kampania prezydencka - HYdE PaRK

Strona 3 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 28 sty 2015, 21:56

Węgrzy mówią własnym głosem bo boją się że sankcje dla Rosji uderzą także w nich. Każdy dba o swoje interesy. Widocznie te z Putinem Orbanowi układają się dobrze. Co go obchodzi Ukraina. Interesy to priorytet.
My to co innego - chcemy grozić wielkoludowi będąc od niego częściowo uzależnionym (gaz, handel, tani węgiel). Jeśli UE milczy to my również powinniśmy milczeć. Światem rządzi kasa. Świat liczy się z Rosją. Nikt nie wyjdzie poza dyplomację.
Ares

Napisano: 29 sty 2015, 8:50

Węgrzy mówią własnym głosem bo boją się sankcji dla Rosji. Ciekawa teoria. Strach przed sankcjami pozwala mówić własnym głosem. Ciekawe.
Wg mnie mówią własnym głosem bo mają (cokolwiek by mówić o Orbanie) przywódcę, który rozumie na czym polega polityka państwowa. Porównaj działania Węgier względem swoich rodaków poza granicami kraju a działaniem Polski.

PS. UE nie milczy. Tylko, że my szczekamy. A że głupio to inna sprawa.
Rosja to ranny niedźwiedź, jak się go jeszcze bardziej wnerwi to w akcie desperacji może być gorzej. A, że jesteśmy dosyć blisko.....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 9:49

wracając di bronka- sprawa zeznań w sprawie afery marszałkowej (aneks do raportu WSI). Ludzie, nasze media mainstreamowe tak manipulują społeczeństwem, że to się w pale nie mieści, jawnie sprzyjają prezydentowi i ekipie rządzącej oraz sld. nie piszę tego jako zwolennik pisu, ale jako obiektywny obserwator. Mianowicie: dnia 13.12.14 odbył się marsz w obronie demokracji i wolności mediów-oczywiście wszystkie telewizje tvp, polsat, tvn pokazały to i to co tam mówiono, że nie ma obiektywnych informacji, nie dopuszcza się wszystkich do głosu, dziennikarze są stronniczy, itp. pokazali to mówiąc:"paczta co oni od nas chcą, przecież ich pokazujemy". po czym 18 grudnia , kiedy nasz prezydent był przesłuchiwany , jako świadek w aferze tzw."marszałkowej, gdzie plątał się już parokrotnie w zeznaniach i ewidentnie coś ukrywa, w sprawie aneksu do raportu WSI(temat na inny wątek, ale bardzo ważny dla Polaków i naszej suwerenności!!!) w mediach była akcja z poseł Pawłowicz, że wpieprzała kanapkę na obradach sejmu, o przesłuchaniu prezydenta podano zdawkowa informację, nie było transmisji, miarodajnych rozmów na ten temat, nic nie było, potem wiadomo święta, zyczenia prezydenta, orędzie noworoczne i spoko. to jest jawne pogwałcenie zasady obiektywnych mediów i przekazywania informacji. sam pamiętam, że miesiąc temu jakoś nie bardzo się tym wszystkim interesowałem i że w tv to jakoś tylko ta pawłowicz i jakies jajca w sejmie się dzialy co mnie strasznie wkur..iało, myslałem sobie tak: co oni odwalaja za szopki, żrą podczas obrad, co za chamstwo , znowu ten pieprzony pis itd. ale teraz wiem, że to było ewidentne odwrócenie uwagi od tego co się wówczas działo wokół bronka. krew mnie zalewa jeszcze, ze to sąd przyszedł do prezydenta go przesłuchiwać, no to są jaja jakieś, i dodatkowo na salę wpuszczono tylko dziennikarzy przychylnych prezydentowi, jakiś koleś z krytycznej dla niego telewizji nagrywać musiał to wszystko telefonem, a tvp rozstawione normalnie, światła wszystko i co oni o tym później poinformowali? nic ... sprawa jest o tyle ważna, że jesli glowa naszego państwa kręci ,mija sie w zeznaniach swoich, nie pamięta, nie wie, to czy ona może nam zapewnić bezpieczeństwo i dbanie o nasze korzyści narodowe na arenie międzynarodowej i wewnątrz kraju. przypomnę tylko, że prezydent jest zamieszany w wyprowadzenie ze skarbu państwa miliardów zł poprzez fundację pro civili, która została założona i administrowana przez służby WSI, ale tego nam napewno w mediach nie powie Kraśko, Lis, Olejnik, czy Gugala.... trzeba czerpać wiedzę z różnych źródeł, mediów, internetu, nie tylko głównych telewizji i stacji radiowych, gdzie manipulacja następuje na każdym kroku, żeby nie powiedzieć cenzura. komuś może bardzo zależeć, żeby glowa państwa była słaba w sensie swoich mozliwości politycznych , a mocna w sprawie pilnowania interesów określonych grup wpływu
antykomar

Napisano: 29 sty 2015, 10:03

a tam plątał się w zeznaniach... Demencje starczą ma, nic biedaczek nie pamięta a ty się go czepiasz.
Nieładnie
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 12:10

antykomar

Napisano: 29 sty 2015, 12:13

jak ma demencje i nie pamięta ćwok to nie może byc prezydentem , niech się leczy, na głowe,
fakin fak

Napisano: 29 sty 2015, 12:26

ludzie go wybiorą.
Lubią dobrotliwego wujka Bronka. Taki swojski jest - nic nie pamięta, kłopoty z ortografią ma, dziwne suchary o zdradach Obamowej opowiada. Jako żyrandol dobrze się prezentuje
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 14:49

Bardzo nie elegancko , delikatnie mówiąc wypowiadacie się o swoim prezydencie. To urząd państwowy - nie można obrażać w ten sposób głowy państwa. " ćwok " itp..
Jesteście ludźmi inteligentnymi więc nie krytykujcie w ten sposób.
Emili
Stażysta
Od: 11 sty 2015, 17:22
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 14:53

polityków można obrażać bardziej a nie mniej (polecam wyroki sądów) :D
Bronek nie zasłużył na mój szacunek. Nie lubię go, mam do niego awersję (do jego protoplasty odpowiedzialnego za Powstanie również).

Króla bym nie obrażał (nawet jakby był nim Bronek)
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 17:35

Skończycie jak twórca Antykomor.pl;)
Ares

Strona 3 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]