Przepraszam a dokąd Wojtek ma uciekać? Do urzędu pracy?
Na rynku pracy nie jest różowo. Co nie znaczy, że zostając od razu trzeba przystawać na taki niewychowawczy system. Szkoda, że pana dyrektora stać tylko na taki, ale cóż.
Nie zazdroszczę. Pozostaje próbować własnych bardziej wychowawczych metod. Choć lekko nie będzie, ale chyba nikt nie obiecywał, że ta praca jest lekka
kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców
Re: kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców
Rada tylko jedna - konsekwencja w działaniu całego zespołu. Co do dyrektora nie bardzo kumam jaka jest jego w tym rola. Jedyne co powinien zrobić to nagrodzić większym kieszonkowym dzieciaka, który zrobił coś zupełnie ekstra. Poprawił oceny w szkole, zmienił swoje zachowanie na bardzo duży plus itp. Wojtek jeżeli możesz zaproponuj swojemu bosowi nowe rozwiązania. Płacenie za coś co jest normą wydaje mi się niedorzecznością. Pozdrawiam.
Potrzebna superwizja. Bez tego nic nie ruszy.
Jestem delikatnie mówiąc zszokowana bardzo \"wychowawczym\" pomysłem dyrektora.Proponuję,aby na zebraniu wychowawców zdecydowanie się temu sprzeciwić.Chyba ktos pomylił się z zawodem.
fajny pomysł. Mi, bym nie zrobił demolki płaci po 50zł na tydzień. Suepr gościu
Oprócz kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
czy pełnoletni może zostać w placówce interwencyjnej
Umowa z wychowankiem pełnoletnim
średni miesięczny koszt utrzymania wychowanka
jak umotywować wniosek o leczenie rodzica
Jak liczyć odpłatność za pobyt w placówce
Może dyrektorzy pochwalą się ile zarabiają w DDz i ich zastepcy?
wolne miejsce w dps
plan powrotu do rodziny
dodatek trudnościowy i inne dodatki (KN)
żywienie pracowników w placówce opiekuńczo-wychowawczej
Widzenia z wnuczką w RDD
Społeczny Inspektor Pracy w Pogotowiu Opiekuńczym
co zrobić z trudnym nastolatkiem
zwolnienie nauczyciela
odpłatnośc za pobyt dzieci w placówce o-w
oddawanie nadgodzin