"Z pustego to i Salomon nie naleje"....1986 pisze:hmm ten argument z tym ze dotacji nie starcza na Wasze wynagrodzenia zawsze mnie irytuje....
dla księgowej wynagrodzenia jakakolwiek dotacja przychodzi ? czy z własnych środków w 100% pokrywane jest.
ta FIRMA jak to nazwałaś robi wiele wiele innych rzeczy na które dotacji na obsługę nie ma wcale i w 100% musi pokrywać koszty obsługi wiec może dołożyć jakis procent i tutaj
ja tez wnioskuje że u mnie 70-80% już pobiera a przyjdzie trochę wniosków nie za dużo... w pracy się już śmieją i zacierają ręce że jak obniża koszty i te zmiany wprowadza to każda osoba chętne mi oddac coś od siebie... no bo przecież muszę wziąć coś żeby pozostać.. chore to...GosiaWi pisze:Właśnie jak w temacie, jestem też pracownikiem małej gminy, i patrzę z niepokojem na ten zapis w projekcie ustawy. Wiem od mojej księgowej że na moją pensję nie starczy środków. Dodam że jestem jedynym pracownikiem obsługującym całe świadczenie wychowawcze, od przyjęcia wniosku po przez koordynację i NP.
Szacunkowo wiemy że nie przybędzie nam wiele "I dzieci" gdyż, większość rodzin ma już przyznane świadczenie na te dzieci.
Dodam że, na moje miejsce nie ustawia się kolejka chętnych do pracy którzy chcieliby pracować za najniższą krajową lub w niepełnym wymiarze czasu pracy.
Jakieś pomysły?![]()
![]()
A na to nie wpadłam....chyba przejdę się z kapeluszem po UGkiki88 pisze:ja tez wnioskuje że u mnie 70-80% już pobiera a przyjdzie trochę wniosków nie za dużo... w pracy się już śmieją i zacierają ręce że jak obniża koszty i te zmiany wprowadza to każda osoba chętne mi oddac coś od siebie... no bo przecież muszę wziąć coś żeby pozostać.. chore to...GosiaWi pisze:Właśnie jak w temacie, jestem też pracownikiem małej gminy, i patrzę z niepokojem na ten zapis w projekcie ustawy. Wiem od mojej księgowej że na moją pensję nie starczy środków. Dodam że jestem jedynym pracownikiem obsługującym całe świadczenie wychowawcze, od przyjęcia wniosku po przez koordynację i NP.
Szacunkowo wiemy że nie przybędzie nam wiele "I dzieci" gdyż, większość rodzin ma już przyznane świadczenie na te dzieci.
Dodam że, na moje miejsce nie ustawia się kolejka chętnych do pracy którzy chcieliby pracować za najniższą krajową lub w niepełnym wymiarze czasu pracy.
Jakieś pomysły?![]()
![]()