koszt utrzymania mieszkańca dps

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~LIDKA

koszt utrzymania mieszkańca dps

Post autor: ~LIDKA »

Proszę o pomoc - czy do kosztu utrzymania mieszkańca w dps wlicza się koszt amortyzacji śr.trwałych ?
~klara

Re: koszt utrzymania mieszkańca dps

Post autor: ~klara »

tak
~anka

Post autor: ~anka »

nie
~Małgorzata

Post autor: ~Małgorzata »

Wlicza się. Koszt utrzymania mieszkańca liczysz z całości kosztów za poprzedni rok.
~Keys

Post autor: ~Keys »

nie wlicza się do kosztów żadnej amortyzacji, to opinia ministerstwa finansów !!!!!!!!!!!!! i kropka, chciałbym aby było inaczej, ale ...
~kasik

Post autor: ~kasik »

Keys a możesz podać tą interpretację? Bo ja do tej pory spotkałam się z tym , że sie wlicza....
~Keys

Post autor: ~Keys »

Wydział Polityki Społecznej UW w Krakowie.
~basia3k

Post autor: ~basia3k »

Keys podaj szczegółowo gdzie to można znaleźć, bo ja też do tej pory spotykalam się, że się wlicza, bo amortyzacja to bieżący koszt okresu, więc dlaczego by nie wliczać??
~kasik

Post autor: ~kasik »

dotarłam do uzasadnienia nowelizacji ustawy o pomocy społecznej w zakresie kosztu utrzymania, gdzie podkreślono, że koszt może się zwiększyć ze względu na amortyzację, więc myślę, że jednak się ją wlicza. Jak znajdę stronę to tu wkleję.
~basia3k

Post autor: ~basia3k »

czekamy :)) to ważna rzecz :)
ODPOWIEDZ