kampania prezydencka - HYdE PaRK

Strona 1 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 19 sty 2015, 17:44

"Dziadek Prezydenta Komorowskiego Osip Szczynukowicz, jak i ojciec Zygmunt Komorowski działali zawsze na szkodę Państwa Polskiego, pierwszy walcząc w 1920r przeciwko Polsce, drugi będąc oficerem LWP przyczynił się do mordowania żołnierzy AK na Podlasiu, był także sowieckim agentem. Obecna żona gubernatora Polski Anna" pochodzi z rodziny UB. Rodzice "komorowskiej" zmieniali 3 razy nazwisko najpierw matka nazywała się Hanna Rojer później zmieniła na Jozefa Deptula a gdy Anna miała 2 lata zmienili nazwisko na Dembowscy-pracowali czynnie w PZPR byli rosyjskimi szpiegami Dlaczego nie piętnuje się kłamstw które serwował Komorowski podczas kampanii wybiorczej??? Dlaczego temat odszedł w zapomnienie ??? przecież okłamał cały naród o jego rzekomym szlacheckim pochodzeniu, pamiętacie jak szczycił się herbem ??? Kto z Polaków wie, że dziadkowi Bronisława Komorowskiego udało się zbiec z polskiej niewoli ( do której trafił po bitwie pod Niemnem w 1920r- zachowała się jego kartoteka jeńca wojennego ) i schronił się na Litwie w Kowaliszkach u polskiej szlachty o nazwisku Komorowscy. Właściciele majątku wkrótce zginęli z rąk Rosjan do których doniósł mieszkający u nich Osip Szczynukowicz dziadek obecnego prezydenta skarżąc Komorowskich o sprzyjanie polakom, a Szczynukowicz przywłaszczył sobie ich nazwisko w celach agenturalnych. Tam w roku 1925 narodził się Zygmunt Leon Komorowski, ojciec Bronisława Marii, kto o tym wie ?? Dlaczego po ujawnieniu kłamstw o rzekomym tytule szlacheckim i herbie rodzinnym szybko te informacje znikły z oficjalnej strony Komorowskiego ?? Dlaczego dziś Prezydent, któremu najbardziej powinno zależeć na wyjaśnieniu tragedii w Smoleńsku powtarza kłamstwa MAK'u, obarcza winą polskich pilotów wytykając im szkolne błędy a nowe ustalenia wybitnych specjalistów i prof. Biniendy, dr Nowaczyka czy inż. Szuladzińskiego i ich samych nazywa " egzotycznymi naukowcami" i wyśmiewa ich szanowany na całym świecie dorobek naukowy i ceniony profesjonalizm. Kto z Polaków wie, że Komorowski zna się prywatnie z wieloma oficerami GRU ( radzieckie służb specjalne ) kto z Was wie o tajemniczych jego spotkaniach na terenie Rosji i Armenii czy nawet Szwajcarii z przedstawicielami GRU i FSB oraz właścicielem zakładów w Samarze remontujących przed zamachem prezydenckiego Tupolewa, czy sam fakt, że o tych spotkaniach nie została poinformowana opinia publiczna nie daje Wam nic do myślenia ??? Prawda jest taka, Polska jest naszpikowana rosyjskimi agentami i osobami, które są zależne od Kremla, media w Polsce nie są polskie jakie wiemy, czyli sprzyjające obecnej władzy i Prezydentowi media ( jakie widać i słychać) zostały stworzone i finansowane pod koniec lat osiemdziesiątych przez służby specjalne PRL którymi oficerami prowadzącymi byli tajni agenci KGB.. I ciekawe dlaczego Komorowski wysłał byłego agenta do Komisji Weryfikacyjnej WSI aby wykraść swoje papiery!!!!To oznacza ,ze cos z nim jest nie w porządku. Dziwna i zakłamana jest jego historia rodzinna i sam wykradziony tytuł hrabiowski, którym sie szczyci obłudnik!!!!!!! Polacy musza to wiedzieć! Na znak protestu wobec reżimu PO.
...

Napisano: 19 sty 2015, 17:47

A w domu wszyscy zdrowi?
Ares

Napisano: 19 sty 2015, 19:11

...

Napisano: 22 sty 2015, 8:55

bez porządnej dekomunizacji jesteśmy zwyczajnym prl2, czy tylko państwem postkomunistycznym, na pewno nie żyjemy w wolnym kraju. mamy zrobioną sieczkę z mózgów przez aparat propagandowy wywodzący się z pzpr. przykładem mogą być fakty, w jaki sposób większość społeczeństwa postrzega takie osoby jak Szymborska, Kapuściński, Kołakowski czy Kuroń i Geremek, że nie wspomnę już o Wałęsie. polecam zgłębiać prawdziwą historię Polski, szczególnie od czasów okrągłego stołu i okresu transformacji. wychodzi na to, że komuniści ewoluowali w ludzi, którzy wprowadzili nasz kraj do demokracji.
https://www.youtube.com/watch?v=fXEUNBWPeWs

