Dobra. No to konkret. Art 112 ust 1 KRiO zabezpieczenie wszelkich potrzeb dziecka przebywającego w pieczy w zakresie jego wychowania jest obowiązkiem dyrektora w przypadku placówki. Jeżeli nie uważasz edukacji za potrzebę dziecka wchodzącą w skład wychowania to się cieszę, że już nie pracujesz w placówce. Zawinąłeś się do szkoły i ponownie próbujesz udowadniać swoją wyższość. Być może jest to sposób na leczenie kompleksów. Nie wiem. Wiem, że Twoje wpisy stały się, nie właśnie się nie zmieniły i nadal udzielasz wszystkim rad. Każda rada to próba podporządkowania sobie innego człowieka, a Ty chętnie ich udzielasz. - Twoje ipety tak mnie obchodzą z punktu widzenia placówki jak zeszłoroczny śnieg. No chyba, że mamy się dostosować przed szanownym gronem pedagogicznym i ślepo słuchać poleceń a następnie zostać z nich rozliczeni. Jeżeli upoważniam wychowawcę do kontaktów ze szkołą to wykonuje on moje polecenie jako sprawującego pieczę faktyczną i jest dla Ciebie i innych nauczycieli partnerem a nie popychadłem. Szczerze to się nadal zastanawiam nad tym, z jakich powodów tu zaglądasz?
Traktuj moją odpowiedź jako bardzo osobistą a mam do niej prawo w całej rozciągłości.