koszt obsługi 500+ obniżony z 1,5% na 0,85% - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 20 mar 2019, 14:49

od lipca papierowe i elektroniczne wnioski można składać?
gopsssss
Stażysta
Od: 06 lut 2017, 9:35
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 20 mar 2019, 15:02

U nas jest ten sam problem, mała gmina, koszty obsługi się zmniejszą i niestety "dobra zmiana" zadziała na moją niekorzyść. :!: :oops:
Gos
Praktykant
Od: 19 sie 2016, 10:09
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2019, 15:25

zacha pisze:Do 1986 - jest to zadanie zlecone i należy się na koszty obsługi. Nikt się nas nie pyta za ile robimy. Zadania własne gminy są finansowane w 100% przez Gminę. Ale ile można finansować ze środków własnych.

a od kiedy ewidecja ludnosci/usc jest zadaniem własnym ?
ę
ja wiem, że 500 plus jest zadaniem zleconym i ze powinno byc finansowane w 100procentach ale nie jest podobnie jak inne rzeczy i o to mi tylko chodziło.
1986
Praktykant
Od: 16 mar 2017, 10:16
Zajmuję się: sw

Napisano: 20 mar 2019, 15:59

piszcie o tym do ministerstwa te wyliczenia konsultacje trwają.
Bea1
Referent
Od: 08 lip 2015, 12:53
Zajmuję się: SR, FA

Napisano: 20 mar 2019, 22:34

Po prostu w lipcu faktycznie trzeba strajkowac bo to co sie teraz wyprawia to KPINA.
Jak można twierdzic że "niech cos dołoży"? Nigdzie nie ma zapisanego że gmina ma cos dokładać do naszych pensji. Jedni wójtowie dają a inni twierdza że nie mają takiego obowiązku i w zasadzie sie nie dziwię bo każdy jest rozliczany ze srodków którymi dysponuje.
Też pracuje w małej gminie, i u nas na pewno nie przybędzie tyle świadczeń, żeby dotację utrzymać nawet na takim poziomie jakim jest obecnie (a z tej obecnej dotacji nie ma szału na wynagrodzenia...).

W Ministerstwie chyba sami chca być w telewizji jak się zbuntujemy i na prawde nie będziemy pracować bo o naszych pensjach to już nikt nie myśli.... Moze jeszcze mamy charytatywnie przychodzic d pracy żeby innym robić wypłaty?
ewa24
Referent
Od: 27 wrz 2011, 10:04
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2019, 15:12

Maja nas za nic. Mamy robić i nic nie gadać. Wysługują się pracownikami samorządów. Chyba uważają że my nie jesteśmy ludźmi, nie mamy rodzin. Cyborgi. Ani godnego wynagrodzenia ani urlopu. Teraz będziemy zaiwaniać od lutego do grudnia.
VCX
Praktykant
Od: 10 sty 2016, 17:59
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2019, 15:35

nie płaczcie na forum tylko piszcie do Ministerstwa póki trwają konsultacje i póki nie jest za późno!
82gocha
Starszy referent
Od: 04 gru 2014, 15:05
Zajmuję się:

Napisano: 22 mar 2019, 10:29

Tak możemy pisać ale co to da Ministerstwo ma małe ośrodki w głębokim poważaniu. Przecież oni nawet nie wiedzą jak my pracujemy ile rzeczy oprócz świadczeń dodatkowo robimy - mają zrobione to ok to po co się maja przejmować szarakami. Ja nie raz pisałam do Ministerstwa aby zwiększyli na świadczenia rodzinne koszty obsługi z 3% na 5 % to zawsze dostawał odpowiedź że to jest wystarczający procent bo inne gminy oddawają. Ja bym winiła te gminy które nie wykorzystują 3 % na obsługę i dlatego rząd stwierdził że nam wystarcza więc trzeba obniżyć. A drugi myśl Ministerstwa to taka dostaniecie 500 na dziecko to jest rekompensata - z czegoś trza wziąć pieniądze na wypłatę 500. Tylko jeżeli ludzie będą się zwalniać albo z przemęczenia będą padać to może się wtedy zastanowią co moim skromnym zdanie tak się nie stanie.
Izabela266
Praktykant
Od: 12 lut 2018, 13:41
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, pomoc społeczna + 500, karta dużej rodziny, Fa, świadczenia opiekuńcze

Napisano: 22 mar 2019, 10:41

Izabela266 pisze:Tak możemy pisać ale co to da Ministerstwo ma małe ośrodki w głębokim poważaniu. Przecież oni nawet nie wiedzą jak my pracujemy ile rzeczy oprócz świadczeń dodatkowo robimy - mają zrobione to ok to po co się maja przejmować szarakami. Ja nie raz pisałam do Ministerstwa aby zwiększyli na świadczenia rodzinne koszty obsługi z 3% na 5 % to zawsze dostawał odpowiedź że to jest wystarczający procent bo inne gminy oddawają. Ja bym winiła te gminy które nie wykorzystują 3 % na obsługę i dlatego rząd stwierdził że nam wystarcza więc trzeba obniżyć. A drugi myśl Ministerstwa to taka dostaniecie 500 na dziecko to jest rekompensata - z czegoś trza wziąć pieniądze na wypłatę 500. Tylko jeżeli ludzie będą się zwalniać albo z przemęczenia będą padać to może się wtedy zastanowią co moim skromnym zdanie tak się nie stanie.
ja dzieci nie mam więc nie dostanę... też mi rekompensata
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 22 mar 2019, 10:44

Alalala pisze:
Izabela266 pisze:Tak możemy pisać ale co to da Ministerstwo ma małe ośrodki w głębokim poważaniu. Przecież oni nawet nie wiedzą jak my pracujemy ile rzeczy oprócz świadczeń dodatkowo robimy - mają zrobione to ok to po co się maja przejmować szarakami. Ja nie raz pisałam do Ministerstwa aby zwiększyli na świadczenia rodzinne koszty obsługi z 3% na 5 % to zawsze dostawał odpowiedź że to jest wystarczający procent bo inne gminy oddawają. Ja bym winiła te gminy które nie wykorzystują 3 % na obsługę i dlatego rząd stwierdził że nam wystarcza więc trzeba obniżyć. A drugi myśl Ministerstwa to taka dostaniecie 500 na dziecko to jest rekompensata - z czegoś trza wziąć pieniądze na wypłatę 500. Tylko jeżeli ludzie będą się zwalniać albo z przemęczenia będą padać to może się wtedy zastanowią co moim skromnym zdanie tak się nie stanie.
ja dzieci nie mam więc nie dostanę... też mi rekompensata

ja tez nie mam więc żadna mi tam rekompensata ;-/
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Strona 2 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny