według ustawy, wymogiem, aby awansować na koordynatora jest pięcioletni staż pracy. Jak to jest z tym awansem? Odbywa się obligatoryjnie, jak poprzednie stopnie, czy decyduje o tym dyrektor? Czy może w placówce w ogóle nie być takiego stanowiska? zorientowanych proszę o odpowiedź.
czy 5-letni staz jest konieczny? U mnie na Mieszkaniach Usamodzielnień nikt oprócz mnie nie chciał być koordynatorem mam 3 letni staż pracy w placówce. Teraz będziemy się łączyć z drugim mieszkaniem i ma być tylko jeden koordynator, zastanawiam się czy mam wogóle szanse zostać wybrana skoro nie ma 5 lat stażu pracy???
nasi koordynatorzy mają szczytne cele i ambitne obowiązki,a ponieważ ustalają grafiki to sobie solą nadgodziny i nocki, oczywiście w nocy współpracują z instytucjami, załatwiają sprawy urzędowe itp.
pracuje w placówce niepublicznej wiec moze dlatego nie ma u nas koordynatora?szczerze to sie zastanawiam po co byłby on zatrudniony?przydałąby sie nam bardziej pielegniarka na cały etat do pracy
40 jak każdy a z tego 5 godzin na administrację grafik -raz na miesiąc i rozliczenie godzin też,zaliczki, plany spotkań grupowych
itp.spokojnie się wyrabiam,grunt to dobra organizacja.oczywiście i dobrze zorganizowany dyrektor.