Karta - B - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 cze 2015, 10:18

Kto powinien wypełnić NK - cz. B? , bo z tego co zauważyłam policja daje puste formularze rodzinie, my jako OPS wypełniamy, Policja stoi na stanowisku,że nie muszą tego robić.
Myy

Napisano: 18 cze 2015, 13:43

no oni generalnie nic nie muszą wg nich robić, u nas również
lolka27

Napisano: 19 cze 2015, 8:10

Z tego co mi wiqdomo to w rozporzadzeniu NK nie ma ani słowa o jakimkolwiek wypełnianiu karty B. jest mowa o PRZEKAZANIU FORMULARZA osobie co do której istnieje podejrzenie że jest dotknięta przemocą w rodzinie. Faktem jest że znajduje sie tam rodzaj formularza z możliwościa wypełnienia ale wydaje mi się ze wypełnia sobie to ofiara.. jednakże stoję na stanowisku że podmiot wszczynający procedurę powinien wyjaśnić Ofierze czym jest NK B.. skoro policja tego nie robie to ręka sprawiedliwości ich kiedyś dosięgnie:)
junior

Napisano: 20 cze 2015, 18:57

Christos!!!!!!!!! ludzie nie osłabiajcie mnie.
Kratę B przekazuje się ODP- przekazuje ten kto zakłada NK- w B wpisujesz TYYYYYYYYYY!!! instytucje, które udzielą pomocy ODP- gdy ta będzie takowych potrzebować.
Proszę was. Uczcie się. Tyle lat od wejścia ustawy o p/ działaniu przemocy i kilka lat od rozporządzenia . Litości
Emilka.

Napisano: 25 lip 2015, 11:31

Karta B jest obowiązkowa !
Wręcza ją zakłądający NK- trzeba przy ofierze np :wpisać instytucje i ich adresy ( które udzielają pomocy w temacie przemocy )
OPS,,

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x