Konwencja przemocowa - hit czy kit? - HYdE PaRK

Strona 7 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 12 lut 2015, 17:57

czekam na dokument w TV -mam jeszcze chwilę czasu - pogadamy?
Co masz na myśli używając określenia Przemoc psychiczna ? Byłeś świadkiem,ofiarą lu sparwcą przemocy psychicznej? Jesteś w stanie się określić pod kątem tego statusu?
Emilii

Napisano: 12 lut 2015, 18:17

Nie zadawaj pytań na które mam nadzieję znasz odpowiedź.
Ofiarą nie byłem. Sprawcą bywam czasami jak chyba każdy z nas. Nie dotyczy to rodziny.
Świadkiem też bywam czasami choć ostatnio raczej rzadko.
Nawet na tym forum taką przemoc stosujemy narzucając innym swoje poglądy, wyśmiewając ich, obrażając, udowadniając że nie mają racji, pouczając i sprowadzając do poziomu małego, głupiutkiego Jasia. Nie wiesz jaka jest osoba po drugiej stronie kabla. Jeden to oleje i z uporem będzie walczył na argumenty a drugi stwierdzi że nawet w sieci uważają go za zero i pójdzie się powiesić.
Ares

Napisano: 12 lut 2015, 19:20

Do Ares.
No i mnie zatkało.
Brawo za odważne słowa. Dla ciebie to żadne wyróżnienie- szczególnie w okolicznościach j/w - ale mnie się praktycznie nie zdarza powiedzieć publicznie i komukolwiek - Przepraszam a zarazem Dziękuję za???
kubeł zimnej wody wylany na moją głowę.
Czapki z głów..Wykazałeś się wielką klasą- nie wskazując strcte "personalnie"- czyje zachowanie może wentualnie być przykładem przejawiania tendencji do stosowania przemocy psychicznej ( za: cyber-przemoc). Bardzo dobrze opisałeś mechanizm zachowania ofiary i konsekwencje stosowania przemocy. Mocno ale dobrze.
pytanie moje faktycznie nie było na miejscu- mogło zostać źle odczytane, odebrane, powinnam to przewidzieć.
Emilii

Napisano: 12 lut 2015, 19:29

Chociaż czekaj. Byłem ofiarą przemocy psychicznej. Kiedy byłem zagrożony z 2 przedmiotów tata za karę zabrał mi kabel sieciowy z konsoli bym mógł skupić się na nauce i poprawić oceny:P
Grozili mi też że nie wyjdę na podwórko jak się nie pouczę:)

Kiedy mówimy o przemocy a kiedy o surowym wychowywaniu?
Ares

Napisano: 13 lut 2015, 9:22

przemoc fizyczna by była wtedy kiedy zabrał by ci kabel i przyłożył nim po głowie (co do przyłożenia po tyłku zdania są podzielone).
przemoc psychiczna by była wtedy kiedy przy tobie ojciec usiadł przy konsoli i zaczął grać w twoje gry a tobie kazałby się uczyć

A to czego doświadczyłeś to tylko wychowanie. I to nawet nie surowe. Zza Brynicą nie ma surowego wychowania, tam same chachary mieszkają
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2015, 17:08

Dwa razy w życiu dostałem w dupę:)
Ares

Napisano: 13 lut 2015, 18:13

No nie Ares, nie proszę cię przecież o takie szczegóły, nie śmiała bym wchodzić w takie intymne szczegóły, nawet w sieci. Pochwaliłam cię to fakt ale oszczędź nam wszystkim. Może kiedyś, w innym miejscu:)
Emilla

Napisano: 13 lut 2015, 19:13

Ares pisze:Dwa razy w życiu dostałem w dupę:)
hm, jakoś nie budzi to mojego ździwienia
Elmer1

Strona 7 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x