Mit gender obalony naukowo - HYdE PaRK

Strona 3 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 25 sie 2016, 14:21

"Dobro, piękno, prawda - grecki kanon etyczny i estetyczny"

"Organizm jednokomórkowy – organizm składający się z tylko jednej komórki. Podstawowe funkcje życiowe, tj. rozmnażanie, odżywianie, wydzielanie, wydalanie, oddychanie, a także transport i ruch, pełnią w tych organizmach specjalne struktury, znajdujące się wewnątrz komórki[1]. Do organizmów jednokomórkowych należą:

prawie wszystkie prokarionty
pewne protisty, np. pierwotniaki (jak ameba i pantofelek), eugleny, niektóre zielenice i krasnorosty
niektóre grzyby, np. drożdże"

prostota i klasyka - bezcenne; ameba dziękuję.

https://listy-o-milosci-ps.blogspot.com/ ... h-nie.html

"Tego, co Bóg złączył, człowiek niech nie rozdziela

(2) Wtedy przyszli do Niego faryzeusze i wystawiając Go na próbę, pytali, czy wolno mężowi rozwieść się z żoną.
(3) On ich zapytał: „Co wam nakazał Mojżesz?".
(4) Oni odpowiedzieli: „Mojżesz pozwolił spisać dokument rozwodu i oddalić".
(5) Wtedy Jezus powie­dział im: „Napisał wam to przykazanie, dlatego że macie za­twardziałe serca.
(6) Lecz od początku stworzenia Bóg stworzył ich mężczyzną i kobietą:
(7) Z tego powodu mężczyzna opuści oj­ca swego i matkę i złączy się ze swoją żoną. (8) I staną się dwoje jednym ciałem. I tak już nie są dwoje, ale jedno ciało.
(9) Tego więc, co Bóg złączył, człowiek niech nie rozdziela!".
(11) Powiedział im: „Je­śli ktoś porzuca żonę i żeni się z inną, popełnia cudzołóstwo względem niej.
(12) I jeśliby ona porzuciła swego męża i wyszła za innego, też cudzołoży".
(13) Przynoszono do Niego dzieci, aby je dotknął, ale ucznio­wie stanowczo tego zabraniali.
(14) Kiedy Jezus to zobaczył, oburzył się i powiedział: „Pozwólcie dzieciom przychodzić do Mnie, nie przeszkadzajcie im, bo do takich jak one nale­ży królestwo Boże.
(15) Zapewniam was: Kto nie przyjmuje kró­lestwa Bożego jak dziecko, nie wejdzie do niego".
(16) Potem brał je w objęcia i błogosławił, kładąc na nie ręce. (Mk 10) "

Po czterech latach małżeństwa żona spytała mnie, czy gdybyśmy się rozwiedli (nie mieliśmy wtedy jeszcze dzieci), to czy mógłbym się powtórnie ożenić? Odpowiedź, że nie, wystarczyła, by do tematu nie wracać.
Zawsze przypominam to zdarzenie, by pokazać klasę mojej żony - kochała wtedy kogo innego, ja jej we wszystkim przeszkadzałem, we mnie nie widziała niczego dobrego i za nic mnie nie ceniła (czasami przybierało to nawet formy groteskowe - hydraulikom nie chciało się przyciąć dobrze rury i piecyk gazowy zawiesili odchylony od pionu o kilka centymetrów, co od razu było widać po glazurze, ale żonie wmówili, że to ja tak krzywo położyłem glazurę i żona uwierzyła - wystarczyłoby przywiesić jakikolwiek ciężarek na nitce, by zobaczyć, kto źle zrobił, ale że mnie nie ceniła, to momentalnie w to uwierzyła) - a jednak postanowiła mnie nie opuszczać właśnie ze względu na przysięgę małżeńską. Niewątpliwie sama byłaby szczęśliwsza, gdyby odeszła (bo gdzie tam ja do tego, którego kochała), ale jednak nie odeszła.
Dzisiejszy świat tego nie rozumie, ale właśnie o tym mówi to czytanie. "
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 25 sie 2016, 15:37

Pani jest niemożliwa, bardzo nietaktowne zachowanie z Pani strony w moim odczuciu..
Anioł

Napisano: 25 sie 2016, 16:10

Tam gdzie ty aniele widzisz nietakt tam ja widzę prostotę i prawdę, a skoro moją wypowiedź, która miała być apoteozą cnót chrześcijańskich oraz pokory ameby i wyjątkowej intuicji - ty uznajesz za nietakt - to ja tutaj tylko mogę myśleć o twojej niespójności i obłudzie - w aspekcie wcześniej deklarowanej chęci wymiany zdań i dyskusji.
Zastanow się więc aniołku z czym tak naprawdę masz problem bo widzę, że ja chyba jestem twoją pietę achillesową - bo nie wiem jak to prościej wytłumaczyć twoje oskarżenia
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 16:43

