zacha pisze:Do 1986 - jest to zadanie zlecone i należy się na koszty obsługi. Nikt się nas nie pyta za ile robimy. Zadania własne gminy są finansowane w 100% przez Gminę. Ale ile można finansować ze środków własnych.
ja dzieci nie mam więc nie dostanę... też mi rekompensataIzabela266 pisze:Tak możemy pisać ale co to da Ministerstwo ma małe ośrodki w głębokim poważaniu. Przecież oni nawet nie wiedzą jak my pracujemy ile rzeczy oprócz świadczeń dodatkowo robimy - mają zrobione to ok to po co się maja przejmować szarakami. Ja nie raz pisałam do Ministerstwa aby zwiększyli na świadczenia rodzinne koszty obsługi z 3% na 5 % to zawsze dostawał odpowiedź że to jest wystarczający procent bo inne gminy oddawają. Ja bym winiła te gminy które nie wykorzystują 3 % na obsługę i dlatego rząd stwierdził że nam wystarcza więc trzeba obniżyć. A drugi myśl Ministerstwa to taka dostaniecie 500 na dziecko to jest rekompensata - z czegoś trza wziąć pieniądze na wypłatę 500. Tylko jeżeli ludzie będą się zwalniać albo z przemęczenia będą padać to może się wtedy zastanowią co moim skromnym zdanie tak się nie stanie.
Alalala pisze:ja dzieci nie mam więc nie dostanę... też mi rekompensataIzabela266 pisze:Tak możemy pisać ale co to da Ministerstwo ma małe ośrodki w głębokim poważaniu. Przecież oni nawet nie wiedzą jak my pracujemy ile rzeczy oprócz świadczeń dodatkowo robimy - mają zrobione to ok to po co się maja przejmować szarakami. Ja nie raz pisałam do Ministerstwa aby zwiększyli na świadczenia rodzinne koszty obsługi z 3% na 5 % to zawsze dostawał odpowiedź że to jest wystarczający procent bo inne gminy oddawają. Ja bym winiła te gminy które nie wykorzystują 3 % na obsługę i dlatego rząd stwierdził że nam wystarcza więc trzeba obniżyć. A drugi myśl Ministerstwa to taka dostaniecie 500 na dziecko to jest rekompensata - z czegoś trza wziąć pieniądze na wypłatę 500. Tylko jeżeli ludzie będą się zwalniać albo z przemęczenia będą padać to może się wtedy zastanowią co moim skromnym zdanie tak się nie stanie.