https://www.youtube.com/watch?v=m5axZmvsb7c

https://www.youtube.com/watch?v=qBKtLcYJ2rQ

https://www.youtube.com/watch?v=fUPDt1vGEpA
antykomar

Napisano: 22 sty 2015, 19:29

(..)przykładem mogą być fakty, w jaki sposób społeczeństwo postrzega takie osoby jak Szymborska, Kapuściński, Kołakowski ...(..). piszesz antykomar
Przyznam szczerze nie wiem dlaczego te postacie ujęte są w kontekście, jak powyżej pan zaproponował. ( i te linki) .
Nie kumam zupełnie, ale temat mnie zaintrygował . Być może związek jest, a ja go nie dostrzegam ponieważ nie jestem Polką z pochodzenia i w historię prawdziwą Polski się nie wgłębiłam wystarczająco dobrze ( cokolwiek oznacza " prawdziwa historia ")
Proszę wyjaśnić / doprecyzować swoje stanowisko. Co pan na to ?
Moim zdaniem faktem jest jedynie to, że połowa Polaków poezji noblistki w ręku nie miała,druga nie czytała nic z Kapuścińskiego- a o Kołakowskim już nie wspomnę. Lecz może się mylę.
Emili
Stażysta
Od: 11 sty 2015, 17:22
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2015, 8:39

Kołakowski - stalinowska menda latająca z naganem po Uniwersytecie i niszczący przedwojennych profesorów. Pupilek Michnika.
Kapuściński - utalentowany konfabulant. Miejsce jego książek jest na półce fantastyka a nie reportaż.

Szymborska - https://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/ksia ... 37463.html
nie lubię jej twórczości. Na plus dla niej, że przynajmniej przeprosiła i nie udawała, że nic się nie stało. Wg mnie umieszczenie jej na jednej liście z Kapuścińskim i Kołakowskim za przesadę.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2015, 8:44

Kołakowski:
"Stało się to szczególnie widoczne, gdy w następstwie partyjnych nacisków na władze uczelni, dokonanych przez młode pokolenia propagatorów ideologii marksistowskiej (wśród nich był L. Kołakowski), którzy starali się przygotować sobie miejsca na katedrach uniwersyteckich, usunięto z uniwersytetów najwybitniejszych profesorów filozofii, m.in. W. Tatarkiewicza, R. Ingardena, T. Czeżowskiego, I. Dąmbską.
Warto tu przytoczyć wspomnienia ks. bp. prof. B. Dembowskiego, asystenta i uczestnika seminarium prof. W. Tatarkiewicza w latach 1948-1949, który pisze: “Uczestnikami seminarium Tatarkiewicza byli różni ciekawi ludzie (…). Byli też uczestnicy seminarium, którzy przedstawili się raz bardzo mocno: my, studenci Uniwersytetu Warszawskiego, członkowie Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Pamiętam pięciu z nich: Bronisław Baczko, Henryk Holland, Leszek Kołakowski, Henryk Jarosz i Arnold Słucki (…). Jakiś czas później w czasie posiedzenia seminaryjnego wstał Henryk Holland i powiedział profesorowi Tatarkiewiczowi, że studenci Uniwersytetu Warszawskiego, członkowie Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, chcą odczytać list otwarty. Profesor powiedział, że teksty do czytania na seminarium on sam wybiera, prosi więc o ten i na następnym posiedzeniu poda decyzję. Usłyszeliśmy wtedy w odpowiedzi: ‘To jest dla nas dowód, że profesor Tatarkiewicz nie dopuszcza do głosu studentów marksistów’. ‘Jeśli panowie tak sprawę stawiają, to proszę przeczytać’ – powiedział profesor. Zapadła bardzo przykra cisza i Leszek Kołakowski ten list odczytał. Byłem w nim przedstawiony jako czarna reakcja i do tego asystent Tatarkiewicza. Później Profesor zapytał mnie, co takiego reakcyjnego mówiłem. Przypomniałem dyskusję ze Słuckim. ‘Ależ pan miał wtedy rację’ – powiedział profesor. Niestety w owym czasie nie chodziło o rację, ale o to, by Tatarkiewicz nie był nauczycielem akademickim. Od października 1950 roku przeszedł na przedwczesną emeryturę. ‘Płacą mi, bym nie wykładał’ – powiedział kiedyś do mnie ze smutnym uśmiechem” (Spór o metafizykę i inne studia z historii filozofii polskiej, Włocławek 1997, s. 306-307)". za: https://www.bibula.com/?p=11836
Kim dla polskiej filozofii był Tatarkiewicz to chyba nie trzeba mówić
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2015, 15:25

Nie przesadzajcie. Trudno było się nie umoczyć w systemie pod którymi byliśmy przeszło 40 lat.
Ares

Napisano: 23 sty 2015, 15:28

zdarzały się takie przypadki. Powiedzmy, że Szymborska zbłądziła, Kapuściński miał fantazje (a jak chciał jeździć to współpracować musiał. czy komuś zaszkodził to nie wiem), ale Kołakowski to świnia była
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2015, 15:38

Nikt świadomie nie działał na szkodę państwa kiedy nie wiedział że nadchodzi kres ZSRR i początek demokracji. By przetrwać trzeba się było dostosować. Co innego okrągły stół przy którym podobno nas sprzedali. Wielu zmyło z siebie czerwień ale nie mentalność i naturę.
Bez dowodów trudno kogokolwiek osądzać. Komuna miała swoje zalety.
Ares

Strona 1 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x