Nawet Pani nie wie, nie rozumie, co jest tym nietaktem...
Przy całym jednak zrozumieniu dla Pani sytuacji zdrowotnej, wieku, to ja sobie nie mogę pozwolić na takie Pani zachowanie i nie pozwolę. Minimum kultury jest Pani w stanie zachować, a pewne zasady zapamiętać.
Proszę nie mówić do mnie aniołku, nie życzę sobie tego i tyle, to jedna z zasad, pozostałe Pani wcieli w życie z biegiem czasu. Przykro mi, że takim tonem, ale inaczej się nie da.
pozdrawiam.
Anioł

Napisano: 25 sie 2016, 17:38

Mienisz się aniołem, a mataczysz jak byś była z piekła rodem - właśnie na tym polega twoja obłuda, że ty ciągle mi wmawiasz, że jestem bardiej chora niż w rzeczywistości - chcesz czyimś ( moim konkretnie) kosztem przypisać sobie login za którym bezkarnie chcesz kogoś piętnować, ośmieszać i oskarżać - myśląc, że forumowicze nie mają swojego zdania i sami nie wiedzą co jest dla nich najlepsze.
Jak widzisz mam się coraz lepiej i "na duchu i na ciele" co widać stanowi dla ciebie wielki problem bo w słownych dyskursach tobie nie ustępuję i odnoszę się do problemu merytorycznie - chociaż co podkreślam jestem nazywana "głupią baba bez matury".

To ty wszczynasz kłótnie, a nie ja.
Skoro zeszłaś do HP to sie dostosuj do standardów tutaj obowiązujących, sama przecież mi zarzucałaś, że to ja sama z sobą pisze - co jak udowodniłam, a ty to przyznałaś jest nieprawdą bo to ty zmieniasz nicki a nie ja.
Czy prawda cię w oku zakóła, że tak naskoczyłaś na mnie?

Widać żyć nie moesz jak afery nie zrobisz z podtekstem "dzibar" - ot cała filozofia
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 17:42

po prostu weź się dzibar za poważnie leczenie - same wklejki nie wyleczą z ptsd jak to kiedyś napisałaś o sobie - "wklejkami na forum wyleczyłam się z ptsd" - tyś jest zaiste zdrowo odjechana
do pieniaczki dzibar

Napisano: 25 sie 2016, 17:50

O jakiej ty aniolku kulturze mówisz, o jakich zasadach - przecież żaden twoj post nie ma nic wspólnego z kulturą ( przekazu: pietnowanie, sugerowanie choroby psychicznej, podważanie tożsamości, deprecjonowanie itd) ani zasadami ( społecznego wspołżycia )- czy ty jesteś albo byłaś pracownikiem socjalnym?

Odpowiedz sobie na to pytanie?
Ja mam jeszcze rok na rehabilitację i zamierzam go dobrze wykorzystać.
Każdy ma tutaj prawo do swojej opinii i ja sie swojej opinii nie wstydze, wręcz przeciwnie uważam, że kto tak postepuje to dopiero jest aniołem - widać ty nim nie jesteś skoro moja opinia tak bardzo ciebie poruszyla - wszak anioły to stworzenia biblijne - a więc o co chodzi tobie aniolku?
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 17:56

Komu tutaj leczenie jest potrzebne to trzeba by się poważnie zastanowić!
Bo jak widać kiedy argumenty się kończą to ataki ad persona się zaczynają.
I jak prześledzić to każdy post zmoim udziałem - tyle tylko, że jak widać
anioł ma problemy, które chcialby przerzucić na mnie, a że ja jestem zbyt asertywna
i nie pozwalam sobie w "kaszę napluć" no to sie wymachujacym papierkami nie podoba!
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 18:06

Anioł nie wciskaj ludziom kitu bo mnie wklejki nie wyleczyły z PTSD"
a twoje problemy z percepcją i próby wmawiania mi rzeczy, które nie miały miejsca np to są twoje wnioski -"wklejkami na forum wyleczyłam się z ptsd". Nie pierwszy to dowód na twoją zła wolę i inwigilację.

Ale to też dowód jak wielki czujesz dyskomfort wiedząc, że mam się nieźle a z moją pamięcią nie jest wcale tak źle jak myślałeś aniołku.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 18:10

"Napisano: 21 sie 2016, 20:37
Wszystkiego najlepszego z okazji Jubileuszu 10 lecia. Nie wiem czy Pani zauważyła 6 sierpnia br." stuknęło" Pani właśnie 10 lat pracy na Forum- 120 miesięcy, 480 tygodni ...to kawał czasu.
100 lat :) Gdzie szampan, gdzie tort :?: :oops:
proszę przyjąć ode mnie najlepsze życzenia, zdrowia i wszelkiej pomyślności..

Anioł"

Jeszcze raz dziękuję za szczere życzenia
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 3 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny