nadgodziny - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 lut 2011, 20:53

pracuję na KP w zrównoważonym systemie pracy,obowiązuje nas 3miesięczny okres rozliczeniowy czyli jesli dobrze rozumiem to powinnam po każdym kwartale miec rozliczenie nadgodzin bo oczywiście u nas sie za nadgodziny nie placi.moje pytanie jednak dotyczy miesiecznego rozliczania godzin,raz wychodzimy na minusie a innym na plusie i w kolejnym mcu dyr układajac nowy grafik robi nam odbiór nadgodzin kiedy mu sie podoba.czy to jest zgodne z prawem?i czy to prawda ze jesli pracodawca oddaje nadgodziny pracownikowi w innym terminie niz chciałby pracownik to powinien oddac 150% czasu?,np.za 8nadgodzin powinnam dostac 12?napiszcie jak u was wyglada rozliczanie nadgodzin i jak to jest z tymi przepisami?z góry dziękuje
~zosia

Napisano: 06 lut 2011, 22:10

U mnie totalna samowola dyrekcji,oczywiście nikt nie placi za nadgodziny.Można je odebrać przy tak zwanej okazji,czyli najcześciej wcale bo idą w zapomnienie.
~Zocha samocha

Napisano: 07 lut 2011, 22:28

u mnie wtedy są oddawane nadgodziny kiedy dzieci wyjeżdzają, a jeśli ktoś takich nie ma to odrabia czyli jest na minusie i się grzebie po kilka nadgodzin kiedy dyrekcji odpowiada, żeby wyjść na plus
~janek

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x