KOORDYNATORZY RODZINNEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ - Stare tematy

Strona 4 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 02 kwie 2012, 0:21

Mam pytanko, czy macie już wnioski dla rodzin zastepczych, o pracę z koordynatorem.Kto bedzie pracowal z rz które nie chc koordynatora- PRACOWNIK SOCJALNY? co wtedy z planem pomocy dla dziecka
~femi

Napisano: 02 kwie 2012, 10:58

W stosunku do rodzin zastępczych i rodzinnych domów dziecka, nieobjętych opieką koordynatora rodzinnej pieczy zastępczej, zadania koordynatora rodzinnej pieczy zastępczej wykonuje organizator rodzinnej pieczy zastępczej , czyli osoba wyznaczona przez dyrektora PCPR Jeżeli rodzina zastępcza nie chce koordynatora, to nie piszę sie planu pomocy dziecku, to jasne, ale moze wejść do rodziny pracownik wyznaczony przez organizatora np. psycholog lub pedagog ( jeśli jest zatrud. w PCPR)wtedy może napisać notakę służbową o aktualnej sytuacji rodz. zastęp. lub wypełnić opracowany druk dot. rodz. zastęp. ale napewno nie przeprowadza wywiadu środ.bo takowego juŻ nie ma od 01.01.2012r.

WNIOSEK O OBJĘCIE RODZINY OPIEKA KOORDYNATORA RODZINNEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ

Ja niżej podpiana/ny................................................... zam........................................................................... wnioskuję oobjęcie mojej rodziny zastepczej, ustanowionej dla dziecka.....................................................................w osobie/osobach................................................................. opieką koordynatora rodzinnej pieczy zastepczej ( tu mozna napisać nazwisko koordynatora)........................................
( można też zacytować ustawę).

miejscowość, data
i podpis rodziny zastepczej

podpis koordynatora rodzinnej
pieczy zastepczej
~~~Family Placement Worker- koor

Napisano: 02 kwie 2012, 13:26

czy powinno byc to w formie wniosku?? czy za zgoda wg art.8 ust.3? \"wyrazam zgodę\"??
~alex

Napisano: 02 kwie 2012, 21:35

Do Family- a co z opiniami u RZ ( co 6 mcy) , jeżeli nie ma tam koordynatora, wyznaczona osoba przez organizatora?? Jeżeli dziecko w Rz ma nieuregulowana sytuację( rodzice mają władze rodz. zawieszoną) czy koordynator pisze do sądu wniosek o pozbawienie ich praw czy Rz ma taki obowiazek, u nas wiele niejasności - BAŁAGAN.
Jak sie Wam pracuje w zadaniowym systemie pracy są plusy czy minusy??????
~femi

Napisano: 02 kwie 2012, 21:40

Do Family- a co z opiniami u RZ ( co 6 mcy) , jeżeli nie ma tam koordynatora, wyznaczona osoba przez organizatora?? Jeżeli dziecko w Rz ma nieuregulowana sytuację( rodzice mają władze rodz. zawieszoną) czy koordynator pisze do sądu wniosek o pozbawienie ich praw czy Rz ma taki obowiazek, u nas wiele niejasności - BAŁAGAN.
Jak sie Wam pracuje w zadaniowym systemie pracy są plusy czy minusy??????
~femi

Napisano: 11 kwie 2012, 16:40

Hej wszystkim, ja dopiero zaczynam tą pracę i na razie wiem, że nic nie wiem. Szukam info tylko. Jak się Wam pracuje?? Ja będe miał 15 rodzin To chyba nie jest tak najgorzej :)
~lukaszlobo

Napisano: 18 kwie 2012, 23:03

to współczuję , teraz nie ma z kim współpracować, a za chwilę wejdzie druga nowelizacja ustawy to juz wogóle bedzie kaszana - ustawa na papierze nic poza tym ogólny chaos,a OPS- robią wogóle łaskę ,że na pismo odpiszą ,o asystentach rodzin zapomnij nawet nie maja zamiaru ich zatrudniać .
pozdro!
~Mila

Napisano: 18 kwie 2012, 23:12

do~lukaszlobo
15 rodzin masz, ale ile w tych rodzinach dzieci, to jest najwazniejsze, bo z kazdym dzieckiem odrebny \'plan pomocy trzeba zrobić.Jeżeli w rodzinie jest po 2 dzieci to rachunek prosty 30 planów trzeba zrobić , jeszcze lepiej jak jest troje lub zdarza sie i 4 to liczba planów pomocy dziecku rośnie obyś sie wyrobil ( ciekawe czy ustawodawca to przewidział ,bo w drugiej nowelizacji ustawy pomocą objetych jest 30 rodzin i tyleż samo rodzinnych domów dziecka)
~Mila

Napisano: 19 kwie 2012, 23:25

Jak pisanie planu pomocy dla dziecka ???/
~femi

Napisano: 20 kwie 2012, 15:17

tragicznie :) ja będę się opierać na rozporządzeniu ws. placówek i tak jest co nieco opisane na temat planu pomocy dziecku
~marysia

Strona 4 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x