mgr fizjoterapii pracujący na stanowisku technika fizjoterapii - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 09 cze 2008, 22:57

Od 4,5 roku pracuje w dps-e na stanowisku technika fizjoterapii, mimo, iż nie jestem po studium i nigdzie nie uzyskałam takiego tytułu jak technik. Natomiast ciężko przez 5 lat uczyłem się na tytuł naukowy mgr fizjoterapii. Bez skutecznie wykłócam się z kadrową o zmianę etatu z technika na magistra. Kadrowa jest zdania ,iż nie ma w tabeli stanowisk i wynagrodzeń pracowników dps takiego stanowiska jak magister fizjoterapii. Czy mam rozumieć to w ten sposób , że do końca mojej kariery w takiej placówce jak dps będę pracował na stanowisku technika , którego nie mam na żadnym z moich dyplomów ? Proszę o pomoc w uzyskaniu wiadomości w jaki możliwy sposób mogę skomentować TABELE STANOWISK, ZASZEREGOWAŃ I WYMAGAŃ KWALIFIKACYJNYCH PRACOWNIKÓW samorządowych dla swoich potrzeb.
~POL

Napisano: 11 cze 2008, 15:22

w tym dpesie chyba coś im się dzieje z gową!!!
~dorotka

Napisano: 11 cze 2008, 16:09

Radzę sama sprawwdż.Rozporządzenie Rady Ministrów DZ.U z 04.08.2005r.146/1222 ostatnia nowelizacja DZ.U 38 poz.261.Powinno być wyjaśnione w tabeli zaszerogowania.
~Alita

Napisano: 20 cze 2008, 22:59

Sprawdziłem -ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 2 sierpnia 2005 r.
w sprawie zasad wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych jednostek samorządu terytorialnegonie Niestety nie ma tam zmianki o mgr fizjoterapii tylko o techniku (w tabeli w rubryce wymagane kwalifikacje, wykształcenie wpisali-średnie medyczne)i po 5 latach starszym techniku( średnie medyczne), widocznie 22 kwietnia tego roku jak wprowadzali nowelizacje nie pomyśleli, że jest taki tytuł naukowy jak magister i nie spodziewają się nadal ,że w takich placówkach jak DPS będą pracować mgr fizjoterapii nowelizacja rozporządzenia z 4 sierpnia 2005 najnowsza https://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok, ... ajace.html
* Dziennik Ustaw 2008 Nr 73 poz. 430 z 2008-04-29
* Dziennik Ustaw 2006 Nr 38 poz. 261 z 2006-03-07
* Dziennik Ustaw 2005 Nr 160 poz. 1343 z 2005-08-24
liczę, że w przyszłości w rozporządzeniu uwzględnią takie stanowisko jak magister i w tabeli w rubryce wymagane kwalifikacje, wykształcenie -wyższe
~POL

Napisano: 29 cze 2008, 1:01

Witam, też jestem mgr rehabilitacji i w DPS pracuję od 10 lat. W tabeli zaszeregowania jest coś takiego jak młodszy asystent (owszem tyczy się to głównie lekarzy bez specjalizacji), ale dlaczego magister bez specjalizacji ma się różnić od lekarza. Ja jestem tak zaszeregowana (nie pamiętam grupy ale chyba XV-XVI) i uważam, że też powinieneś się o to walczyć. Pozdrawiam
~Magda

Napisano: 01 sie 2008, 23:53

Dziękuje za podpowiedz. Wprawdzie myślałem o zmianie stanowiska na Specjalista (grupa zaszeregowania XIII-XV + dodatek funkcyjny w %) wykształcenie wyższe. dotyczy np pedagoga, psychologa, logopedy itp czyli mnie fizjoterapeuty. Chyba dobrze rozumiem, ja również mogę podciągnąć się do tego stanowiska.
~POL

Napisano: 06 sie 2008, 14:29

to kolejny dowod niedoskonałości polskiego prawa w obszarze ustawy o pomocy społecznej. Ścisle mówiąc iż ustawodawca niew docenia pracy. Mam na myśli okres nauki, w tym nauki na stodiach wyższych.
~Adriano

Napisano: 05 lis 2008, 16:02

tez pracuje w d.p.s i nie moge zrozumiec dlaczego az 8 godzin . a jak jest u ciebie .?ile godzin pracujesz i czy znasz podstawy prawne ktore o tym mowia
~wiola

Napisano: 05 lis 2008, 16:04

tez pracuje w d.p.s i nie moge zrozumiec dlaczego az 8 godzin . a jak jest u ciebie .?ile godzin pracujesz i czy znasz podstawy prawne ktore o tym mowia
~wiola

Napisano: 15 paź 2019, 11:41

I co z tym technikiem wyszło, czy coś się zmieniło w DPS ? Ja pracuje na stanowisku technik fizjoterapii a z wykształcenia jestem mgr.
JoannaZay
Praktykant
Od: 15 paź 2019, 11:21
Zajmuję się: Jestem fizjoterapeuta

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem