czy wszyscy młodsi wychowawcy pracujący w Domach Dziecka muszą mieć pensje głodowe?
POSZUKUJĘ WOLNYCH MIEJSC W PLACÓWCE
kieszonkowe
kontrola pracy specjalistów w domach dziecka
Opłata za urlopowanie dziecka z całodobowej placówki opiekuńcz-wychowawczej
Zmiana finansowania placówek opiekuńczo wychowawczych